Medik8: r-Retinoate Rejuvenating Eye System



Dnes pro Vás mám recenzi produktu r-Retinoate Rejuvening Eye System od mé oblíbené britské kosmetické značky Medik8. Jedná se o intenzivní čtyř týdenní kúru proti vráskám okolo očí. Tato péče je dostatečně ohleduplná k jemnému očnímu okolí. Její základy jsou položeny na látce, která je jakýmsi "ferrari" mezi produkty na omlazení pleti, superkrému aktivující mládí r-Retinoate, tedy speciální enkapsluované molekule Retinyl retinoate


Sada, která je obsažená v nádherně zpracované kazetě obsahuje čtyři polštářky na oční okolí, dva obsahují drobné mikrojehličky a dva jsou vyrobené z biocelulózy. Dále v balení objevíte oční sérum v peru se silikonovým aplikátorem. Právě v tomto séru je obsažena ona molekula Retin retinoate, která při aplikaci oním perem stimuluje mikrocirkulaci a lymfodrenáž. Avšak další důležitou látkou je kyselina hyaluronová. Společně s polštářky sada zajistí průnik séra do hlubších vrstev pleti, v nichž stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu a to díky systému dvou unikátních typů absorpčních polštářků. Ty se po aplikaci séra přikládají na oční okolí alespoň na dvě hodiny, avšak já je klidně nechávám půsoit celou noc. Celá kúra se provádí pouze jednou týdně na večer.


Polštářky střídáte, tedy jeden týden použijete ty s mikrojehličkami, které jsou rozpustné. Na svém povchu mají drobné jehličky, které jsou 100% tvořené právě kyselinou hyaluronovou, která se v pleti rozpouští a drobné kanálky umožní prostup aktivních látek ze séra hluboko do stratum corneum. Mikrokanálky navíc vyplňují kyselinou hyaluronovou prostory mezi kožními buňkami, čímž pleti dodávají chybějící objem. Kontrury jsou pevnější a povrch pleti vyhlazenější a sjednocenější. Těchto polštářků jsem se trošku bála, zda jejich aplikace nebude bolestivá, ale vůbec. Na pleti dobře drží až do rána a jdou lehce odloupnout. Druhý a čtvrtý týden kúry použijete druhou sadu polštářků, které jsou tvořeny z bio celulózy napuštěné aktivními látkami jako je glycerin, kokosový extrakt, nebo kyselinou hyaluronovou. Tyto polštářky hydratují, osvěžují a obnovují oční okolí, působí jako jakási druhá kůže a vytvářejí tak ochrannou bariéru, která v pokožce uzamkne aktivní látky ze séra a i hydrataci a to díky vláknům, které v sobě udrží i 200 x více vody, než kolik samy váží. tyto polštářky na pleti přes noc nevydrží, z pleti sjíždí a tak je nechávám působit před spaním co nejdéle to jde. Oba typy polštářků spolu fungují v synergii.


Sérum nanáším podle návodu, tedy dvanáct kliknutí perem na každé oko, následně přiložím polštářky a nechávám přes noc působit, bio celulózové nechávám působit nějakou tu hodinu před spaním. Polštářky s mikrojehličkami se přes noc z pleti ani nehnou, po ranním očištění pleti znovu aplikuji oční sérum a následně oční krém a líčím se jako vždy. Po první aplikaci jsem rozdíl neviděla, avšak po měsíční kúře mi přijde pokožka očního okolí nacucanější, vyživenější, kontury nejsou tak povadlé. Za mě paráda a určitě bych sérum doporučila pro ženy, které touží trošku zredukovat první vrásky, jako mám já. Nevýhodou této sady je jistojistě cena, kterou určuje drahá látka r-Retinoate. Cena sady na měsíční použití bez slevové akce přesahuje tři tisíce korun. Zakoupit ji můžete tady na stránkách Medaprex, což je e-shop na kterém seženete, mimo jiné, spoustu výrobků značky Medik8.

Používáte měsíční pleťové kúry?

1 komentář:

  1. Tak tohle je hodně zajímavý set, zajímal by mě efekt na kruhy u mě po měsíci, možná napíšu Ježíškovi na Vánoce :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)