Real Techniques Brushes


O Real Techniques štětcích jsem snila od té doby, co jsem začala Samanthu Chapman a její sestru sledovat na Youtube. U nás v té době nebyly dostupné, nyní se to lepší, ale ceny jsou dvojnásobně větší než v zahraničí! Objednala jsem tedy ze stránky iherb.com, kde mě dva štětce i s poštovným vyšly na to, co by jeden stál zde bez poštovného. Sice jsem si měsíc a půl počkala, ale vyplatilo se!

Ceny na iherb.com jsou velice příznivé, poštovné stojí obyčejné (tedy bez pojištění a s dlouhou čekací lhůtou) 4 dolary, pojištěný express kolem 18 dolarů, což se už asi nevyplatí. Co je ale nejlepší je, že na první objednávku máte po zadání kódu, který lehce vygooglíte a získá ho každý zákazník (můj je je tedy třeba pro vás LBP174), slevu 5 dolarů, které akorát pokryjí poštovné (při nákupu nad 40 USD je sleva 10 USD).

Objednala jsem si tedy tři štětce o kterých vím, že je využiji a bohatě mi to na mé makeupové kouzlení stačí.

Expert Face Brush

Je vyroben ze syntetického taklonového vlákna, které je super jemné, ručně střižené a takzvaně "cruelty free" neboli nebyla zde použita žádná krutost na zvířátkách. 
Má široký plochý konec, takže se dá postavit, což považuji za maximálně praktické při líčení, kdy chceme štětec jen na chvíli odložit a známe ty momenty, že ho nemáme kam dát, jelikož si nechceme upatlat nábytek, či ho prostě znečistit bakteriemi.
Líbí se mi dlouhá hliníková rukojeť a dále to, jak jsou štětce barevně odlišeny, oranžová řada je základní na pleť, růžová je na takové to dokončení, pudříčkování, nebo tvářenkování a fialová řada je věnována očím.

Tento štětec se dá použít jako takzvaný "buffing" brush, kterým můžeme perfektně zapracovat makeup do pleti, ale také se dá používat z jeho ploché strany, prostě jak kdo chce. Neřiďme se jen názvy štětců, to nám přeci neříká, že ho máme používat jen na to, na co je primárně určený. Tento štětec se perfektně hodí na tvářenku, nebo konturování, jelikož je akorát malinký a hustý. Mně se s ním tedy nejlépe zapracovávají hodně tekuté makeupy, jako je Maybelline Affinitone a dále pak tedy pudrové produkty.

Navíc naprosto nechápu, čím to je, že když jím nanesu makeup, po použití je normálně čistý a není na něm znát, že byl použitý! Umí mi to někdo vysvětlit? :-D

Blush Brush

Zde platí stejné technická data jako u prvního štětce. Je velice hustý a maximálně jemný, jeho jemnost mě mě opravdu překvapila! Na tvářenku se mi zdá ale docela velký a navíc jsem se s ním musela naučit, protože je střižený jinak, než klasické štětce. Dosáhnete s ním ale maximálně přirozeného vzhledu, nabírá málo tvářenky a krásně ji umí rozblendit. U tohoto štětce se musíme naučit pracovat s jeho špičkou, nebo hranou, podle toho jaký efekt požadujeme, nejde s ním klasicky plácnout tvářenku na tvář a rozmazat. Více se ale tento štětec hodí na pudr, takže už nemám v úmyslu pořizovat si na pudr speciální štětec, tento to hravě zvládne! 

Setting Brush

Opět stejné technické údaje platí, akorát nejde postavit, jeho rukojeť je na to moc tenoučká. Tento štětec je ze všech snad nejvíce multifunkční. Dá se použít prakticky na cokoliv a hodily by se mi tak tři, abych ho nemusela neustále prát.
Tímto štětcem se parádně blendí korektor pod očima a ještě lépe se s ním fixuje makeup pudrem. Já osobně nepudruji celou tvář, pouze oční korektor, takže pro mě je tento štěteček jako stvořený. Dále s ním ale můžeme nanášet stíny přes celé víčko a nejlepší je s ním konturování tváře! Umí to naprosto dokonale! Precizně nanese bronzer, nebo highlighter! Jak říkám, je multifunkční a určitě každá slečna by ho využila!

1. Expert Face Brush 2. Blush Brush 3. Setting Brush

Každý ze štětců jsem několikrát prala a nevypadl ani chloupek. Nemám v úmyslu si pořizovat štětce jiné značky a doufám, že mi tyto vydrží už navěky :-D Hodí se pro každou ženu na běžné domácí líčení, perfektní večerní líčení atd. Mohu jen doporučit!

Máte zkušenost s RT štětci? Plánujete jejich koupi? :-)

6 komentářů:

  1. ja ich sice nemam ale necitala som na nich hadam ziadnu zlu recenziu :)

    Inak posledny tyzden mojej SUMMER giveaway, zapojit sa mozes tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Věřím, že jsou super, já se na ně dříve či později chystám, akorát nevím, který dřív! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Super recenzia :) Som rada že tiež vlastním tieto fantastické štetčeky! Sú hebké ako pierka, perfektne nanášajú a rozotierajú čokoľvek a dobre sa čistia :) Inak zo stránky iherb.com som si ich objednala aj ja, tú stránku odporúčam, majú ich tam fakt za super ceny! :)

    http://deekaymakeup.wordpress.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)