Top: prosinec


Prosinec a rok 2016 je prakticky za námi, to to zase uteklo! Nevyhla se mi chřipka a taky školní starosti. Avšak první hororový semestr na Karlovce bude brzy za mnou. A mám novou práci! Už jsem si asi navykla na ten každodenní kolotoč a dospělácký život a už jsem si zvykla, že když na nákup dojít nestihnu, k jídlu nic nebude. Je to pro mě samotnou dost náročné a řeknu Vám, že závidím všem, kdo jsou na život dva, protože stíhat všechno sama mi dává hodně zabrat. Alespoň mám ze sebe větší radost a samota třeba jednou přejde. Co mě v prosinci mrzelo byly ty šílené reklamy na blozích. Opravdu občas od firem, od kterých bych tak masivní až nepříjemné kampaně nečekala a u blogerek, u kterých jsem doufala, že se tohle nestane. V prosinci jsem tak prakticky na instagramu nebyla, neboť jsem už musela kroutit očima nad tím, co se tam děje a to většinou, když jsem si své odběry prohlížela u další reklamy oné značky na tramvajové zastávce. Snad jen na to říct - achjo. Každopádně přeji Vám do roku 2017 hlavně hodně zdraví, ať se Vám sny plní a jste šťastní!


V prosinci jsem poctivě otevírala okénka adventního kalendáře Douglas. Najdete tam každoročně poměrně velké vzorkové velikosti i plná balení. Já svůj dostala jako dárek k Mikulášovi a za cenu téměř tisíce korun bych si jej nekoupila. Myslím, že je lepší si za tolik peněz koupit nějaký samostatný dražší kosmetický produkt. Avšak pro kosmetické fanšmejkry a ty, kteří rádi zkouší nové produkty to bude to pravé ořechové. Objevila jsem v kalendáři produkty, jenž mám ráda a hned jsem si je oblíbila, ale i krémy a vůně které vůbec nevyužiji. Holt to je něco, s čím musíte počítat, že ne vše bude jako vybrané pro Vás. Tak či onak, kalendář mě moc bavil a byl to pro mě krásný dárek!


Říká se, že lněný olej je ten nejlepší, který jen můžete v kuchyni používat. Avšak zásadní pro lněný olej je, aby byl co nejčerstvější a rychle spotřebovaný, neboť umí rychle žluknout. Doporučuji proto si například menší množství odlít a mít uskladněno v ledničce a větší zbytek schovat do mrazáku. Tento olej v BIO a RAW kvalitě je vynikajícím zdrojem esenciálních aminokyselin a je vhodný jak k dochucení pokrmů studené kuchyně, tak klasicky na smažení. I když zahřívání se nedoporučuje, protože zbytečně ztrácí své skvělé vlastnosti. Díky své výrobě slisováním za studena v něm je stále zachováno maximum nutričně hodnotných látek. Mezi ty nejdůležitější patří esenciální aminokyseliny s 50 % zastoupením kyseliny linoleové. Takovéto její zastoupení se nachází v rybím oleji a proto se říká, že je lněný olej velmi podobný a je možno jej alternativně užívat místo něj například u vegetariánů a veganů. Olej chutná jemně po oříšcích a je chuťově velmi dobrý, vůně je lehká. Lněný olej používám prakticky každý den. Namažu jím třeba chleba, pokapu zeleninu, nebo pečené brambory. Využití najde každý z nás a pokud občas nevím, jak jej do stravy zařadit, jednoduše jej spolknu klasicky „na lžičce“. Produkt se dá použít i ke kosmetickým účelům. Můžete jím namazat tělo i pleť, avšak nezapomínejte, že kůže by měla být vždy vlhká. Já jej mám ráda jako vlasový zábal, opět je důležité mít vlasy navlhčené a následně olej důkladně vymýt. Ráda olej vmasíruji do nehtů a nehtového lůžka, zdá se mi, že pomáhá s mým největším problémem – lámavostí nehtů. Zkrátka, lněný olej je takový malý zázrak, který je rozhodně dobré mít v každé lednici. Já jej rozhodně doporučuji a ten svůj mám odtud z Elixi.cz za krásných 139 Kč.


