Manufaktura: Sedmikrásková řada


Oblíbená sedmikrásková řada od Manufaktury se dočkala rozšíření o několik produktů z čehož jsem opravdu jásala, neboť se jedná právem i mou nejpoužívanější kolekci této značky. V následujících řádcích se dozvíte mou zkušenost s těmito novinkami.


Jako první vám představím Čistící jílovou pleťovou masku, která je součástí každého pořádného pleťového rituálu. Konkrétně tato obsahuje růžový jíl, karlovarský kaolin, výtažky ze sedmikrásky a rebarbory i kyslinu hyaluronovou. Maska se snaží o regulaci tvorby mazu, avšak právě díky obsažené kyselině hyaluronové je k pleti šetrná, nijak ji nedráždí a především nevysušuje. Textura je jemná, dobře se aplikuje, roztírá a po zaschnutí nemám problém s jejím smytím. Používám tuhle masku moc ráda i ráno, než někam vyrazím. Aplikuji ji na čistou pleť, počkám zhruba 15 minut a po omytí mám pleť hezky vláčnou a rozjasněnou. Celá tahle kolekce jemně a nedráždivě voní po květinách.


Mým největším oblíbencem této řady je Jemný čistící a odličovací pleťový gel. Naprosto na něm zbožňuji, že neobsahuje SLES, což je složka, která mou citlivou a momentálně aknózí pleť velice dráždí. Tento gel čistí na základě jemných cukerných tenzidů a je skutečně vhodný i pro tu nejcitlivější pokožku. Dále obsahuje extrakty z rebarbory a sedmikrásky, ale i mandlový olej a ovesný beta-glukan. Díky těmto složkám gel tolik nepění, na což jsem si musela chvilku zvyknout, ale nemám s tím problém. Po omytí je pokožka čistá a nevysušená, což je pro mě podstatné. Zároveň produkt neobsahuje nějaké výrazné výživné látky, takže se mi po tomto produktu ani netvoří akné. Je podle mě vhodný pro normální až mastnější pleť, doporučím jej i pokožce citlivé a aknózní, která potřebuje právě takto šetrný produkt k čištění pleti. Famózní je i cena, protože za takový bezsulfátový produkt zaplatíte většinou poměrně velké peníze, v Manufaktuře ale jen 169 Kč.


V horkých letních dnech jsem testovala i Přírodní minerální deodorant, který podněcuje zdravé pocení, což je aktuálí hit. Deodorant s obsahem kamence a výtažkem z lišejníku zabraňuje růstu bakterií, které způsobují zápach, ale nebrání procesu pocení, které je pro tělo důležité. Produkt obsahuje ovesný olej, výtažek ze sedmikrásky a panthenol, díky kterému je pokožka zklidněná. Konzistence produktu je gelová, opravdu lehoučká a rychle se do pokožky vpije. Nezanechává na oblečení nějaké fleky. Zároveň skutečně funguje a i v těch největších vedrech jsem produktu důvěřovala a vyměnila jej za klasický antiperspirant. Opravdu dovolí pokožce se potit, ale přitom nezapáchám potem. Pokud je třeba, produkt během dne jednou reaplikuji, ale běžný den zvládal bez problému. Pokud přemýšlíte nad přírodním deodorantem, skutečně doporučuji tento. 


Největší peckou této rozšířené kolekce je však bezesporu Skin Booster. Jedná se o velice lehoučké a neparfemované sérum, které je nabité vysokým obsahem aktivních látek pro omlazení pleti. Najdeme v něm olejový extrakt ze světlice barvířské, která je bohatá na omega 6 mastné kyseliny, extrakt z plamatky zelné, kozince blanitého a koenzymu Q10 pro redukci vrásek. Kyselina hyaluronová slouží k hydrataci a okamžitému liftingu pleti. Ceramidy obnovují ochranné vrstvy pokožky a přispívají ke zvláčnění kůže. Mořská řasa Laminaria Ochroleuca se zasluhuje o zklidňující účinek. Klasická růžová voda podpoří hydratační účinky a taktéž sedmikráskový extrakt a přírodní oleje. Produkt disponuje klinickou studií, která prokazuje, že booster skutečně významně vyhlazuje vrásky až o 64, 5%. 

Na tomto séru zbožňuji, jak je lehoučké a okamžitě se do pleti vpíjí a prkaticky ho na pokožce necítíte. Přesto však okamžitě ulevuje od suché kůže a pnutí. Já jej používám jakožto 28 denní kúru  -aplikuji jej na oční okolí, které je pro mě nejvíce rizikové. Hned po pár dnech jsem věděla, že tato část obličeje je opravdu vyživená a jako vyměněná. Sérum můžete také každý den přidat do své klasické péče a to tak, že kápnete jednu kapičku například do svého oblíbeného hydratačního krému. Jeho nevýhodou je však množství, v praktické aplikační stříkačce je ho jen 10 mililitrů a ačkoliv mi stačí na každé oční okolí jedna kapička, tak ubývá rychleji, než bych si přála. 

Věřte mi, nejsem nějakým způsobem uplacená a zaplacená, ale všechny tyto produkty mi sedly jako poklice na hrnec a používám je (samozřejmě kromě pleťové masky) denně a velice ráda. Rozhodně vím, že si je všechny znovu pořídím. Až tedy půjdete kolem obchůdku Manufaktura, podívejte se na ně, stojí to za to a to doslova - ceny produktů se pohybují pod dvěstě korunami (s výjimkou pleťového boosteru).

Znáte sedmikráskovou řadu od Manufaktury?

1 komentář:

  1. Čistící gel byl super, ale masku jsem musela poslat dále, šíleně štípala.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)