Myry Kay: konturování krok za krokem


Nedávno mi od Mary Kay ve spolupráci s Blogerky.cz přišel balíček produktů, se kterými jsem měla za úkol Vám sepsat a nafotit své tipy na konturování. Konturuji ráda, avšak ne nějak výrazně a přehnaně, jako je v poslední době trendem především v zahraničí. Bohužel některé z produktů, které jsem si k tomuto úkolu zvolila nebyly dostupné, takže má mise byla o to těžší. Nakonec jsem zvolila čtyři kousky, se kterými si na konturování vystačím. První je podklad, neboť sjednocení pleti je základ. Ke zvýraznění míst, která chci, aby na mém obličeji vystoupla jsem použila žlutý světlý korektor. Základem konturování je konturovací pudr, avšak já jsem využila tvářenky v přirozeném matném a ne tak teplém odstínu. Druhá tvářenka je klasické zdravíčko, které však dle mého je v konturování často opomíjené, přitom kontury tváře umí taktéž parádně zvýraznit.


Minerální tvářenky mám v ostínech Cherry Blossom a Sunny Spice. Růžový odstín má krásnou barvu a oficiálně se má jednat o matnou verzi, avšak jemné růžové třpytečky v něm vidím. Druhá tvářenka má nádherný matný přirozený odstín, který mi přijde spíše studenější. Často ženy ke konturování používají bronzery. Jak jsem zmínila několikrát, dodávám i dnes, abyste nezapomínali, že konturovací pudr by měl být studenější, neboť vytváříte stín tváře. Bronzer se na nanáší na trochu jiná místa, než konturovací pudr a navíc díky svému teplému odstínu vypadá jako kontura občas dost nepřirozeně. Pokud jej však použijete, dělejte to prosím v menší intenzitě. Produkty se na prstech nezdají nějak pigmentované, při nabírání štětcem to ale umějí rozbalit, trošku práší, ale nijak závratně. Výdrž je dobrá. Mrzí mě balení, ze kterého si máte platíčko tvářenky vyndat a umístit do magnetické paletky, jenž já nevlastním. Takže pro mě je balení nehezké a nepraktické, avšak produkt samotný mohu doporučit a oba odstíny se mi moc líbí.


CC Krém s ochranným faktorem SPF 15 je poměrně hutný produkt, který nekryje nijak špatně. Mám je v tmavším odstínu Light to medium a na léto mi opravdu odstínově sedí a ladí s mým samoopálením. Produkt kryje poměrně dobře, pokud mám pleť v horším stavu je třeba použít korektor, ale jinak umí dobře sjednotit tón pleti a dá se parádně vsrtvit. S produktem jsem spokojená, ale díky obsahu silikonů jej nepoužívám denně a popravdě mi jej v poslední době krade mamka, která je z něj nadšená.


Concealer vlastním v ostínu Ivory 1, což je výrazně žlutý světlější korektor, který je opět stejně jako CC krém hutnější a kryje dobře. Nezakryje akné, ale na pokožku pod očima mi velmi vyhovuje. Dobře se dávkuje i aplikuje. Nezvýrazňuje vrásky, nebo oční záhyby. Jsem s ním taktéž spokojená.


Co se týče mého konturování tak si zakládám na přirozenosti. Všeho moc škodí a u kontur to platí dvojnásob. Vyzdvihovala bych tedy heslo "méně je více". Nejprve pleť sjednotím CC krémem a na problematické partie dám klidně i druhou vrstvu. Tmavším konturovacím pudrem, kontururuji lícní kosti, následně dolní čelisti a jemně vnější okraje čela. Občas nos a například na fotografii jsem stínem vykonturovala i vnější oční záhyb, na kterém tvářenka v odstínu Sunny Spice vypadala dokonale! Tvářenkou lehce vymodeluji tváře. Dejte si pozor, aby tvářenka byla minimálně na dva prsty od nosu, taktéž by neměla být moc vysoko, ani nízko. Nanáší se nejdříve od klasického jablíčka rozírá se směrem k uchu, to aby jste to pomyslné jablíčko a koncentraci produktu neměli až u uší. Pod oční okolí nanesu Concealer, který nanáším vždy do trojúhelníkového tvaru, neboť už jen tento tvar rozbíjí klasické kruhy pod očima. Concealer nanáším i na hřbet a špičku nosu, bradu a střed čela. Na fotografii jsem pak už jen lehce vyplnila obočí matným stínem a nanesla řasenku. Bohužel se mi zdá, že fotografie většinu kontur pohltila a věřte, že se zachycením looku jsem měla opravdu problémy.


Za roky své blogerské existence jsem se o konturování zajímala nesčetněkrát a především jsem se zúčastnila líčících seminárů ve spolupráci s několika značkami. Tipy, které zešly z těchto setkání s profesionály bych shnula asi takto:
  • Oblasti které chci na obličeji prohloubit ztmavuji konturovacím pudrem, obvyle jsou to vnější části obličeje. Části, jenž chci na obličeji vyzdvihnout zesvětluji korektorem, nebo světlejším konturovacím pudrem a rozjasňovačem.
  • Ke konturování doporučuji studenější a především matný odstín konturovacího pudru, ne bronzer, jenž především na studených typech pleti vypadá nepřirozeně a nanáší se obvykle trochu jiným způsobem. Bronzer má za úkol dodat pleti opálený vzhled a přirozeně sluníčko pleť primárně ošlehne na nejvystouplejších místech obličeje. Bronzer bývá třpytivý a klasicky v drogérii s výrazným oranžovým podtónem. Většinou se ve finále používá přes již vytvořené kontury.
  • Je možnost použít i krémové produkty, které je nutné zasetovat nejlépe transparentním pudrem. Krémové kontury bývají výraznější, jsou proto vhodnější na večerní události a nebo pro majitelky sušší pleti.
  • Nezapomínám na tvářenku, která v modelaci obličeje umí mnohdy zázraky a dodává pleti na svěžesti a mladistvosti.
  • Miluji když je konturovací stín totožný s konturovacím očním stínem. Celý look vypadá sladěněji a rafinovaně.
  • Nezapomínejte na přirozenost a řádné rozetření všech produktů.
Budu ráda, když mi napíšete Vaše konturovací tipy, nebo názor na contouring.

4 komentáře:

  1. Counturing je skvělá věc. Já se nějak moc nelíčím, ale bronzer, rozjasňovač a tvářenku používám úplně vždy. Podle mě to dělá hrozně moc :)
    BLOND SITE

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jojo Blogerky. Mně třeba jejich výzvy přijdou fajn, ráda sleduju, co vymyslí ostatní, ale chápu, že někomu může vadit, že se najednou vynoří 10 článků na stejné téma. :-)

      Vymazat
  3. Tenhle článek se ti moc povedl a konečně někdo, kdo chápe rozdíl mezi bronzerem a konturovacím pudrem! :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)