Medik8: beta Gel proti akné



Dnes tu pro Vás mám opět produkt své nejoblíbenější pleťové značky Medik8. Na předchozí recenze produktů, které jsem již zkoušela se můžete podívat třeba zde. Medik8 je značka, která mi opravdu vyhovuje, neboť má správňácké složení, které opravdu dělá to, co slibuje.

BetaGel je přípravek proti akné, s protizánětlivým a antibakteriálním účinkem, díky kterému kontroluje tvorbu mazu a zčervenání pokožky. Díky redukci mazu, redukuje také výskyt pupínků. 

Gel obsahuje kyselinu salicylovou, která patří mezi nejznámější látky v redukci akné. Tato látka tlumí sekreční činnost mazových žláz a tak pupínek vysušuje a čistí póry. Dále v gelu najdeme kyselinu azealovou, která má silný protizánětlivý účinek, ale také je účinnou prevencí proti vzniku komedonů. Umí redukovat začervenání pokožky. Dále je obsažena kyselina diová, která redukuje tvorbu kožního mazu, ničí bakterie a má tak protizánětlivé účinky. Poslední velice účinnou látkou v tomto gelu je vitamín B3, neboli Niacinamid, který má taktéž protizánětlivý účinek, redukuje začervenání a podráždění pokožky. Zpomaluje rychlost tvorby kožního mazzu a tak napomáhá k obměně pokožky. Snaží se uvolnit póry, které by jinak mohly způsobit pupínek.


Produkt používám jako lokální péči na jednotlivé pupínky, nebo na celé oblasti s výsevem pupínků. Jedná se o čirý gel, který se aplikuje pomocí špičatého a tím docela přesného aplikátoru. Líbí se mi, že produkt je tedy hygienický. Balení je maličké, vejde se i do kabelky. Produkt díky své nezabarvenosti nezanechává na pleti žádné fleky, dobře se na něj aplikuje denní krém i makeup. Gel nanáším klidně i 5x denně, v tom případě je výsledek druhý den opravdu viditelný. Co se týče účinností, tak v té nemám pohyby. Gel nanáším už když vidím prvotní začervenání a až do chvíle, dokud se mi nezahojí jizvička. Proces hojení je opravdu rychlejší, především se urychlí proces samotného "uzrání" pupínku. 

Já jsem z produktu nadšená a hodnotím jej jako zatím nejlepší lokální péči, kterou jsem na pupínky vyzkoušela (samozřejmě mimo předepsaných léků od dermatologa). Opravdu se tento gel nedá srovnat s klasickými roll-ony z drogérie, které obsahují především alkohol a pak možná nějaké procento kyseliny salicylové. U tohoto gelu je opravdu znát účinek více látek, které se parádně doplňují. Produkt tedy rozhodně doporučuji. K zakoupení je na stránkách medaprex.cz a to za 825 Kč za 15 mililitrů.

Používáte lokální péči na akné?

11 komentářů:

  1. Tak výrobek mě hodně zaujal. Momentálně mě akné fakt dost trápí :/ Nic mi nepomáhá a akorát se to pořád zhoršuje. Ale ta cena mě taktéž trošku zaskočila. Určitě jednou pořídím, ale ted nakupuji spíše dárky k Vánocům, tak není tolik peněz na utrácení. Ale každopádně děkuji za typ. Jaký používáš denní krém? Máš třeba zkušenost se zinkovými mastmi?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je vyšší, ale když si spočítám, co jsem vyhodila za různé roll-ony z drogérie, které taky stojí většinou přes stovku, tak mi to vyjde stejně, né-li více jako jeden pořádný účinný gel. Nedávno jsem dala za Skinoren v lékárně tři stovky a letěl do koše, účinek nulový.
      Co se týče denního krému tak já zkouším pořád něco nového a zrovna teď přírodní od Mádary, na který nemám ještě ucelený názor, ale nejvíce mi vyhovuje Clarins gel z oranžové řady. Zinkové mastě jsem dříve používala, ale prakticky všechny obsahovaly paraffinum liquidum, nebo vazelínu a to mi pak pupínek ještě více zhoršilo a ucpalo okolní póry.. Takže za mě už bohužel ne..

      Vymazat
  2. Tuto značku neznám, ale na akné netrpím.. :-)

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  3. Akné příliš nemám, spíš se mi jednou za čas nějaký ten pupínek udělá. Ale tohle vypadá jako super věcička , docela by se mi i hodila. Super recenze :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. ja momentálne používam Biodermu Global, ktorý niekedy posiľnujem Tea tree olejček (ten je moja stálica). Inak Medik8 je rozhodne zaujímavá značka:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně zas Tea Tree nikdy nepomáhal a u Globalu jsem nějaké výsledky kromě přesušení nepocítila (ale celkově mě Bioderma bohužel nesedí).

      Vymazat
  5. Tento vyrobek vypada hodne dobre a klidne bych ho vyzkousela, tak uvidime ted pouzivam biodermu.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  6. Lokálně bych ho určitě využila :)

    OdpovědětVymazat
  7. Gel je primo skvely!! Pred pulrokem jsem vysadila antikoncepci a ted po pul roce bez prasku se mi hodne zhorsilo akne.zacaly se mi delat nevzhledne bolaky, ktere jsem ani v puberte nemela. Betagel mi dost pomaha s lecbou. Vidim zlepseni, vrele doporucuji!!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)