Back To School - University Edition


Jak určitě víte, čeká mě poslední ročník bakalářského studia na vysoké škole. Ačkoliv mi semestr začíná až za nějaký ten týden, pomalu se do školy začínám připravovat. Přeci jen je nutno nachystat četbu a hlavně - kabelku! 


Jako první vám prozradím, jak si vedu zápisky. Píšu je klasicky ručně do malého knížkového sešitu o velikosti A5. Každý rok si koupím nový, je pro mě důležité, aby měl pevnou vazbu. Ne kroužkovou, protože ta ruce při psaní vadí. Takový tlustější sešit mi stačí na všechny předměty, které si do něho zaznamenávám. Zvlášť mívám například jen statistiku, logiku, nebo matematiku, protože moje výpočty většinou začmárají celý sešit. Velký sešit o velikosti A4 mám doma a používám ho na přepisování, protože já si před zkouškami všechny zápisky, výpisky a důležité poznámky z knih přepisuji a tím se je učím. Jo je to zdlouhavé a přiznám že i pro ruku bolavé, ale mně to vyhovuje. Letos jsem si založila malý sešítek ještě na poznámky ohledně bakalářské práce, tak snad mi tahle akčnost vydrží. Všechny sešity jsem zakoupila v Tescu, ale v průběhu několika let, z aktuální kolekce je vrchní sešit se zlatým vzorem.

Další mou nutností je od poloviny prváku iPad, bez kterého bych už semestr asi nedala. Nosím v něm všechny knihy, při hodinách googlím pojmy a když nestíhám zápisky, tak si je nahrávám. Samozřejmostí je ofocení dokumentů jo a taky hraní her při přednáškách, nebudu zapírat. Pro mě je iPad tou nejlepší investicí a nelituji ani jedné našetřené koruny, kterou jsem do něj vložila. Nenechte se zmást, na fotografiích je klasický velký iPad, já vlasním iPad Mini s retinou, avšak je nyní bohužel na reklamaci.

Poslední semestr jsem s sebou nosila i malou Power Bank, kterou si pravidelně dobíjím iPhone, nebo iPad, je to lepší, než pořád otravovat spolužáky, zda nemají usb. Vždy s sebou nosím malý flash disk, nikdy nevíte, kdy budete potřebovat nějaké dokumenty, nebo odevzdat práci profesorovi.


Přiznám se, že si každý rok chystám svůj starý penál a každoročně se na něj vykašlu a nosím s sebou pouze propisku a zvýrazňovač. Jo bez zvýrazňovačů bych na vysoké škole už asi nebyla. Notebook s sebou do školy nenosím, pouze nárazově, pokud je potřeba pracovat na nějakém projektu, vytvářet statistiku, nebo na výzkumná praktika. Dříve jsem se nehnula bez diáře, školní rok bych si bez něj neuměla představit. Naučila jsem se ale vést si diář v iPadu, nebo v iPhone. Miluji funkci sdílení kalendáře a tak je jedno, v jakém zařízení poznámku zapíšu.

Také jsem na tom bídně s kosmetickou taštičkou. Pokud předpokládáte, že s sebou nosím horu kosmetiky, tak vás zklamu. Nenosím s sebou žádnou a kosmetická taštička je další z věcí, které po čase z kabelky vyhodím. Avšak pravidelně si ji zabalím a to s antibakteriálním gelem, hřebenem, krémem na ruce, pilníčkem a pouzdrem na kontaktní čočky. I když taštička z kabelky zmizí, tak v tašce vždy nechám balzám na rty, naopak s přibývajícími dny ve škole se mi v kabelce počet balzámů zvyšuje. Každý den si s sebou přibalím také rtěnku, kterou ten den nosím. Kapesníčky jsou samozřejmost a s nimi i gumičky do vlasů. Poslední roky mě vlasy strašně obtěžují a nosím je skoro pořád svázané.


