Lucy Minerals: Minerální makeup a pudr



Dnes mám něco pro fanšmejkry minerálního makeupu, jako jsem já. Minerální makeup je zatím jediný makeup, který mi stoprocentně vyhovuje a to protože je zcela přírodní, umí úžasně sjednotit pleť a zakrýt jemné nedokonalosti. Dále umí krásně splynout s pletí a především, neucpává póry a nezpůsobuje akné! Naopak hlavní složky jako jsou oxid titaničitý a oxid zinečnatý pupínky výborně léčí. 

Makeup slibuje perfektní krytí a voděodolnost. Obsahuje allantoin, který zabraňuje podráždění a pomáhá pleť léčit. Extrakt ze zelených kávových zrn, jablečné polyfenoly a vitamín C dodávají pleti antioxidanty. Oxid zinečnatý pleť zklidňuje a samozřejmě chrání pleť před sluníčkem. 

Minerální makeup si vždy odsypu do víčka. Stačí ho opravdu troška, následně v něm smáčím kabuki štětec, nebo můj oblíbený Expert Face Brush od Real Techniques a krouživými pohyby aplikuji na pleť. Makeup se dá vrstvit a tím můžeme dosáhnout vyššího krytí. Krytí je nižší až střední, ale jak píši, vrstvením dosáhnete klidně i vysoké krycí schopnosti. Vlastním odstín Cream, který je pro mou pleť, se žlutým podtónem, na zimu ideální. Makeupy Lucy Minerals se prodávají v různých podtónech a odstínech, je dobré se před koupí podívat na google na swatche. Já jsem s tímto makeupem naprosto spokojená a nemám mu co vytknout. Pokud jste majitelky suché pleti a bojíte se, že vás pudrový makeup vysuší, tak se bát nemusíte. Pokud pod něj nanesete dobrou vrstvu krému a pleť tak dobře připravíte, myslím, že makeup můžete taktéž používat. Každopádně minerální makeup byl vždy nejideálnější pro mastnou pleť. 

Navíc cena je příznivá, 389 Kč za 10 gramů, které vám vydrží opravdu dlouho.


Jako poslední tu mám minerální pudr, který používám klasicky na normální makeup, nebo pokud chci zafixovat korektor pod očima. Já vlastním variantu Light, která má být odlehčená a obsahuje pouze několik základních surovin. Tato varianta je vhodná spíše pro citlivou pleť, nebo pleť s alergiemi. 

Pudr je transparentní, takže se pleti krásně přizpůsobí. Při aplikaci jej opět nasypu trochu do víčka, nanesu na veliký štětec na pudr, ten oklepu a následně použiji pudr na pleť. Pleť je jemná, sametová, ale ne přematněná. Produkt makeup opravdu zafixuje a velice jsem si jej oblíbila. Obsahuje 7 gramů a stojí 379 Kč.


Oba produkty se mi vážně líbí, navíc mou pleť nedráždí a nepřesušují. Zkrátka mi vyhovují a mám v plánu si pořídit více produktů značky Lucy Minerals. Pokud jste fanoušky přírodní a navíc minerální kosmetiky, určitě doporučuji tuto značku omrknout. Oba produkty jsem sehnala na stránkách Blueberryhill.cz, kde seženete více produktů minerální a přírodní kosmetiky.

Používáte minerální makeup?

11 komentářů:

  1. Už dlouho chci nějaký minerální make-up zkusit.. :)A to, že léčí je příjemný bonus, často se mi na pleť nechce plácat klasický make-up, když mám horší pleť..
    Děkuji za tip! :)

    Janina
    http://janinablogopisec.blogspot.cz
    http://bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, když mám horší pleť tak tohle je nejlepší, hlavně se to rychle zahojí! :-)

      Vymazat
  2. Tak to je MU přesně jak stvořený pro mě. Jenže já se těch minerálních bojím :/ nikdy jsem s nimy nepracovala a nemám s nimy žádnou zkušenost. Celý život jsem patlala jen chemické tekuté. Hrozně mě láká ho zkusit, ale mám obavy, že mi nesedne :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus pořídit jen vzoreček, mnohé značky je nabízejí za pár kaček, nebo v nějakém bio obchodě i zdarma. Jejich aplikace je opravdu jednoduchá a vůbec se nemusíš bát! Odsypeš kousek do víčka, pošudláš to hustým štětcem a krouživě aplikuješ na tvář jako kdybys roztírala normální tekutý makeup. :-) Na youtube je i spousta videí. :-)

      Vymazat
    2. Děkuju :) zkusila jsem si objednat vzorečky od Lucy minerals :) Nemohu se dočkat až mi přijdou a vyzkouším je!

      Vymazat
  3. Vodeodolný minerálny makeup? waau tak to som veľmi prekvapená, ja osobne si k nim nejake neviem nájsť cestu, ale lákajú ma a tento je za veľmi dobrú cenu :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ony se mi minerální makeupy celkově zdají voděodolné, v létě se s nimi občas koupu a večer je co odličovat. :-)

      Vymazat
  4. Děkuju, děkuju, děkuju za tento článek! Lucy Minerals minerální make-up jsem si chtěla koupit už v létě, ale pořád jsem váhala, až jsem zapomněla, co to bylo za značku a nemohla jsem to najít! :-D Teď už neváhám a jdu rovnou objednat. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Také už sem po něm kolikrát koukala.. ale žádný takový pudr jsem ještě nevyzkoušela :)
    Krásné fotky :)

    Terithebutter

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)