Saloos: Bambucké máslo & Neutrální obličejový a odličovací olej



Jak všichni víme, Saloos je značka české přírodní kosmetiky. Dnes Vám přináším svůj pohled na známý Bio regenerační obličejový olej a to ve verzi Neutrální, dále z této samé kolekce odličovací olej a pak něco z trochu jiného soudku a to 100% Bambucké máslo.

S Bio regeneračními obličejovými oleji značky Saloos již mám zkušenosti a používala jsem v minulosti už asi pět druhů. Dokonce jsem zde o nich psala, a to na začátku tohoto blogu, asi před čtyřmi lety. Ve výsledku mi vždy vadily obsažené éterické oleje, které mou pleť vysušovaly a dráždily. Proto jsem tentokrát sáhla po čistější neutrální verzi. Jedná se o čistě přírodní bio olej, který je vhodný na všechny typy pleti a to včetně extrémně citlivé. Neobsahuje již zmíněné, éterické esenciální oleje, které si do produktu však můžete sami přidat a vytvořit si tak svůj olejíček. Tato směs je vytvořena z jojobového, brutnákového a šípkového oleje. Dále však obsahuje i A, E, F a lecitin. Olejíček je v klasické skleničce s kapátkem, kterým se produkt dobře aplikuje. Používám jej ráno i večer a to asi dvě až tři kapky na navlhčenou pleť. Produkt vlastně nijak nevoní, vstřebává se rychle a pleť je po něm hezká a cítí se příjemně. Olej mě nijak nedráždí a pokud jej používám střídmě tak mi neucpává póry. Za sebe jej mohu doporučit. Sehnat je můžete za 119 Kč a to přímo zde.


Hydrofilní odličovací olej v neutrální verzi je vhodný pro jemnou a přecitlivělou pleť. Je výborný na odstraňování makeupu, jelikož oleje ho umí rozpouštět naprosto parádně. Funguje tak, že nakapete pár kapiček na navlhčený tamponek a pleť odlíčíte. Já jej aplikuji do dlaní a navlhčenou pokožku jím promasíruji, následně spláchnu vodou a většinou ještě doodlíčím micelární vodou, nebo čistícím gelem. Olej je vynikající na odlíčení očního okolí, pleť nijak nedráždí a především nevysušuje. Opět vlastně nijak nevoní. Co mě ale zarazilo, je složení, ve kterém na konci nejsou přírodní látky, dále je založen na směsi slunečnicového a sezamového oleje. Opět se v něm nevyskytují esenciální oleje. Produkt však plní, co slibuje, vyhovuje mi a mohu jej doporučit. Odličovací olejíček mám odtud za nádherných 79 Kč.


Poslední produkt, o kterém se dnes můžete dočíst je Bio Karité 100% bambucké máslo. To umí pokožku hydratovat a přináší jí regeneraci. Každodenní používání produktu slibuje udržení obranyschopnosti, pružnosti a vláčnosti pleti. Máslo je hutné, ale vlivem tepla rukou taje a dobře se aplikuje. I tak je však hutnější a na pleť jej nepoužívám. Je výborný na oblast loktů, pat, ale i na ruce a oční okolí. Občas jím máznu popraskané rty a nebo nehtové kůžičky. Dokonce jsem ho aplikovala i do konečků vlasů. Je to vlastně takový všestranný balzám na všechno. Opět je vhodné jej aplikovat spíše na vlhkou pokožku a tento produkt také nijak nevoní. Máslo můžete koupit tady za 119 Kč.


Všechny produkty bych tedy doporučila těm, kteří mají citlivou pleť a vadí jim jakákoliv parfemace. Pleťový olej za ty peníze není vůbec špatný a oceňuji, že neobsahuje esenciální oleje, které mi v olejích této značky vadí. Odličovací olej sice není úplně přírodní, ale odličuje bez podráždění a vysušení a to je hlavní. Mně osobně ne zcela přírodní složení nijak nevadí. Bambucké máslo je produkt, bez kterého si už nějak neumím představit život. Vážně ho používám prakticky na všechno a nedávno jsem jím mazala i ouška mého králíčka.

Všechny produkty jsou k sehnání na stránkách GreenStore, což je e-shop, na kterém seženete ekologické a bio produkty pro domácnosti, ale také právě péči o pleť a tělo. Dokonce jsem tam zahlédla i nějakou přírodní dekorativní kosmetiku, na kterou se chci ještě blíže podívat.

Jaké jsou Vaše zkušenosti se značkou Saloos?



9 komentářů:

  1. Haničko, Saloos je doma naše srdcovka. Na pleť s mamkou používáme měsíčkový olej a máme ho moc rády. Na ten odličovací si brousím zuby, když i ty píšeš, že je tak skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Saloos mám moc ráda, momentálně se odličuju levandulovým hydrof. olejem a je to super. Jen občas nechápu jejich složky ve složení. U bio cpk kosmetiky bych to nečekala. Asi to dělají, aby se při výrobě tzv vešli do ceny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě taky jsem nad tím kroutila hlavou. Nechápu proč přidávají ty esenciální oleje, mně to fakt nedělá dobře a u odličováku jsem se docela podivila, ale tam mi složení nijak neplechu nedělalo. Tak aspoň, že vyrábí tuhle neutrální verzi. :-) Jak píšeš, taky si myslím, že je to kvůli ceně..

      Vymazat
  3. Saloos jsem ještě nezkoušela, ale nejspíš po tvé recenzi zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne? A já myslela, jak snad už každý musel od Saloos něco mít. :-)

      Vymazat
  4. Recenzi jsi me potesila, jdu ho zkusit taky ;)
    http://andrejkabblog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že máš radost. Pak dej vědět, jak jsi byla spokojená. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)