Remington: Kulma na vlasy PROluxe



Dnes pro Vás mám recenzi kulmy na vlasy značky Remington z jejich nové podzimní řady PROluxe. Nevím jak je tomu u Vás, ale u nás doma saháme po značce Remington už léta. Má první žehlička na vlasy, ale i kulma a fén jsou Remingtonky a kdykoliv už po letech, opravdu několika letech, dosluhují, nahrazujeme tyto produkty opět touto prověřenou značkou. Byla jsem proto moc ráda, když jsem ve spolupráci s Blogerky.cz mohla tuto krásku vyzkoušet.


Co Vám budu povídat, tahle kulma je opravdu nádherná a designově se vážně povedla! Kovové zdobení je v módní rose gold barvě a celkově je laděna do hezkých perleťových odstínů. Ke kulmě je přiložen nádherný jakože saffiano cestovní obal, který ráda na skladování kulmy používám. Zmínit musím praktický stojánek, který zařídí, že kulmou nespálíte podklad, na který ji pokládáte. Studená špička kulmy zajišťuje komfortnější natáčení vlasů bez popálení. Navíc má opravdu dlouhatánský kabel, což vítám, protože zrcadlo mám od nejbližší zásuvky vzdáleno téměř dva metry. Produkt má klasicky digitální displej a teplota se ovládá jednoduše tlačítky plus a mínus. Jako u všech Remington produktů na vlasy, které vlastním, i tento funguje tak, že při přidržení mínusu si klávesy zamknete a při podržení plusu se kulma okamžitě rozehřívá na 185 stupňů celsia a to díky funkci Pro+. Nahřívání je opravdu rychlé, za zhruba třicet vteřin je kulma připravena k použití. Teplotní rozpětí kulmy je 120-210°C a kdyby náhodou jistí to funkce automatického vypnutí.


Řada PROluxe přichází na trh s novou technologií OPTIheat, která zaručuje, že účes vydrží celý den a vlasy budou i přes používání vyšších teplot vypadat zdravě. Má se tak stát díky tomu, že kulma poskytuje teplo tam, kde je ho nejvíce potřeba. Tedy více tepla jde do silnějších částí vlasů - blíže ke kořínkům, zatímco méně tepla ke konečkům vlasů. Co mě zaujalo nejvíce, je že povrch kulmy je takzvaný Grip-Tech. Znamená to, že je potažen unikátním hrubým povrchem, díky kterému vlasy z kulmy nekloužou. Kulma má ale i malý klip na připnutí konečků vlasů a tak se namotávání stává opravdu snadné. Kulmu můžete použít s klipem, tedy vlasy natáčíte naplocho, ale i bez klipu stejně jako kónickou kulmu a tedy vlasy obmotáváte jakožto silný kulatý pramen - získáte tak zase trošku jiný typ vln. Tloušťka kulmy je 32 milimetrů, takže je vhodná spíše pro delší vlasy, kterým vykouzlí nádherné, přirozené vlny, ale jak uvidíte níže na fotografii já mám vlasy krátké a moc se mi líbí, jaký přirozený typ vln na nich kulma vytvoří.


Přejděme k mým zkušenostem. Vlasy mám v současné době dlouhé něco pod ramena a jsou opravdu hodně řídké. Tahle kulma zvlní tak, že dodá opravdu parádní objem bez toho, aniž bych vypadala jako na krátko střižený pudlík. Kulmu používám nastavenou na 140°C a vlny mi vydrží celý den, druhý den jsou vlasy stále zajímavě zvlněné a nemusím s nimi nic dělat. Vlasy jsou po jejím použití lesklé, hezké. Při natáčení občas využiju klipu k přichycení pramene vlasů, občas ji používám jen jakožto na obmotání pramene. Myslím, že díky drsnému povrchu vlasy opravdu tak moc nezklouzávají jako u mé druhé kulmy, která takovýto povrch nemá. Kulma se tedy používá pohodlně. Nemám co bych proti kulmě řekla negativního, jsem s ní zkrátka velmi spokojená a doporučuji všemi deseti! V této řadě se dá sehnat ještě kónická kulma, fén a žehlička na vlasy, po které začínám hodně pokukovat. Cena produktů se pohybuje lehce nad tisícem korun, což není vůbec zas taková pálka.


Na poslední fotografii jsem zachytila účes, který jsem kulmou vytvořila velmi rychle a jednoduše. Jak vidíte mám kratší a velmi řídké vlasy, avšak vlny jim dodávají alespoň nějaký objem a takový ležérní styl. Tuto kulmu mám pro svůj současný stav raději, než svou starší kónickou s menším obvodem, jenž vytváří spíše lokny a více upnuté vlny. Stačilo natočit zhruba pět pramenů a prsty vlasy lehce rozčesat. Otázka asi pěti minut a mohla jsem vyrazit! Pro mě je kulma rozhodně zachráncem, protože bez ní a takovýchto vln bych si se svými řídkými vlasy, v rozpuštěné podobě, ven vyjít netroufla.


Používáte kulmy na vlasy?

11 komentářů:

  1. Vlny vypadají moc hezky. Já zatím žádnou kulmu nemám a vlny jsem si dosud dělala jen žehličkou. Možná ale nějakou najdu pod stromečkem :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hrozný tele a žehličkou mi vlny nikdy moc nešly. :/

      Vymazat
  2. Já jsem měla kulmu půjčenou, ale nějak jsem se nedokopala k tomu ji použít. Ale rozhodla jsem se, pořídit si novou žehličku na vlasy, zrovna čekám na to, až mi ji pošťák přiveze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se to tou žehličkou také musím naučit! Fakt, že jo! :-D

      Vymazat
  3. už o nej čítam na viacerých blogoch a robí naozaj krásne vlny :) pristane ti to :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  4. kulmy nepoužívám, ale nechávám si teď dorůst vlásky a nějakou si určitě pořídím.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I na krátkých s ní něco vykouzlíš. Kulma není jen pro dlouhovlásky. :-)

      Vymazat
  5. Ráda bych je používala, ale na mých vlasech vydrží vlny asi tak 5 minut a pak se narovnají a nic s nima nehne :(

    Soutěž o Regenerační set Granátové jablko WELEDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není to špatnou kulmou? Jednou jsem zkoušela nějakou jinou značku a taky mi to nedrželo, nebo to chce navýšit teplotu, osobně mám ale ráda, když teplota není tak vysoká, ale vlasy se na kulmě spíš delší dobu prohřívají. :-)

      Vymazat
  6. Jé, děkuju za článek! Zrovna se po nějaké takové kulmě sháním, přemýšlela jsem o téhle, ale neveděla jsem, jestli bude dobrá. Tak teď už vím, díky! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)