Saloos Bio regenerační obličejové oleje



Bio regenerační obličejové oleje už zná většina z vás a spousta žen a dívek je používá místo hydratačního krému. Pro ty, které o nich moc nevědí, nebo je nezkoušely, mám dnešní článek.

Důležitým faktem pro většinu spotřebitelů je, že jsou stoprocentně bez syntetických a konzervačních látek - tedy bez minerálních olejů, nebo známého paraffinum liquidum, který se vyskytuje jako základ ve většině pleťových krémů a je samozřejmě vyráběn z ropy. Syntetické konzervanty jsou typické slovy Methyl, Ethyl, Butylparaben atd.. 

U bio obličejových olejů je základem olej, který je slisovaný za studena. Většinou jojobový, brutnákový, nebo šípkový a pak se skládá z dalších esenciálních olejů, dle výběru. Obsahují vitamíny, biostimulátory a další účinné látky a umí pronikat hluboko do pokožky. Další výhodou je určitě vůně, která na nás příznivě působí. Nebojte se, oleje nezanechávají pocit mastnoty, vstřebají se opravdu rychle, tvář se neleskne a bude připravena i na makeup. 
Oleje jsou vhodné pro všechny typy pokožky a všechny věkové kategorie. Slibují samozřejmě hydrataci, léčení kožních problémů (akné, ekzémy) a působí proti vráskám.

Čeho jsem si všimla je, že vydrží opravdu hodně dlouho. Mám je už snad dva roky a stále jich je požehnaně, protože vám na celý obličej vystačí třeba dvě kapičky. Oleje obsahují kapátko, takže manipulace a dávkování je velice pohodlné a přesné a navíc hygienické. Nejlepší je aplikovat na trochu vlhkou pleť a řádně vmasírovat. Jak jsem řekla, používají se místo hydratačního krému, je tedy třeba před tím pleť vyčistit a podle potřeby tonizovat.


Heřmánek
Se hodí se pro všechny typy pleti, ideální je pro extrémně citlivou pokožku. Má protizánětlivé, zklidňující a protialergické účinky a blahodárně působí při akné a dermatitidách, mírně vysušuje. Zklidňuje psychiku, pomáhá při nespavosti. Je známý tím, že nevyvolává alergické reakce (obsahuje 100% heřmánkový esenciální olej, nikoli extrakt z květů heřmánku) - což můžu potvrdit, protože jsem na heřmánkové extrakty silně alergická a s tímto olejem se mi nic neděje :-) 

Pro mě to byl takový normální olej, nic zvláštního, s akné nic nedělal, možná i trochu ucpával póry. Už bych znovu nekoupila..

Tip: Pokud je některý z olejíčků prošlý, určitě bych ho nevyhazovala, skvěle se hodí na promazávání suchých pat, nebo dokonce i do vlasových konečků! 

Lemon Tea Tree
Je ideální pro mastnou, mladou i problematickou pleť. Zabraňuje tvorbě zanícených míst, dezinfikuje. Má antiseptické a antibakteriální účinky, zklidňuje akné. Nevysušuje, pleť je svěží a vitální. Specifická osvěžující citrusová vůně příznivě působí na psychiku.

Tento olej mám ze všech nejraději, hlavně kvůli té jemné tea tree vůni s citrusy. Pleť je po něm jemná, zvláčněná, prostě v pohodě. Oblíbila jsem si ho dávat hlavně na oční okolí po ránu..

Ylang-Ylang
Zdrojem vzácné silice ylang-ylang jsou intenzivně vonící květy tropického stropu kananga vonná. Výborně se hodí pro suchou i mastnou pleť, kompenzuje nedostatek vody a obnovuje přirozenou rovnováhu pleti. Ochablé, unavené a stárnoucí pleti pomáhá získat svěží vzhled. Má antiseptické účinky a čistí zanesené póry.

Tento olej více sedl mamčině zralé pleti, než mé mladé s projevy akné, vůně mi moc nelichotí, už z toho důvodu jsem k němu byla skeptická. Asi bych už znovu nekoupila..

Až je doplácám mám v úmyslu koupit bio arganový olej, hlavně opět na oční okolí, kde mám oleje opravdu ráda. Střídám je s krémy, mám tak období olejová a bezolejová :-D

Jaké jsou Vaše zkušenosti s Bio regeneračními oleji? :-)

Follow on Bloglovin

4 komentáře:

  1. saloos je skvělá kosmetika :) pěkná recenze! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. tyhle olejíčky mám moc ráda! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ešte som o tomto nepočula, ale veľmi ma to zaujalo...skutočne to vyzerá byť úsporné a hlavne bio liečenie, alebo hydratovanie pleti...Som veľmi rada že tam nie je práve praffinum...Veľký potlesk a určite rada vyskúšam!

    Pozývam ťa na giveaway
    http://crazy-lifestory.blogspot.sk/2013/07/giveaway-with-persun-mall.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)