Weleda: aktuální čistící pleťová rutina


Nedávno jsem svou pleťovou rutinu poměrně radikálně pozměnila a zadala jsem si takovou mou Weleda čistící výzvu, aneb veškerou odličovací i čistící péči své pleti vykonávat s produkty této přírodní švýcarské značky. Navíc podívejte se, jak svými obaly celá sada krásně ladí!


Pro každodenní ranní i večerní čištění pleti jsem zvolila Jemnou čistící pěnu. Tyto produkty založené na principu pumpičky, která vám na dlaň aplikuje již připravenou pěnu mám moc ráda a to kvůli tomu, že nemusím na pleti pěnu vytvářet z koncentrovaného gelu a pokožku tak zbytečně nevysušuji a nedráždím. Jedno pumpnutí ohatě stačí na omytí celého obličeje i krku. Pěna je velmi jemná, avšak dostatečně stačí k základnímu rannímu omytí pleti a k poslední fázi odličování. Dobře odstraňuje z pokožky nadbyteční kožní maz a zároveň pleť nevysušuje a nestahuje. Nepoužívám produkt ke smývání makeupu, ale k dočištění pokožky. Produkt obsahuje vilín virginský v bio kvalitě a voní jemně a svěže po levanduli, citronu a pomeranči. Za mě báječná pěna, kterou si rozhodně moc ráda znovu pořídím. Její cena je přívětivá, Jemnou čistící pěnu od Weledy můžete sehnat tady za 299 Kč.


Mým nejoblíbenějším produktem z celé čistící řady Weleda je tato Čistící pleťová voda. Má zvláštní, ale pro mě moc příjemnou a svěží vůni, na kterou se každé ráno, po použití čistící pěny, těším. Tato voda obsahuje alkohol a tedy stahuje póry, zjemňuje a projasňuje pokožku, která je po použití vskutku svěží a hladká. Tonikum mě nijak nevysušuje, nevím zda to je dobrým obsahem dalších vyživujících látek, ale je tomu tak. Navíc po něm aplikuji hydratační péči, takže nemám problém s vysušením pokožky. Musím říct, že jsem opravdu zaznamenala rozdíl v kvalitě své pleti po tom, co jsem začala tento produkt používat a vlastním již třetí lahvičku. Pokožka je čistá a hladká, připravena na další krok denní pleťové rutiny. Co mi trošku vadí je, že produkt je ve skleněné nádobě, která je docela těžká a nevhodná na cestování. Tonizující voda obsahuje bio citronovou sťávu a opět stahující vilín, list divoké růže a éterické oleje. Tento produkt bych doporučila všem s normální, smíšenou a mastnou pokožkou. Můžete jej sehnat tady za 299 Kč.


Nyní bych ráda přešla k večenímu odlíčení pleti. Kdy si do dlaní nakapu pár kapek tohoto Mandlového pleťového oleje a promnu jím pleť. Stáhnu tak rychle a efektivně z pleti makeup a oční líčení, následně pokožku opláchnu vodou. Pak používám tonikum, které vám následně představím. Olej obsahuje navíc ještě olejíček švestkový a extrakt z trnkových květů a používám jej klidně i po odlíčení jakožto vyživující péči na vlhkou pleť, k čemuž stačí jen dvě kapky. Za mě se jedná o univerzální pleťový olejíček, který sedne snad všem typům pleti a hodí se jak k odlíčení, tak k výživě pokožky. Můžete jej zakoupit tady za 399 Kč.


Posledním krokem ve večerním odlíčení mé pleti je toto Čistící tonikum 2v1. Jedná se o takovou zvláštní emulzi mléčné konzistence, kterou aplikuji na odličovací tamponek, pleť jím očistím a následně produkt z pleti oplachuji vodou. Dalším krokem už je jen výživa a hydratace pleti, tímto tonikem má odličovací rutina končí. Produkt má opět svězí citrusovou vůni a obsahuje výtažek z kořene kosatce. Mýdlo je v tomto případě vyrobeno z olivového oleje a je tak velice šetrné k pokožce, kterou nevysušuje i přes stahující účinky vilínu. Opět produkt, který bych doporučila mastné až normální pokožce pleti. Zakoupit jej můžete zde za 329 Kč.

Jaká je Vaše aktuální odličovací a čistící pleťová rutina?


1 komentář:

  1. Ahoj :-) Pokukuji po Medik8 řadě a trochu i po této. Vím, že máš s oběma zkušenost, kterou bys mi doporučila? Mám normální až smíšenou pleť, ale mám problémy s akné a ucpanymi póry hormonalniho původu...v určité fázi cyklu si pleť dělá, co chce...nenašla jsem na to žádné řešení z vnitřku ani vnějšku...Děkuju a měj se prima :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)