Biofficina Toscana: Antioxidační emulze na obličej



Bude tomu už nějaký čas, kdy mě značka Biofficina Toscana oslovila, zda si nechci vybrat něco na vyzkoušení z jejich nabídky. Jelikož jsem značku dosud neznala, ale opravdu mě zaujala, po pár produktech jsem ráda sáhla. Dnes Vám tedy představím Antioxidační emulzi na obličej, ale nejdříve něco málo o této né tak známé značce. Moc se mi líbí jejich filozofie, která se řídí hesly, jenž se snažím do své péče o pleť zařazovat. Tedy bez chemie, jenž pleť poškozuje a s použitím výživných látek. Značka se zavazuje k výrobě produktů pomocí udržitelných způsobů v souladu s životním prostředím. V sociologii používáme často základní termín glokalizace, což znamená myslet globálně, jednat lokálně. Opravdu mě zaujalo, když jsem toto heslo našla i na stránkách Biofficina Toscana a řeknu vám, jako sociologa mě dostali. Značka věří ve více, než jen povrchní byznys a snaží si vytvořit si obrázek o každém produktu na trhu, jeho výrobního materiálu, likvidaci a spotřebě. Kosmetika je certifikovaná, eko-organická a netestovaná na zvířatech. Líbí se mi, že používají místní zdroje v takzvaném "0 km systému" a to kvůli snížení emisí CO2. Omezují zbytečné používání krabic a letáčků, místo nálapek je použit sítotisk. Vizitky jsou použity z papíru s názvem forest stewardship council a katalogy navíc ze 100% recyklovatelného papíru. Abych to shrnula, kosmetické značky, jenž se snaží o udržitelný rozvoj společnosti, netestují na zvířatech a využívají přírodních surovin, navíc ještě lokálních se snahou o omezení emisí v dopravě a tak dále u mě mají vždy bránu otevřenou a budu je propagovat jak jen mohu. Za mě palec nahoru!


Nyní ale k samotnému produktu. Jedná se o 24 hodinovou revitalizační péči pro citlivou a mladou pokožku. Hydratační krém mám vysokou koncentraci antioxidantů a hydratačních přísad. Kombinuje vzácné rostlinné extrakty s antioxidační kombinací Uviox-Oleox, jenž je vytvořena z toskánských surovin, dále skvalen a Phytaluronate, který zajišžuje vláčnost a pevnost pleti. Emulze je účinná v boji proti působení volných radikálů. Začnu balením, které má klasickou pumpičku, takže není třeba použití konzervantů a především se jedná o hygienický dávkovač. Produkt má konzistenci opravdu lehoučkého krému, kterého stačí troška, výborně se roztírá a okamžitě vstřebává. Zanechává na pokožce jemňoulinký film a to asi díky obsaženému glycerinu. Právě kvůli němu jsem měla obavy, že bude mou pleť ucpávat, ale nestalo se. Krém hydratuje mou normální pleť obstojně, pokud ale mám nějaké suché strupy, nebo loupající kůži z mrazu a hojení ranek, tak to zas tak skvěle nedává. Není vhodné krém aplikovat na oční okolí, to mi trošku dráždil. Vůni má jemnou květinovou. Nevím co bych ke krému více dodala, po delší době se jedná o další hydratační produkt, který mi vyhovuje a musím říct, že po nějaém tom měsící používání mě mrzí, jak ubývá. Produkt můžete zakoupit tady na stránkách Biofficina Toscana a to za cenu 539 Kč za 50 mililitrů produktu.


Co říkáte na udržitelný rozvoj v kosmetickém průmyslu?

6 komentářů:

  1. Hmm vypadá hodně zajímavě, celkově mi přijde značka Biofficina dost zajímavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od téhle značky nic neměla ani ji nikde nevídám

    OdpovědětVymazat
  3. Od Biofficina Toscana mám niekoľko produktov a s každým jedným som naprosto spokojný! :) To čo sľubujú aj vykonajú a sú šetrné k pokožke. Navyše sa mi hrozne zapáčila ich filozofia a celý príbeh, ktorý si aj ty opísala v článku :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)