Curanatura Bamboo - Zelená volba kartáčku na zuby



Dnes pro Vás mám sepsanou svou zkušenost s přírodním kartáčkem na zuby značky Curanatura. Zubní kartáček je celý vyroben z tepelně zpracovaného bambusu, který byl pěstovaný udržitelným způsobem. Štětinky jsou vyrobeny z biologicky odbouratelných přírodních vláken bambusové celulózy o tloušťce 0,13 milimetru a s hustotou 80 štětin na dírku! Přírodní kartáčky značky Curanatura mají štětinky střiženy do rovna, což je něco, na čem si u ústní hygieny zakládám. Je to parádní, protože čím víc štětin, tím měnší tlak vyvíjíme na dásně a čištění je pak jemnější a šetrnější. Dalším plusem je, že v kartáčku nenalezneme příměsi ftalátů, nebo bifenolu. Je celý naprosto kompletně zrecyklovatelný a to i včetně obalu, který je vyroben z recyklovaného papíru. Kartáčky jsou navíc designované přesně podle specifikací pro zdravotně nejideálnější zubní kartáčky. Výběr materiálu podléhá nepřísnějším zdravotním kritériím. Všechny materiály jsou v souladu se zdravým životním stylem a jsou 100% ekologicky nezávadné. Rukojeť je vyrobena speciálním způsobem, který vytváří voděodolný povrch a tím pádem zabraňuje usazování nečistot a mikrobů.


S kartáčekem nemám žádný problém. Výborně se drží, skvěle se s ním manipuluje. Má poměrně malou čistící plochu, takže se s ním dostanu v pohodě i na své zuby moudrosti. Štětinky jsou opravdu jemné a mohu je přirovat k Ultra Soft Curaprox, který jsem roky používala. Kartáčkem si čistím zuby nějaký ten měsíc a zatím nemám problém s nějakou degradací a zničením produktu. Rozhodně kartáček doporučuji a mám v plánu si kupovat už jen tyto kartáčky, jenž jsou naprosto zrecyklovatelné a nevyhazuji tak zbytečně další kus plastu do odpadkového koše. Navíc stojí krásných 94 Kč, což je podle mě nádherná cena, protože za zubní kartáčky jsem platila vyšší cenu. Kartáček seženete ve variatně soft a nebo extra soft tady na Folly.cz kde Vám navíc dají dopravu zdarma, pokud chcete!


Jaké kartáčky na zuby používáte?

11 komentářů:

  1. Já jsem měla podobný, taky z Folly a za mě bohužel nee. Nevydržel ani měsíc, ty štětiny vůbec nedržely a asi po 10 dnec vypadal kartáček jako bych s ním vydrhla celý byt :D. přitom mi běžně kartáčky vydrží ve skvělém stavu dlouho a vůbec na ně netlačím během čištění zubů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo a nebyl to vadný kus? Mně fakt drží dobře. :-)

      Vymazat
  2. Tento kartáček jsem dostala k Vánocům, ale ještě tu mám klasický Curaprox, který musím "zpotřebovat" než se vrhnu na tenhle, tak jsem moc zvědavá, dost jsi mě naladila na to, že se mám těšit :D

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  3. Já teď používám kartáček s černým uhlím, ale tenhle vypadá taky dobře :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S černým uhlím? To vůbec nezám! Teda černé uhlí znám, ale kartáček s ním.. Mrknu na to. :-)

      Vymazat
  4. páči sa mi krásny dizajn, ktorý má :) je netradičný oproti tým klasickým plastovým :) vďaka za tip :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Taky používám Curaprox, ale o tomhle kartáčku už jsem slyšela a čtu na něj samé dobré recenze :) :O
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  6. Ja používam od Curaprox a ak mám byť úprimná, o tejto kefke som ešte nepočula, ale vyzerá zaujímavo:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)