Klorane: Chininová řada proti vypadávání vlasů




O značce Klorane jste na mém blogu mohli již před lety číst pár recenzí. Tehdy ještě před tím, než mi vlasy začaly ve velkém vypadávat, jsem řešila poničenost a suchost u svých dlouhých kadeří. S těmito problémy mi tehdy pomohla řada z mangovým máslem a pouštními datlemi. Není divu, že jsem si i po letech na Klorane a jejich péči vzpomněla. Tentokrát jsem zkusila jeden z jejich bestsellerů, řadu s chinovníkem proti vypadávání vlasů. Na značce Klorane je mi nejsympatičtější její filozofie. Sbírají rostliny po celém světě, používají při jejich zpracování znalosti a extrémní preciznost a dá se tak značka popsat mottem "exkluzivní botanická péče". Nejlepší ze všeho je však jejich nadace Klorane Botanical Foundation, která působí v oblasti ochrany a valorizace rostlinného děditství a to pomocí tří misí: chránit, zkoumat a vzdělávat.


Chininová řada slouží nám, které trápí vypadávání vlasů, ať už reakční, nebo chronické, které je výsledkem vícera faktorů jako je věk, dědičnost, hormonální nerovnováha, smog a stres. Vlasová pokožka je méně prokrvená, vlasy tak nejsou dostatečně vyživovány a slábnou. Prvním krokem je mytí, k čemuž mi slouží Šampon s chinenem a vitamíny B. Samozřejmě je bez silikonů a jeho složení je biodbouratelné! Produkt příjemně voní, dobře pění. Vlasy si jím myji dvakrát, jednou jím pokožku vyčistím, podruhé nechám minutku působit a důkladně oplachuji. V řadě je ještě balzám, kterým já nedisponuji, tak používám kondicionér, který mám zrovna po ruce. Určitě k tomuto šamponu doporučuji používat masku, nebo kondiconér, neboť jinak zanechává vlasy trošku hrubší, avšak není to žádná tragédie. Složení šamponu viz následující fotografie.


Dále je na řadě kúra. Klorane disponuje dvěma druhy sér proti vypadávání vlasů. Já vlastním to s názvem Force Kératine, což je koncentrát při řeakčním vypadávání vlasů skládající se z chininu, kofeinu, vitamínů B a keratinu. Chinin stimuluje mikrooběh, vitamíny B dodávají výživné látky nezbytné pro růst vlasů a keratin přírodního původu posiluje vlasy od kořínků ke konečkům. Kofein je v tomto případě booster pronikání chininu. Toto sérum slibuje okamžité posílení vlasů, zmírnění vypadávání a stimulaci růstu. Jeden flakon vydrží zrhuba na tři měsíce používání.  Produktu slouží k aplikaci dobrý aplikátor, kterým se dostanete až na pokožku hlavy, kde po pěšinkách sérum distribujete. Koncentrát používám 3x týdně a na celou hlavu mi vystačí 6-8 stisků. Produkt můžete aplikovat i do vlasů pro jejich posílení keratinem a to stačí zhruba 2 stisky. Sérum pak už nijak neoplachujete. Nepřijde mi, že by vlasy nějak výrazně zmašťoval, ale je pravda, že si vlasy při této kůře pro lepší pocit umývám o den dříve než obvykle. Avšak po umytí a použití kůry jsou vasy i bez fénování vzdušné a objemné a musím říct, že to jsem ještě u žádného séra nezaznamenala. Parfemace produktu je po zeleném čaji, jasmínu a citrusech. Co se týče výsledků, tak jsem opravdu zjistila zmírnění vypadávání vlasů a především mi narostla spousta nových vlásků. Podle mého mi vlasy možná i rychleji rostly. Avšak jakmile jsem sérum a šampon po třech měsících přestala používat, vše se začalo vracet do zajetých kolejí.


Dodávám, že v řadě můžete najít druhou kúru s názvem Force Tri-Active. Sérum s komplexem chinin, kofein a arginin. Toto sérum je vhodné pro ty z nás, které trápí chronické vypadávání vlasů a řídnoucí vlasy. Ano spíše bych spadala do skupiny pod toto sérum, avšak myslím si, že testování prvního zmíněného ničemu neuškodilo a teď určitě zakoupím sérum pro chronické vypadávání vlasů. Řadu pak doplňují Keratincaps, aneb doplněk stravy pro vlasy a nehty, které se skládá z chininu, vitamínů B, zinku, selenu a keratinu, aneb všech složek důležitých pro podporu růstu vlasů. Až mi dojdou mé současné vitamíny, určitě v lékárně sáhnu po tomto balení.


Jak jsem již naznačila, značka Klorane působí především v lékárnách, nebo můžete její přípravky zakoupit na internetu. Ceny nejsou nikterak šílené, myslím, že jsou v na lékárenské zboží dokonce ještě levné. Šampon se dá pořídit za dvě stovky, kůra kolem šesti set.  Tyto produkty doporučuji všem, kteří pátrají po tom, co zase tentokrát zkusit, aby vlasy už padat přestaly a sama letím do lékárny pro další balení, tentokrát si pořídím celou řadu a obměním sérum, zkusím tentokrát to pro chronické vypadávání vlasů. 


Jaké produkty v poslední době nadchly Vás?

8 komentářů:

  1. Já se přiznám, že jsem hrozně líná si všechny ty vodičky aplikovat. Měla jsem jich už v minulosti několik, ale vždycky jsem to používání flákala. Vím, takhle mi to nikdy fungovat nemůže, ale.... :D Od téhle značky jsem nic nezkoušela, tak možná až dojdou zásoby :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak já nebudu zapírat, že se do té vodičky také nutím, ale snažím se nezapomínat. :D

      Vymazat
  2. Tohle jsem nikdy nezkoušela a jsem na to taky líná, stejně jako slečna výše :D :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už skoro měsíc používám právě sérum a šampon, ale kdyby tak nesmrděl :-D měla jsem i balzám, ale ten měl silikony, tak jsem ho darovala sestřence. Jí to nevadí, já bohužel silikony nepřejdu :-( ale musím říci, že řada jako jedna z mála pomáhá. Už jsem totiž měla obavy, že do měsíce mi na hlavě nezůstane ani chlup a zatím drží :-D
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to jsem ráda, že máš stejnou zkušenost! :) Jen teda, mně nesmrdí, naopak mi to zajímavě voní. Každý jsme jiný no.. :)

      Vymazat
  4. Nikdy jsem žádné speciální přípravky proti vypadávání nepoužívala, ale začínám nad tím dost přemýšlet, protože během dvou posledních návštěv kadeřnice byly obě zděšené, kolik vlasů mi během jednoho mytí/česání vypadává. Naštěstí mám opravdu bohatou hřívu, takže to vůbec nepociťuji, ale nechci to podcenit. Proto díky za tip! Já na vlasy nejradši používám keratinové duo od OGX, na které nedám dopustit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já na tom byla stejně, taky jsem to díky bohaté hřívě neřešila a pak... :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)