The Ordinary: AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution



Kyseliny jsou v poslední době velkým pojmem v kosmetickém světě. Pokud bych vám měla jednoduše a základně vysvětlit o co jde u AHA a BHA kyselin tak je to především exfoliace, odstranění odumřelých kožních buněk a tedy dochází k vyčištění pleti. AHA kyseliny (alpha hydroxy acids), například i v tomto produktu obsažené kyselina glykolová, mléčná, vinná a kyselina citronová umí vyhladit povrch pleti, který je pak projasněnější. BHA (beta hydroxy acids) je vlastně kyselina salicylová a ta má schopnost proniknout hlouběji do pórů a opravdu je vyčistit, jelikož je to kyselina rozpustná v tucích - narozdíl od AHA kyselin, které jsou rozpustné ve vodě. Tento produkt kombinuje jak vysokou koncentraci kyselin, tak také jejich množství - více druhů kyselin, dále také obsahuje vitamín B5 a extrakty z černé mrkve nebo tzv. Tasmanian Pepperberry pro zmírnění iritace pleti. Celá aplikace toho produktu má sloužit ke zmíněné exfoliaci a jemnému vyhlazení povrchu pleti a vrásek.

Všechno to zní báječně, ale nezapomínejme na fakt, že se jedná o kyseliny a to ve vysoké koncentraci. Pokud jste na svou pleť kyseliny neaplikovali ani v menší koncentraci, na tento produkt zapomeňte. Rozhodně doporučuji jeho použití pouze někomu, kdo s kyselinami (v toniku, masce, krému, séru atp.) již nějak pracuje a na svou pleť je aplikuje, byť v menší koncentraci. Pokud patříte mezi tuto skupinku lidí, můžete si pořídit toto sérum, které je vlastně tekutou pleťovou maskou. Nanáší se jednou týdně na vyčištěnou a hlavně suchou pokožku. Doba účinku nesmí přesáhnout deset minut a časování bych nastavila opět podle toho, jak je vaše pleť na kyseliny zvyklá. Já nechávám sérum v tenké vrstvě působit 7 minut, pak jej smývám vlažnou vodou a okamžitě nanáším pleťový olejíček. Druhý den je má pokožka krásně projasněná. Pokud bych to však s působením přehnala, pleť si mohu spálit a způsobit olupování. Občas se mi pleť po použití této masky zhorší a je to tím, že pupínky přechází z hlubších vrstev kůže nahoru, pleť se tímto způsobem pročišťuje.

Za mě se jedná o úžasný produkt, který velice ráda používám a prakticky již vynechávám mechanické peelingy. Líbí se mi, jak je pleť po použití projasněná a umí lépe přijímat následující péči. Peeling nakupuji na cultbeauty za zhruba dvěstě korun a rozhodně nemám poslední balení.


Používáte na AHA a BHA kyseliny?

1 komentář:

  1. U mě to funguje. Používám takové sérum s obsahem BHA i AHA a super, opravdu to odstraňuje takové ty hrbolky z pleti.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)