LUSH: Henna Caca Brun



Nikdy jsem si vlasy neobarvila klasickou permanentní barvou na vlasy a nemám to ani v plánu. Pokud jsem kdy měla chuť své vlasy tónovat, dělala jsem to pomocí henny, nebo lehkého přelivu. Henna má navíc ty vlastnosti, že vlasy obalí, vyživuje a umí jim dodat krásný objem a lesk. Tato od značky Lush mě lákala vždy a konečně jsem se k ní dostala. Lush nabízí čtyři barevné varianty a já si vybrala Caca Brun, což má být klasická hnědá bez červených podtónů. Vlastně mi ji pomohl vybrat prodavač. Původně jsem měla v plánu sáhnout po klasické černé, protože ta mi vlasy většinou pěkně natónuje, ale chtěla jsem zkusit změnu, neboť pán říkal, že barva je krásně přirozeně hnědá.

Hennu obdržíte zabalenou jen v papíru, na kterém je pouze složení a název, ale vůbec ne způsob přípravy, ten si už musíte dohledat na internetu. To mi trošku vadí a nechápu proč je problém dát k henně nějaký prospekt. Tak či onak, henna vypadá jako jeden veliký kvádr, kterou následně rozlomíte a používáte dle potřeby. Mně na velmi řídké a kratší vlasy stačí jedna kostička, ale na vlasy normálního objemu třeba po ramena bych už používala kostky dvě. Dlouhé vlasy potřebují kostky určitě tak čtyři. Kostky rozlámete, nebo nastrouháte a zalijete horkou vodou, pak vložíte misku se směsí do rendlíku a chvíli ohříváte ve vodní lázni. Když je produkt kašovitý a roztátý tak aplikujete na celé vlasy. Já následně hlavu přikryji igelitovou čepicí a nasadím turban z ručníku. Nechám působit co nejdéle, nejlépe celý den. Následně opláchnu a to opravdu důkladně, neboť henna po sobě zanechává kousky a vymývat jde trochu hůř. Upřímně vám řeknu, že aplikace henny je trošku náročnější, může dělat nepořádek a celkově je s ní oproti obyčejné barvě z drogérie trochu práce.


Každá značka henny se připravuje jinak a liší se i postupem při různých barevných odstínech. Je důležité postup vždy dodržovat přesně, jinak si můžete způsobit bvlasovou kalamitu. Když jsem tuto hennu opláchla, vlasy nepotřebovaly nějakou masku, nebo péči. Byly opravdu hydratované, vyživené a příjemné na dotek. Tento účinek jsem zaznamenávala delší dobu, asi měsíc. Co se týče barvy, tak se mi na mých vlasech Caca Brun nelíbí. Chytla spíše teplý odstín, odlesky na mých šedivých, nebo jinak zbarvených vlasech byly zlaté a červené. Na to nejsem zvyklá, neboť ani má přirozená barva vlasů takto nevypadá a já vždy tónovala spíše studené odstíny, ve kterých se cítím lépe. Navíc i u oficiálního popisu tohoto odstínu píší, jak se jedná o krásnou čokoládovou hnědou bez červeného podtónu. V tomto případě henna prostě nedodržela co slíbila. Hennu spotřebuji, přeci jen mi zbývá ještě pět kostiček a líbí se mi ten efekt na kvalitu vlasů. Ale příště jdu do černé a už se nenechám prodavačem ovlivnit. Ještě bych zapomněla dodat, že henna má svou specifickou vůni a při přípravě může někomu vadit, navíc se vůně na chvíli zachová i ve vlasech. 

Za sebe hennu doporučuji. Před koupí si vygooglete výsledné fotografie na vlasech. Pokud máte přirozeně krásné vlasy, možná efekt na kvalitu nepoznáte, nebo vám naopak zplihnou. Mně se ale účinky tohoto produktu opravdu líbily, jen příště pozměním barevný odstín, to byl jediný můj problém s tímto produktem. Hennu seženete online, nebo v Lush obchodě za 395 Kč.

Jak barvíte své vlasy vy? 

4 komentáře:

  1. Barvila jsem klasickými barvami. Hennu jsem nikdy nezkoušela :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Taky na hennu nedám dopustit. Naposledy jsem barvila tmavě hnědou od Voono a chytla krásně, žádné červené odlesky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Klasickou barvu jsem ještě neměla, ale přelivy už jo. Mám bohužel totiž už sem tam šedivý vlas, a ačkoliv se mi moje přírodní barva vlasů líbí, šedivá prostě chodit nechci. Henna mě vždycky lákala, ale bojím se výsledného odstínu a neláká mě moc ani ta aplikace. A jak píšeš tady, že na šedé vlasy nechytla moc dobře, tak se toho trochu bojím. Totiž minule mi nechytil na šedé ani přeliv :(

    OdpovědětVymazat
  4. Lush hennu jsem ještě nezkoušela. Ani to nemám nijak v plánu. Mě se jako nejlepší henna pro mé vlasy osvědčila Henné color :) Takže už nehodlám experimentovat. I když mě láká ta nová česká Voonoo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)