AVIVIR: Sun Lotion & After Sun



V těchto prvních slunečních dnech jsem testovala AVIVIR Aloe Vera Sun Lotion SPF 30. Tento produkt je zcela bez parabenů, parfémů, barviv, alkoholu a minerálních olejů. Opalovací mléko naopak obsahuje organické sluneční filtry, rostlinné oleje, vitamín E a mimořádně vysokou koncentraci ekologické aloe vera, která zvyšuje přirozenou obranyschopnost pleti a podporuje její regeneraci. Směs těchto ingrediencí poskytuje ochranu před UVA a UVB zářením a minimalizuje riziko poškození kůže. Přípravek je odolný proti vodě a je vhodný pro citlivou pokožku dětí i dospělých, nebo lidí trpících sluneční alergií, na což značka upozorňuje dlouholetými ohlasy uživatelů těchto produktů v Dánsku. Co se mně osobně líbí je fakt, že produkty jsou vyráběny s ohledem na životní prostředí a jsou tedy vhodné pro ty, jenž si potrpí na ekologicky šetrné přípravky. Balení těchto produktů je biologicky odbouratelné, za což má značka označení ekologické značky Severské labutě.


Tento opalovací produkt má tedy balení, které nijak nebrání jednoduché aplikaci a používání. Produkt prakticky nevoní, pokud k mléku přičichnu lehce cítím přírodní vůni aloe vera. Na pokožku celého těla aplikuji zhruba jednu hrst opalovacího mléka. Produkt se vcelku dobře roztírá a nezanechává na pokožce bílé fleky. To je fakt, který mě zaujal hned a získal si mé srdce. Tento produkt nijak bíle vůbec nebarví a skvěle se roztírá, jako nějaké lehčí tělové mléko. Necítím se po použití umaštěná celý den, mastný film se prakticky okamžitě vstřebá. Při používání tohoto produktu jsem se nespálila, avšak nějaké opálení jsem pochytala. Důležité je však se také věnovat zásadám vystavování se na sluníčku, tedy vyhývání se polednímu slunci a nebýt na přímém slunečním záření neustále. Po koupeli a delší době je nutné aplikaci krému opakovat. Nemažte se opalovcími produkty až venku. Nezapomíntejte, že ochranný filtr ze sluneční kosmetiky do roka vyprchá a je tak k ničemu, používcat loňské krémy. Produkt se mi osvědčil, velmi se mi zamlouvá jeho složení, ekologicky šetrná výroba i jeho efektivita a vlastnosti. Tento opalovací krém můžete sehnat tady a to za cenu 305 Kč za 150 ml produktu.


AVIVIR Aloe Vera After Sun je klasicky produkt po opalování. Neobsahuje stejné složky, jako výše zmíněný opalovací krém, stejně tak obsahuje bio aloe vera, avšak dokonce v 90% koncentraci. Právě tato výše obsahu aloe vera posiluje přirozenou obranyschopnost pokožky, jež byla negativně ovlivněna slunečním zářením. Jelikož UV záření může rozkládat kožní struktury, uvolňovat volné radikály, které způsobují podráždění a alergické reakce a urychlují proces stárnutí pokožky, je velmi nutné posílit po vystavování pokožky slunci přirozenou obsanyschopnost naší pleti. Produkt navíc obsahuje komplex sacharidů (manóza, glukóza, beta glukan a hyaluronát sodný), které podporují produkci melaninu. Melanin je známý tím, že nám dává mnohem více, než jen krásnou opálenou pokožku. Zabarvení pokožky je přirozený způsob ochrany před poškozením způsobeným UV zářením. Produkt slibuje jak péči o sluncem namáhanou pokožku, její obnovu, prevenci proti slunečním vráskám a také podporu opálení.


Stejně jako opalovací krém i tento produkt sám o sobě prakticky nevoní, až pokud k němu přičichnu cítím intenzivnější vůni aloe vera. After Sun má spíše jemnou chladivou konzistenci a velmi dobře se na pokožku těla aplikuje a vstřebává. Pleť je po použití nádherně jemná a vláčná, není vůbec mastná. Opravdu jsem si aplikaci tohoto krému oblíbila a nejraději bych jej používala i ve dny, kdy jsem se sluníčku nevystavovala, avšak nechci si jej zbytečně plítvat. Zkrátka z tohoto produktu jsem nadšená, opravdu pečuje o sluncem namáhanou pokožku i přítelova spálená ramena. Proces regeneraceje viditelný. Taktéž proces podpory opálení, za které podle mě může právě tento produkt. Kdybych mohla tento After Sun oznámkovat jako ve škole, tak má ječniku s hvězdičkou. Můžete jej zakoupit tady na e-shopu Zdraví nad zlato a to za 305 Kč za 150 ml. S oběma produkty značky AVIVIR jsem tak spokojená, že si je beru jako svůj hlavní opalovací arzenál na dovolenou k moři a doufám, že mě tam stejně nezklamou, jako tady u nás na písáku. Děkuji portálu Blogerky.cz, díky kterému jsem měla možnost produkty značky AVIVIR vyzkoušet.

Jak se chráníte před slunečními paprsky?

2 komentáře:

  1. Počas opaľovanie používam vždy krém s ochranným faktorom, najčastejšie SPF 50. Značky buď Biodermu alebo najnovšie som objavila Cien s kokosovou vôňou. Minule som sa pekne spálila takže som siahla po Panthenole a pomohol mi. Telové mlieko však bolo nejaké lepkavé, no sprej je super.

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám zásadně produkty z drogérie, k jiným nějak nemám důvěru, ale zaujalo mě, že se jedná o přírodní produkty, nebo alespoń produkty s obsahem přírodních složek.. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)