Pleva: Propolisová zubní pasta



Dnes pro Vás mám připravenou recenzi 100% přírodní zubní pasty od rodinné firmy Pleva, která vyrábí především kosmetické produkty z včelích výrobků. Recepturu produktu nabíchali v souladu s přírodou a jejich životním prostředím. Pasta má prosté a jednoduché balení. Co mě překvapilo na první pohled je, že konzistence je trošku tužší a je třeba na tubu více zatlačit. Druhé velké překvapení se konalo při samotném čištění zubů, protože pasta sice voní po propolisu, ale má mentolovou svěží chuť, takže jednoznačně zabraňuje nepříjemnému zápachu z úst. 


Produkt je jemně abrazivní, protože prý již ve středověku jedli lidé více produktů z mouky, jenž má abrazivní účinky a proto také mimo jiné měli méně kazů. Nutno připomenout, že mouka ale v té době nebyla tak jemně namletá a byla právě taktéž abrazivní. Samozřejmě i tato alternativní pasta nepění, což velice oceňuji, protože nemám pak chuť každou vteřinu odplivávat, čímž automaticky trošku zkracuji interval čištění zubů. Jsem s produktem velmi spokojená a určitě bych si jej pořídila znovu. Pastu můžete sehnat za 143 Kč a to tady přímo na e-shopu rodinné firmy Pleva.


Co Vy a přírodní zubní pasty?

1 komentář:

  1. Plevu znám, u nás tuhle značku prodávají snad v každém medařství, nebo bylinářství. Mám od něj propolisovou tinkturu, kterou používám vážně na kdeco od aftů až po kloktání při bolesti v krku :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)