Alterna - Kendi Oil



Dnes pro Vás mám recenzi tohoto u blogerek populárního olejíčku na vlasy od Alterny. Značku Alterna vnímám jakožto dražší, ale kvalitní, velice chválenou. Tento produkt patří mezi takzvané svaté grály spousty žen a tak jsem se rozhodla ho vyzkoušet také. Kdo sledujete můj instagram, určitě ví, že jsem si v dubnu nechala vlasy razantně ostříhat o více jak 25 centimetrů a vzniklo z nich delší mikádo. Zainvestovala jsem i do nové péče a jednou z jejích složek je i tento olej, který slibuje pomoc především s krepatými vlasy, se kterými se trápím celý život. Dále slibuje dodání lesku, výživy a ochranu barvy.

Jako u všech olejíčků je možnost využití všestranná. Dá se použít jako zábal před mytím hlavy, což já ale s oleji, ve kterých jsou silikony (jako v tomto) nedělám, přijde mi to zbytečné, na to používám panenské 100% čisté oleje. Já ho v malém množství vtírám do vlhkých konců vlasů. Při stylingu jej aplikuji i do vlasů suchých.

Olej není mastný, opravdu se krásně vstřebá a ve vlasech ho nepoznáte. Což je asi právě ono, prostě ho nepoznáte. S mými vlasy prostě nic nedělá. Asi jsem čekala zázraky, které všichni popisují. Čekala jsem krásně uhlazené, narovnané a lesklé vlasy. Nic. Opravdu cítím stejný výsledek, jako u použití mého nejoblíbenějšího olejíčku od Garnier. Avšak olejíček Miraculous Oil obsahuje 150 mililitrů, stojí 150 Kč a vlastním ho už neuvěřitelné dva roky. Nebojím se ho napumpovat do vlasů více, nešetřit s ním. Kendi dám do vlasů málo a účinek nevidím, když ho dám více, vnímám vlasy stejně jako s použitím Miraculous Oil Brushing Express. Dále také nemusím tuhle pipetku, se kterou se většinou pocákám, kápnu vedle a uzávěr je věčně od oleje. Ale abych ho pořád jen nehanila tak mu pochválím vůni, voní opravdu krásně.

Složení také není bůhvíjaké, ano obsahuje nějaké spešl výtažky z bambusu a právě kendi oil, ale silikon a oleje jsou totožné jako obyčejné olejíčky z drogérie. Alespoň na mě tedy bambus a kendi nemá lepší vliv než arganový a mandlový olej, který je obsažen ve většině drogérkových směsicích.

K závěru chci tedy říct, že já z oleje nadšená nejsem. Dle mého je to stejný olej, který seženu ve větším množství a za lepší cenu v drogérii, pokud se podívám na složení a nekoupím hned první, který uvidím. Za sebe tedy nedoporučuji a znovu už bohužel nekoupím. Celkově mě tento olej odradil od koupě dražších olejíčků na vlasy.

Cena olejíčku se pohybuje od 500 Kč za 50 mililitrů a to na internetu. 

Jaký vlasový olejíček vyhovuje Vám? :-)

2 komentáře:

  1. ja som používala kedysi ten od Garnier, neviem už presne ako sa volal, teraz nepoužívam žiaden, ale aspoň viem, ktorý teda nekupovať, a aj tá aplikácia cez tú pipetku by bola otrava :D mala by som to všade
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  2. ja mám doma načatý label.m myslela som, že vzhľadom na balenie ho budem za chvíľu minutý, ale opak je pravdou, striedam ho s Original spoutom. Zatiaľ som spokojná, aj keď spomínam na časy, keď som používala light verziu Moroccanoil:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)