Pořídila jsem si novou sadu na obočí a to značky L'Oreal. Barevně mi sedla a na obočí vydrží. Obsahuje malinký štěteček na aplikaci a balení je jednoduché a hezké. Nějak zatím nemám co produktu vytknout a oblíbila jsem si jej. Uvidíme však, zda prokáže službu i za delší čas a otázka, kterou se zabývám je, zda stojí za ty na drogérku větší peníze?


Od zastoupení Kneipp mi přišel vánoční balíček v podobě těchto tří olejíčků do koupele. Samozřejmě hned po tom, co jsem je nafotila jsem je musela hned vyzkoušet. Teda jeden po druhém a den po dni. Miluji koupele a tak věřte, že tyhle voňavé parády mě nadchly. Brzy Vám sepíšu nvíce informací a především mé zkušenosti.


Jako poslední bych Vám ráda ukázala balíček, který jsem dostala nečekaně od týmu Folly.cz. Pardon, ale ten Sprchový olej Cuvée je naprostá dokonalost a balzám na rty je zatím parádní. O značce Angelic jsem ještě neslyšela, ale hned jsem se na ni více podívala a musím vám říct, že miluju ty jejich popisy na produktech. Brzy Vám sdělím více v samostatných recenzích. Jo a Soaphoria bomba do koupele v podání verze Ovocný sad byla nádherná! Nejen dokonale voňavá, ale opravdu vytvořila krásně olejovou a pro pokožku výživnou koupel. Vychutnala jsem si ji přesně na Štedrý den. Mockrát děkuji za milé překvapení!

Jaké produkty byly v prosinci Vaše nejoblíbenější?

11 komentářů:

  1. naozaj krásne produkty :) páči sa mi sprchový olej cuveé a tie Kneipp oleje do kúpeľa :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím olejem jsem běhala po bytě a třepala, aby se v něm hýbaly květinky, jakou tadost jsem z něj měla. :-D

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím, ty reklamy na Instagramu a na blozích už začínaly být hodně nepříjemné. Některé blogerky ani nepřidávaly jiné posty, což mě dost zklamalo.. Ale co se dá dělat, lepší to už asi nebude. Soaphoria bombu do koupele jsem našla pod stromečkem a ještě jsem ji nestihla vyzkoušet, ale už se moc těším :)). Jinak já si v prosinci oblíbila klavně gel na obočí od Benefitu a BB Cream od Bobbi Brown :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevěděla, jestli se tomu smát a nebo být jako vážně zklamaná. Ale jak píšeš, přijde mi, že lepší už to nebude..
      Tak jsem zvědavá, jaký názor na bombu budeš pak mít! Já čekala, že bude nic moc, ale opravdu mě mile překvapila. :-) Safra ten gel jsem si přála od Ježíška, ale samozřejmě mi ho nepřinesl, tak už si ho musím jít koupit. :-D

      Vymazat
  3. Ten kalendář od Douglas jsem docela chtěla, ale odradila mě právě ta cena...Takže jsem odolala:) A lněný olej mě docela zaujal, asi se po něm podívám:)
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No cena je pálka a jak říkám, sama bych to za to nedala a to ani po tom, co jsem s kalendářem byla víceméně spokojená. :)

      Vymazat
  4. Adventní kalendář mám v plánu si příští rok pořídit :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jaký příští rok bude! :)

      Vymazat
  5. Příští rok už si adventní kalendář prostě taky koupím :D Letos jsem neměla ani ten čokoládový, achjo :( :D Jinak ten sprchový olej vypadá opravdu úžasně :-O To by byl hezký dáreček, navíc značka co neznám, hmmm.. musím omrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ten čokoládový neměla. :-( Viď! Ten olej je opravdu krásný, hrozně se mi líbí. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)