Starskin: Pleťová maska & peeling



Už to bude delší doba, co jsem od zastoupení parfumerie Douglas, dostala na testování tento krásný "try out gift" značky Starskin. Firma vznikla ve spolupráci s dermatology a estetickými experty slavných hvězd. Převzala nejlepší technologie z Koreje a věnuje se aplikovaným výzkumům. Nevím zda ji znáte, já už poměrně dlouho, avšak nikdy jsem se k jejich produktům nedostala. Přiznám se, že masky jsem měla na wishlistu nějaký ten měsíc a jsem proto moc ráda, že jsem je tedy konečně zkusila a to doslova na vlastní kůži. Navíc to bylo v období, kdy jsem dokončovala bakalářskou práci a stresovala se u státnicového učení. Má pleť pochopitelně nebyla v nejlepší kondici a jestli bylo něco, co jí i mně opravdu bodlo, tak to bylo aplikovat na obličej masku, hodit nohy nahoru a pár minut poslouchat hudbu. V tomto balíčku je obsažena jedna maska a peeling a já vám mileráda něco o těchto produktech povím. 


Měla bych určitě zmínit, že mezi inovativními výrobky Starskin vynikají jejich bio-celulózové masky. Bio-celulóza byla původně používána v medicíně k vytvoření obranného ale prodyšného štítu při hojení popálenin. Starskin však vyrábí prémiovou bio-celulózu, ta je založena na přírodně zkvašené a na vitamíny bohaté kokosové šťávě. Každý list masky je napuštěn sérem, které pleť intenzivně plní nezbytnými složkami. Vyzkoušela jsem masku Firming Bio-Cellulose Second Skin Facial Mask, což je varianta "firming", která je vhodná pro normální, smíšenou, ale i zralou pleť a mohla bych ji definovat pojmy: anti-aging, relaxace, hydratace, zpevnění, vyhlazení. Po otevření balíčku a strhnutí ochranných vrstev držíte v rukou klasickou plátýnkovou masku, kterou aplikujete na vyčištěnou a suchou pleť. Maska by měla působit dvacet minu, avšak nic nezkazíte, když si ještě deset minut navrch počkáte jako já. Maska se neoplachuje, zbylé sérum se do pleti vmasíruje. Doporučuji masku aplikovat večer, ráno se probudíte s opravdu "nacucanou" a hydratovanou pletí. Produkt navíc krásně voní. Maska určitě plní co slibuje, vyhovovala mi a nijak jsem se po ní neosypala, ani mou pleť nepodráždila, což je u takových masek v kombinaci s mou pletí, většinou zvykem.



Druhý produkt, který jsem vyzkoušela je Foaming Peeling Perfection Puff, což je tak strašně zvláštní výrobek! Jedná se o jedinečnou a patentovanou peelingovou houbu, která odstraňuje odumřelé kožní buňky, které v pleti ucpávají póry. Přírodní alfa hydroxy kyseliny a výtažky z mrkve a brokolice vytvářejí bohatou pěnu, která efektivně a s jistotou odstraňuje odumřelé kožní šupinky. Přispívá tak ke zmírnění vrásek a rozjasnění pleti. Nejdříve opět pleť vyčistíme, avšak zanecháme ji vlhkou. Do sáčku kápneme dvě kapky vody a houbičku skrze obal párkrát zmáčkneme. Pak si ji nasadíme na prsty a provádíme masáž obličeje tak tři minuty. Já se soustředila především na oblast nosu a tváří. Produkt nijak neškrábe a pleť nedráždí. Má pleť byla po použití trošku narůžovělá, ale řekla bych, že to je normální reakce na prokrvení, která po chvíli zmizí. Byla jsem opravdu překvapená, že pleť není reaktivní a druhý den mi nevyskákaly jemné pupínky z podráždění. Ještě více překvapená jsem byla z faktu, že pleť není vysušená. Ano není ani hydratovaná, ale nějaké nepříjemné pocity pnutí a vysušení jsem necítila a to se jedná o chemický peeling s použitím kyselin. Především musím vychválit rozjasňující efekt, jenž na pleti tento produkt vytvoří. Po opláchnutí a osušení pokožky je nejlepší použít bio-celulózovou masku. Po této proceduře je pokožka nádherně prokrvená, trošku růžová a jemná. Osobně jsem byla vždy zastánkyní spíše chemických peelingů jako je tento, protože mechanické obrušování kůže mi způsobuje a zhoršuje akné. Tenhle peeling je něco, co mě naprosto nadchlo a nebýt toho, že je jednorázový tak jej používám neustále. Teda zapomněla jsem zmínit, že houbičku můžete ještě dvakrát strčit do pytlíčku a postup opakovat. Je to produkt jako stvořený na cesty. Nezabere prakticky žádné místo a přitom si odbudete svou týdenní peelingovou rutinu a nemusíte s sebou tahat tubu plného balení běžného peelingu. Peeling jsem si po létě sama zakoupila a opětovně jsem z něj byla naprosto vedle. Určitě mám v plánu si jej občasně kupovat nadále.



Oba produkty mohu tedy doporučit a mám v plánu rozhodně prozkoušet všechny druhy masek, které značka Starskin nabízí. Masky na obličej existují v mnoha variantách: firming, calming, hydrating, brightening, taktéž je v prodeji verze pro muže. Mají dokonce masku na nohy, ruce i oční okolí. Nově je v prodeji série detoxikační i s čistícím gelem, jenž právě taktéž testuji. Mně se jejich produkty zdají jako výborný dárek, pokud někomu rádi sestavujete nějaké beauty balíčky, určitě nezapomeňte přibalit něco od Starskin. Cena všech jejich produktů, vyjma detoxikační řady, je stanovena na 269 Kč. Sehnat je můžete exkluzivně v kamenných parfumeriích Douglas, ale i na jejich eshopu a to tady. Pokud je budete někdy držet v rukou, prosím, podívejte se na to jejich složení. U jeho čtení jsem se občas nestačila divit, z čeho všeho jde vůbec udělat extrakt do pleťové masky.

Používáte takovéto jednorázové produkty?

5 komentářů:

  1. Super článek! Já nemám moc ráda tyto malé produkty a jedno použití. raději mám vzorky v kelímku.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem před dávnými časy jednu z jeich masek a musim říct, že byla opravdu skvělá. Rozhodně jsi mě nalákala na ten peeling, asi si pro něj rovnou zítra skočim. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Právě složení jsem tuhle studovala a opravdu jsem se podivovala, stejně jako píšeš. :D Chtěla jsem si koupit hydratační masku, ale nakonec jsem si říkala, že jsem nikde nic nečetla, tak jsem se konečně dočkala. Díky! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jednou jsem měla hydratační masku od Rival de LOOP tuším, ale nějak mi nesedla. Byla to taková plátýnková.


    BLOG: Kosmetická taštička ♥ SOUTĚŽÍME

    OdpovědětVymazat
  5. všade o nich čítam v superlatívoch, tak keď sa nebudúce ocitnem v Douglas asi sa po nejakej poobzerám:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)