by Brandeis Clinic: Doplňky stravy pro krásné vlasy & pleť



Nepřipomíná Vám název značky něco? Mě ano. Známou kliniku estetické medicíny. Právě její majitelka Anna Brandejs stojí za výrobou těchto doplňků stravy, které jsem testovala. Paní Brandejs tvrdí: „Já sama doplňky stravy beru celý život a považuji to za důležité, protože naše strava je z velké části průmyslově zpracovaná a neobsahuje dostatečné množství živin.“ Anna chce mít kontrolu nad množstvím účinných látek a jejich kvalitou. To je důvod, proč produkty značky by Brandeis Clinic obsahují standardizované extrakty u nich je zaručena skutečná účinnost, nejsou to jen sušené extrakty z rostlin. Některé z doplňků mají dokonce zcela jedinečné složení, značka si sama vyvinula vlastní originální receptury. Osobně jsem vyzkoušela tři typy těchto doplňků stravy a to Beautiful Hair, Beautiful Skin a Diamond Collagen + HA.

Beautiful Hair jsem užívala jako první ze zmíněných produktů. Složení je jak můžete vidět bohaté na olej pupalky dvouleté a PABA. Tento produkt slibuje omezení vypadávání vlasů a podporu jejich růstu. Užívají se dvě tablety denně s jídlem. Balení o 100 kapslích Vám vydrží necelé dva měsíce. Doplňky stravy určené k péči o vlasy užívám prakticky neustále a jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet něco jiného, než co si z lékáren dopřávám běžně. Po měsíci používání jsem zaznamenala snížení vypadávání vlasů a podrosty z nových vlásků. Mohu tedy říct, že podle mého je produkt účinný, avšak abych viděla výraznější důsledky asi bych musela doplněk užívat delší dobu. Beautiful Hair stojí 690 Kč a k sehnání je tady.


Beautiful Skin je cílený na krásnou a zdravou pleť, která je odrazem celkového zdraví člověka. Pokud se o pleť staráme vhodnou kosmetikou a stále není v pořádku, chce se to podívat také na vyváženou stravu a deficit určitých živin. Tento produkt obsahuje jedenáct účinných látek. Především kolagen a kyselinu hyaluronovou, která podporuje pevnost a elasticitu, také redukuje výskyt vrásek. Vitamíny C a E jsou silné antioxidanty, které působí proti oxidačnímu stresu. Další aktivní látkou je například biotin, glukosamin, resveratrol, vitamín A, zinek, měď a vitamín B5. U tohoto produktu jsem užívala jednu tabletu denně s jídlem a to po dobu dvou měsíců. Za sebe mohu říct, že pleť se mi zdála opravdu jasnější, rozzářenější. Výskyt akné byl v tuto dobu minimální. Dle mého měl i tento doplněk stravy dopad na kvalitu vlasů, tedy omezení vypadávání a celkově se mi zdá, že mi rostly jako divé. Také nehty byly pevnější a rostly určitě rychlemi. Jsem tedy z tohoto produktu nadšená a mám v plánu si jej opět pořídit. Beautiful Skin stojí 590 Kč.


Diamond Collagen + HA je doplněk stravy, který cílí na krásnou pleť i klouby, cévy a chrupavky. Mají totiž společné to, že obsahují kolagen a kyselinu hyaluronovou, stejně jako tento produkt. Je důležité, aby byla hladina těchto dvou látek v organismu správná, pak je pleť, klouby, cévy i chrupavky v pohodě. Navíc produkt obsahuje i vitamín C. Užívala jsem dvě tablety denně, po dobu jednoho měsíce a asi to byla krátká doba na to, abych posoudila nějaké účinky, avšak určitě jsem opět zaznamenala, že vlasy rostly rychleji, než obvykle. Tím nemyslím, že najednou vyrostly o x centimetrů měsíčně, ale tak nějak už poznám, že po nščem mi rostou rychleji, než je jejich obvyklé tempo. Bohužel tento přípravek samotný už neměl takový vliv na omezení vypadávání vlasů. Diamond Collagen s kyselinou hyaluronovou a vitamínem C stojí 520 Kč.


Všechny produkty jsem užívala po sobě, nekombinovala jsem je. Tablety jsou větší, ale neměla jsem s jejich polykáním problémy. Líbí se mi také balení produktů, které je jednoduché, líbivé. Ceny podle mě nejsou nějak vysoké, běžné lékárenské produkty na vlasy/pleť/klouby stojí stejně. Deklarované účinky jsem zpozorovala a nežádoucí účinky v podobě nevolností, nechutenství a tak dále jsem na sobě nepozorovala. Za sebe tedy mohu zmíněné produkty doporučit. Do budoucna bych ráda vyzkoušela například Acai 800, což je doplněk stravy tvořený prakticky jen výtažkem ze superpotraviny Acai, která je známá svými antioxidačními účinky. Dále mě zaujal i Life Energy, který je nadupaný výražky a vitamíny, sloužícími k odstranění únavy a podpory koncentrace myšlení.


Užíváte nějaké doplňky stravy?

6 komentářů:

  1. To vypadá pěkně :) Já na výživu vlásků užívám čistý pupalkový a dýňový olej. Chuť toho pupalkového je dost prazvláštní, ale co bych pro tu krásu neudělala, že :D
    Jen se zeptám, to složení je čistě přírodní nebo tam jsou ještě nějaké další látky?

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé ty oleje střídavě také užívám. :-) Tak jsem na to koukala, složení těch látek je uvedeo tam na odkazu o produktech a pak jak které. Jedno balení neobsahuje nic jiného kromě želetiny a vody - obal. U dalšího balení jsem si všimla protispékavé látky stearátu sodného a třetí balení u sebe teď nemám.

      Vymazat
    2. Trochu je to složení vidět na jednotlivých fotkách produktů hned nahoře. :-)

      Vymazat
    3. Pravda, to jsem si vůbec nevšimla! Děkuju :)

      Vymazat
  2. Jé děkuju za tip! Zrovna něco kolagenového na pleť a vlasy sháním, tak to určitě mrknu na tohle. Díky!! :))

    K.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, ja pouzivam tento pripravek http://www.lekarnasporilov.cz/leciva-a-doplnky-stravy/vitaminy-a-mineraly/gs-vapnik-horcik-zinek-premium-tbl-100-30.html . Zlepsila se mi pevnost vlasu - bohuzel pri cesani mi jich dost vypadavalo, ted po cca dvou mesicich pouziva radikalni zmena. Jinak je to takovy multifunkcni pripravek, kde je dobry i na klouby (aktivne sportuji),... Za me velke doporuceni.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)