Recenze: Foreo Luna Mini



Dnes pro Vás mám dlouho očekávanou recenzi na sonický přístroj na čištění pleti Foreo Luna ve zmenšené verzi. Recenzi se budu snažit rozvést jak jen to nejvíce půjde, neboť o Luně ještě není v českých kruzích tolik napsáno.

Jedná se tedy o přístroj, který je vyrobený ze silikonu. Je zcela voděodolný, baterie je dobíjecí a na jedno nabití vydrží zhruba půl roku používání. Produkt používám už nějaký měsíc a ještě jsem jej nenabila, přišel mi už připravený k použití. Kartáček se zde nemění, není nutná žádná další investice. Foreo Luna je vlastně konkurencí slavného sonického přístroje značky Clarisonic, nad kterým jsem roky přemýšlela a jednou už byla vážně odhodlaná si jej pořídit. Dnes je na trhu těchto přístrojů více a to například od značek Panasonic, Clinique, Braun, Mary Kay a tak dále. Všímám si spousty kartáčků, které se točí, rotují a tak čistí pleť, ale to pro mou pleť asi není to pravé ořechové. Myslím, že právě rotace štětinek může citlivou pleť dráždit a například akné roznášet. S manuálními kartáčky na tomto principu nemám dobrou zkušenost, ale přiznám se, že sonický kartáček se štětinami jsem ještě nezkoušela a Foreo je dle mého trošičku v jiné kategorii. Těžko se podle mého pak posuzuje, který je lepší. Navíc máme každý jinou pleť a odlišné požadavky.

Co se týče sonických přístrojů Foreo, tak existují dva typy: klasická Luna je větší, má různé plochy podle typu pleti a více variant rychlostí, než menší Luna mini, kterou vlastním já a zvolila jsem ji oproti klasické z těchto důvodů: je levnější, čistící plocha je dostatečně veliká na vyčistění obličeje, dvě rychlosti mi také bohatě stačí. Myslím si, že postavení silikonových "výstupků" podle typu pleti nemá na čištění extra vliv a je to spíše marketingový tah. Především jsem před koupí projela desítky zahraničních recenzí a v téměř všech jsem došla ke stejnému závěru a tedy, že verze mini je pro mě opravdu dostačující. Recenze jsem ale pročítala i při rozhodováním nad značkou výrobku a Foreo Luna jsem zvolila oproti konkurenci se štětinkovými kartáčky z následujících důvodů: je levnější, nemusím měnit kartáčky a investice je tedy jednorázová, čistící plocha je silikonová, je tedy jemnější k mé citlivé pleti, neobrušuje tolik jako štětinková. Především se na ní nedrží žádné bakterie, přístroj vydrží na jedno nabití až několik měsíců, je maličký a lehce skladný a navíc je prostě designově velice povedený a to vlastně veškerý sortiment značky Foreo. Lákavá je i záruční doba, která se po registraci dá prodloužit až na deset let.


Přístroj je maličký, akorát do ruky. Líbí se mi také tvar přístroje, který je lehce zahnutý, takže vypouklou částí krásně zajedete ke kořenu nosu, nebo do záhybu na bradě. Z jedné strany je kombinace menších a větších výstupků, z druhé strany jsou výstupky pouze větší a mají sloužit k hloubkovému čištění pleti. Skvěle se drží a dobře se mačká hlavní vypínač, kterým přístroj zapnete, druhým stisknutím zvolíte pomalejší pulsy a třetím jej vypnete. Přístroj je tichý, takže čištěním nerušíte sousedy. Navíc v průhledné části, která slouží jako stojánek, svítí.  Vzadu je konektor na dobíjení, nabíječka je samozřejmě součástí balení a jedná se o USB kabel. 

Podstatné je, že tento přístroj nijak nerotuje, pouze pulzuje. Funguje na principu sonických transdermálních pulzů do povrchové vrstvy kůže, kde ovlivňují strukturu pleti a tím vylepšují její vzhled. Tak také odstraňují zbytky makeupu a kožní maz. Pulzy jsou poměrně silné a prvních pár použití trvalo, než jsem si na ně zvykla, neboť když přístrojem jezdíte po kostech, pulzy se krásně přenášejí do hlavy a může to způsobovat bolesti. Po pár použitích jsem si ale zvykla a už mi vibrace nijak nevadí. Foreo Luna se používá tak, že si jej i tvář navlhčíte a nanesete na ni Váš oblíbený gel na čištění pleti. Já gel ráda napěním, neboť jinak mi Foreo nikdy pěnu nevytvořilo. Následně zapnu přístroj a krouživými pohyby jím pleť masíruji. Změnou vibrací vám dá najevo, že máte přejít na další část obličeje. Vše je rozvrhnuté tak, že po minutě máte hotovo. Já timing nepoužívám, jezdím si po obličeji jak chci a minutu většinou mileráda překračuji, neboť používání je opravdu příjemné a užívám si ho. Pokud mám na tváři nějakou jizvičku, nebo pupínek, tak na něm nechám Foreo klidně nějakou dobu "působit" a místo více prokrvit. Mám pocit, že se pak nedokonalost lépe hojí. Pak už jen pleť i přístroj opláchnu a mám hotovo. Ještě bych ráda dodala, že při prvním použití jsem byla trošku zklamaná, neboť jsem čekala, že mi to pleť bude nějak drhnout a ono to vlastně jen jemně vibruje.