Nakonec nesmím zapomenout na peněženku, protože si po cestě do školy kupuji svačinu a také jezdím dopravním prostředkem. Školní kabelkou mi na tento rok bude Longchamp Le Pliage v černé malé variantě. Překvapivě se do ní všechno tohle vejde. Tak snad obstojí! Poslední nutností jsou pro mě sluneční brýle, tyhle jsem zakoupila teď ve slevě v C&A a dají se úplně složit! Nádobu s pitím pravidelně zapomínám a tak ve škole většinou žízním, letos se musím polepšit.


Jaké jsou Vaše školní nezbytnosti, popřípadě co s sebou taháte do školy vy? :-)

20 komentářů:

  1. Super článek! :) Já bohužel taky letos budu dělat bakalářský ročník. Vůbec se na to netěším, ale tak ať nám to výjde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hodně štěstí, jsme v tom spolu. :-) Já jsem z toho nervní celé prázdniny.. :/

      Vymazat
  2. Jsem už rok mimo školu. :( Takže první rok bez prázdnin. Do práce nosím v kabelce nějaké pohotovostní léky, kdyby náhodou... peněženku, pracovní a osobní mobil, diář, brýle, kdybych si potřebovala vyndat čočky, kapesníčky, balzám na rty (počítám s tím, že make-up vydrží po celý den celkem slušně). V plátěnce krabičky s jídlem, látkový pytlík se svačinou, nějakou tu sladkost. Dokonce jsem si teď u chlapů v šatně zabrala skříňku, kam jsem si dala cestovní fén a kosmetiku, když jedu do práce na kole.... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Safra na plátěnou tašku jsem zapomněla, vždycky nadávám, když ji nemám a táhnu nákup nebo knihy v ruce! :-) Takhle vzorná bych potřebovala být taky, já to pak všechno vyhážu (protože je kabelka těžká že jo) řeknu si jak se beze všeho obejdu a prdlajz pak brečím když nemám pouzdro na čočky, nějaký ten prášek, korektor a tak.. :-)

      Vymazat
  3. Ešte sa mi nechceee! Ale inak super článok :)))

    OdpovědětVymazat
  4. iPad s sebou nosím taky a souhlasím, je skvělý a rozhodně koupě nelituji. A na pouzdro jsem se vykašlala už v prváku a taky si vystačím s propiskou a zvýraznovačem :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Sice už do školy nechodím (což mi dos chybí), ale když jsem tam chodila. Měla jsem to podobně. Taky jsem si psala poznámky do kroužkového bloku, ze kterého jsem si potom papíry vytrhávala a dávala do šanonů. :) A počet balzámů a patlátek na rty u mě vygradoval natolik, že jsem jeden čas nosila v kabele i 10 různých rtěnek, rtěnkobalzámů nebo balzámů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! :D Hledám prospisku a vytáhnu deset balzámů. :D

      Vymazat
  6. Moc hezký článek. :)))

    OdpovědětVymazat
  7. krásné sešity :) na vejšce jsem si hodně vystačila jen s ntb ;)

    Puntíkatý blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já zas do něj zápisky vůbec vést neumím.. :)

      Vymazat
  8. krásné sešity, většinu věcí nosím do školy i já :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek :) Miluji tyhle serepetičky okolo školy :D taky jdu do posledního ročníku a bakalářka mě děsí víc jak krvavá marry v zrcadle :D .. Kabelku si musím ještě pořídit zatím jsem nenašla tu pravou do které by se mi vešly všechny věci. Seznam těch věcí máme naprosto stejný jen já mám v kabelce ještě hromadu papírku ústřižků a nejsem schopná si ji uklidit :D Sešity si chci letos vyzdobit sama tak možná uvidíš i u nás článek o back to school :)
    http://coffee-bitch-fashion.blogspot.cz/ teprve začínáme tak se koukni :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uff, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Hodně štěstí!! :)

      Vymazat
  10. Krásný článek kolik stál ten zlatočerný diář ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten diář je sešit a stál asi 40 Kč v Tescu, bohužel to byla kolekce tak dva roky zpátky. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)