Manufaktura: limitovaná edice Fialka


Pamatujete na fialkové bambony z poutě? Já mám fialky spojené s dětstvím, ať už právě se zmíněnou poutí, nebo samotnými květinami, které jsem trhala ve školce. O to víc na mě celá nová limitovaná edice Fialka české kosmetické značky Manufaktura působí retro. Vznikla ku příležitosti stého výročí založení republiky. Nese design a nostalgickou vůni inspirovanou starými časy První republiky. Ve složení se však celá edice nese na moderních trendech. Výtažky z fialek jsou blahodárné a mají hydratační a zjemňující a omlazující účinky, které však už před sto lety stály za tajemstvím mnohými obdivované pleti.

Začnu mým nejoblíbenějším produktem a tím je Ideální regenerační krém na ruce s fialkou, mandlovým olejem a panthenolem. Není tajemstvím, že krémy na ruce značky Manufaktura zbožňuje celá moje rodina. Jsou vždy dokonale výživné a hydratační, zároveň nenechávají nějaký nepříjemný mastný film. Zaženou suchou pokožku, nebo jen nepříjemné pnutí kůže na rukou. Tento navíc božsky voní a zároveň je jeho balení opravdu roztomiloučké a je radostí jej nosit s sebou v kabelce. Na retro uzávěr jsem si už vyslechla nejeden kompliment. 


Dalším opravdu retro výrobkem je Zvláčňující jemné rostlinné mýdlo s glycerinem a výtažkem z fialek. My doma stále tato tuhá mýdla na ruce používáme a na tomto se mi líbí, že pokožku díky obsaženým olejům nevysušuje. Opět nemusím zmiňovat krásný retro design a vůni, která se na rukou po umytí drží.


Produkt, který mě na první pohled okouzlil je Omlazující hydratační & revitalizující pleťová mlha s výtažky z fialek a mandlí. Je to takový trendy produkt, který teď frčí a asi bych jej nečekala v retro edici, jako je tato. Tato pleťová voda obsahuje hydratační extrakt z fialky a rebarbory, pečující mandlový olej a zklidňující panthenol, alantoin a kyselinu mléčnou. Vodu používám ráno po vyčištění pleti, ale naučila jsem se produktem i zafixovat líčení, které se tím krásně sjednotí a zdá se mi, že i déle vydrží. Pokožka je samozřejmě po jejím použití krásně hydratovaná a opravdu příjemná na dotek. Tento produkt se jednoznačně stává objevem letošního roku!


Vysoce pečující balzám na rty s fialkou, mandlovým olejem a včelím voskem je produkt, který nedám z ruky. Miluji jeho tužší konzistenci a vůni, kterou tvoří hydratační výtažek z fialky, včelí vosk, arganový a avokádový olej, bambucké máslo a vitamín E. Výsledek po namazání rtů je úžasný. Při střídání teplot na jaře a jak po oteplení přišly zase mrazy mi rty popraskaly jedna báseň. Musím říct, že dohromady mi je dal právě tento balzám. Za mě je to jednička a určitě si jdu nějaký nakoupit do zásoby, než tato limitovaná edice zmizí z našich Manufaktura obchůdků.


Až když jsem si o Velejemném sprchovém gelu & šamponu s fialkovu a mandlovým olejem přečetla, byla jsem překvapená jaké má složení. Tento produkt totiž neobsahuje SLES, což je něco, co si moderní doba žádá a já to u každého takového produktu vždy ocením, neboť sulfátům se opravdu snažím vyhýbat. Jeho mycí složky jsou koncentrované a to na bázi kokosového a olivového oleje a cukru. Je tedy velice snížená spotřeba takového produktu a vydrží nám tak o jednu třetinu déle, než běžný sprcháč. I přes to, že neobsahuje sulfáty tento produkt velmi intenzivně pění a mám tak po použití pocit dokonalé čistoty, zároveň ale i hydratace a to díky tomu, že neobsahuje vysušující látky, spíše naopak. Mandlový olej, panthenol a obilné výtažky se úspěšně snaží o výživu pokožky. Produkt lze použít i na vlasy, což jsem tedy ještě nezkoušela. Každopádně tento produkt doporučuji všem, kteří stejně jako já nepoužívají na tělo produkty se sulfáty. Dokonalou vůni už ani komentovat nemusím.


Doslova sladkou tečkou na závěr je Fialkový sirup. Obsahuje 80% přírodní šťávy z červených hroznů a výtažky z fialek, po kterých lahodně voní. Můžeme jej ředit vodou, sodovkou, nebo ginem, který byl tolik oblíbený právě za První republiky. Na stránkách Manufaktury můžete najít i recept na drink s tímto sirupem. Za mě zajímavá, sladká chuť, kterou mám ráda a jsem š'tastná, že si fialkovou limonádu nemusím dopřávat už jen ve fancy kavárnách, ale teď si ji vychutnávám i doma.


Já jsem touto řadou vskutku okouzlena a ještě více složením, které Manufaktura u svých produktů v poslední době vytváří. Za mě se jedná o velice kvalitní produkty za poměrně nízké ceny. Všem nostalgikům doporučuji fialkovou řadu alespoň ovonět, neboť ta vůně je něco, co mě vskutku dostává do kolen a nutí vzpomínat nad starými časy.

Co ve Vás probouzí vůně fialek?

1 komentář:

  1. Očichávala jsem v rychlosti sprcháč a vůbec mě nezaujal, respektive skoro nic jsem necítila a už vůbec ne nic ojedinělého :( Ale po přečtení se musím do Manufaktury podívat znova :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)