Medik8: Micellar Mousse



Všichni známe populární micelární vody, ale co takhle micelární pěna? Rozhodně to není to samé. Micelární pěna totiž posouvá koncept klasické micelárky o něco dále. Micellar Mousse od britské značky Medik8 nabízí krémovou pěnovou texturu, která odstraňuje z pleti make-up i nečistoty mnohem rychleji, než běžná micelární voda či jiné pěnové čističe. Tento produkt je díky své jemné pěnové textuře vhodný i pro citlivou pleť. Její použití je rychlejší, neboť zde nemusíme nic nanášet na tamponek a šudlat jím pleť a tedy i pro pleť je tato aplikace méně stresující. Zmáčnete pumpičku, nanesete na pokožku a promasírujete. Stačí opláchnout vodou a máte odlíčeno. Víte vůbec, jak fungují ony zázračné micely? Jsou to vlastně drobné čistící částice - tenzidy. Uvnitř samotného toho micelu je lipofilní prostředí, které na sebe lehce naváže nečistoty. Při kontaktu s vodou tvoří pěnu, která na sebe váže v tucích rozpustné částice a tak pleť odličuje.

Produkt obsahuje enkapslulovaný olivový olej v micelách, které se uvolňují v okamžitku kontaktu s pletí. Olej podporuje ochrannou bariéru pleti a obnovuje v ní obsah esenciálních lipidů a to bez vysoušení a to je způsobeno i obsahem glycerinu. Díky extraktu z moringy olejodárné působí pěna antioxidačně. Penu používám večer a to pro odlíčení líčení. Stačí mi jedna až dvě pumpičky pěny, kterou vmasíruji do pleti, následně ji ráda stahuji pomocí vlhkého ručníčku. Pleť následně ještě dočistím a pak již pokračuji s večerní péčí. Líbí se mi, jak  je použití rychlé a šetrné, zároveň velice účinné - bezproblémově si poradí s řasenkou i rtěnkou, avšak silné voděodolné líčení nezvládá, stejně tak opravdu výrazný makeup. Avšak mé běžné každodenní líčení ano. Pleť nevysušuje, ani ji nemusím složitě napínat a dráždit tamponky nebo ubrousky. Za mě fajn produkt, jen mě mrzí, že mé cestovní balení bylo hned vypotřebované. Doporučuji tedy pořídit si to velké, klasické a to tady na e-shopu medaprex za 700 Kč.



Jak se odličujete vy?

2 komentáře:

  1. Také jí mám a jak píšeš. Je super, ale nějaké pořádné líčení nedává. Ale používám ji ve sprše a na rychlovku je to topový. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Něco takového jsem kdysi mívala od jiné značky a už jsem to nemohla sehnat, tak super, kouknu na tohle. Díky!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)