Po použití pleť není podrážděná. Je narůžovělá, opravdu taková rozzářenější a prokrvená a to právě díky pulzům. Líbí se mi, že jak přístroj nemá žádné ostré štětinky, tak pleť opravdu absolutně vůbec nedráždí. Nestane se vám, že si nějaký pupínek rozškrábnete, nebo nemůžete vyjít z domu, neboť máte obličej celý rudý. Osobně jsem byla velice překvapená, že uvidím efekt hned po prvním použití, neboť jsem jej vážně nečekala. Samozřejmě nedojde okamžitě k úbytku akné a černých teček, to ne. Z dlouhodobého hlediska ano, černé tečky mizejí a akné se vyskytuje také méně. Tolik se mi neucpávají póry a celkově se mi pleť zdá krásnější, jakoby mi přístroj změnil texturu pleti. Nevím zda je to možné, ale vážně mi to tak přijde. Přístroj používám každý večer, několikrát do týdně i ráno. Často lidé po používání sonických kartáčků zaznamenají zhoršení pleti. Nevšimla jsem si nějakého razantního zhoršení akné, jen se mi asi měsíc v kuse tvořily pupínky mezi obočím, kde se mi běžně vůbec nedělají, nyní už tento fakt pominul a pleť je v pořádku. V návodu se dále píše, že po dočištění máte přístroj ztlumit na jemnější vibrace a vypouklou číst přiložit na oční okolí a chvíli jej nechat prokrvit. Toto jsem párkrát udělala a zaznamenala jsem následně malé nafialovělé flíčky u vnějších koutků očí. Nevím zda je to špatně, či dobře, flíčky do rána vždy zmizely a myslím si, že byly způsobené právě prokrvením v oční oblasti.


Za sebe Foreo Funa mini rozhodně doporučuji. Výsledek u své pleti vidím a jsem ráda, že jsem do něj investovala. Přístroj je vhodný pro každodenní používání klidně i dvakrát denně a to i u velice citlivé pleti, jako mám já. Přístroj rozhodně není levný. Tato malá verze stojí 3 299 Kč, větší klasická Luna ještě o více jak tisíc korun. Mini verze se liší pouze barevnými variantami, klasická Luna má jiné uspořádání "bodlinek", více možností rychlostí a nemá výstupky z obou stran, ale jen z jedné. Druhá strana slouží k vmasírování pleťové péče. Pokud máte bezproblémovou pleť, která netrpí na ucpávání pórů a černé tečky tak asi Foreo tak úplně neoceníte. Každopádně i tak Vám pleť prokrví, rozzáří a následně bude lépe přijímat používanou péči.

Přístroj je k sehnání exkluzivně v parfumériích Douglas. Před koupí (můžete zakoupit i online) doporučuji si jej osahat a vyzkoušet doslova na vlastní kůži. Sami si pak zvolíte, zda pro vás má smysl klasická, nebo mini verze. Třeba se vám ale nakonec zalíbí úplně jiný kartáček na pleť. Rozhodně doporučuji před pořízením projet pár recenzí. Na Youtube jich je nespočet a právě i videa porovnávající Foreo a Clarisonic, ten podle mě pleť více peelinguje, ale taktéž je s jeho použitím větší šance podráždění a většina lidí jej nepoužívá denně. Je nutné se ale zamyslet nad tím, že jsou to vlastně trochu odlišné produkty. Nedávno do rodinky Foreo v Douglas e-shopu přibyl i Iris Eye Massager, který mě hodně zaujal, ale cena mě odrazuje, takže bohužel nejspíše odolám. Avšak i tak stojí za povšimnutí, pokud jste jako já blázni do prevence očních vrásek. Každopádně se velice těším, až u nás budou k sehnání jejich originální kartáčky na zuby. Celkově je mi tato švédská značka velice sympatická.

Co si o sonických kartáčcích na pleť myslíte?

19 komentářů:

  1. Kdyby ty kartáčky nebyly tak drahé, tak už jsem si nějaký dávno pořídila. :-) Slintala jsem nad Clarisonicem, teď se mi zamlouvá i Foreo (hlavně že se tomu nemusí dokupovat náhradní hlavice). :-) Asi začínám šetřit. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se odhodlávala několik let, ale když přišla Luna na náš trh tak jsem se konečně hecla. Taky za to může především ten fakt, že cena produktu je konečná, není potřeba kartáčků. Jestli tvá pleť není dokonalá a to i přes veškerou péči, tak tohle stojí za vyzkoušení. :-)

      Vymazat
  2. Lunu si chci koupit od te doby, co jsem zjistila že už je na našem trhu. Jenže je dost drahá:-) mám kartáček a je fakt, že dokupovat náhradní hlavice není zábava

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezapomeň, že Douglas má často akce -20%. Taky jsem si to tak vychytala. :-) Ale zas je to investice jednorázová, nemusíš právě už nikdy kupovat výměnné kartáčky. :-)

      Vymazat
  3. Láká mě, to zas joo, ale ta cena. Já už naštěstí nemám s pletí problémy, tak si říkám, že ho nepotřebuju. Kdyby mi ho ale někdo chtěl koupit, tak se bránit nebudu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, taky jsem si říkala "kdyby mi ho chtěl někdo koupit" a čekala jsem pár let.. :D

      Vymazat
  4. To je super že je tu nějaká recenze. Toužím po něm ale stále váhám.
    K.

    OdpovědětVymazat
  5. ako určite by si ma svojou recenziu presvedčila:), ale už mám Clarisonic a som spokojná. Páči sa mi, že si to poňala takto obšírne a každý si tak môže zvážiť, čo je preňho naj..:)

    OdpovědětVymazat
  6. No upřímně mi tyto elektronické kartáčky vůbec nepřipadají sympatické a přijde mi zbytečné dávat za to ty peníze, protože jsem nějaký elektronický už zkoušela a nemůžu si pomoct, ale mně prostě připadá lepší čištění klasickým neelektronickým kartáčkem, používám kartáček určený přímo na pleť se štětinkama, které jsou úžasně jemné ale zároveň skvěle čistí a efekt mi přijde i lepší než u těch elektronických. Ale ono to záleží hodně na člověku co komu pasuje a i na typu pleti, mně třeba obecně nevyhovují právě ty silikonové štětinky, výstupky atd a vyhovuje mi klasika :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však právě jak píšu, každému vyhovuje úplně něco jiného. Máš velkou výhodu, že ti vyhovuje použití neelektrického kartáčku, alespoň ušetříš peníze. :-) Já opravdu rozdíl mezi používáním klasického manuálního kartáčku, silikonového kartáčku a Forea, na své pleti, vidím. :-)

      Vymazat
  7. Už nejaký čas po ňom pokukujem a veľmi ma láka ho vyskúšať. Toto je pre moju pleť ako stvorené :)

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mam svoju lunu a mam ju velmi rada a taktiez mam citlivu plet...len mne to s mojimi pormi nerobi nic :( asi su nejake prilis velke alebo co. Aj preto som rozmyslala ci by som si predsa len nezaobstarala aj nejaky taky klasicky kartacik na tvar, ale zasa sa bojim ci by to moja citliva plet prezila. Inak velmi sa mi paci tvoj blog, som tvoj novy odberat a velmi by si ma potesila ak by si sa pozrela aj na ten moj a ked bude sympatia vzajomna, tak ma este viac potesi ked sa budeme sledovat navzajom :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za milý komentář. Škoda, že tobě Luna nepomáhá, u mně to chtělo chvilku abych viděla výsledky na ucpaných pórech a taky to neznamená, že už žádné nemám.. :-)

      Vymazat
  9. Tak jsem si ted přesně tuhle Lunu koupila online v akci -40%, tak doufám, že mi pomůže :-) největší problém mám právě s ucpanými póry a na nose a na bradě s černými tečkami. O Foreu jsem uvažovala už dlouho, nejpádnější argument pro něj bylo to, že už se nemusí dokupovat žádné hlavice. Jsem zvědavá, jak mi bude vyhovovat :-) A tvoje recenze mě upřímně potěšila a nalomila k nákupu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že bude vyhovovat! Dej tomu nějaký čas, zázraky neuvidíš hned. :-)

      Vymazat
  10. Já osobně jsem nikdy tyto kartáčky na své pleti nezkoušela. Ale o pořízení této věcičky jsem uvažovala, akorát ta cena se mi zdá hodně vysoká. Raději napřed chci vyzkoušet obyčejný kartáček na pleť a poté možná tento :)

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)