Medik8: C-Tetra Vitamin C Antioxidant Serum



Opět jsem tu s produktem značky Medik8, z jejíž portfolia jsem toho vyzkoušela už docela dost. Není divu, podle mého je to jedna z britských značek, která za ty peníze opravdu stojí. Produkty jsou dražší, ale kvalitní. Z mých zkušeností jsou narvané látkami, které deklarují a není v nich zbytečně takový ten "vycpávkový" materiál. Dnes tedy něco málo o produktu s názvem C-Tetra. Jedná se o ultrastabilní sérum s vitamínem C, které obsahuje síť antioxidantů. Ty pleť chrání před působením volných radikálů, částicím s vysokým energetickým potencionálem, které poškozují kolagen, přirozený stavební prvek pokožky. V důsledku tohoto procesu dochází ke stárnutí pleti i s jeho viditelnými projevy. Sérum pomáhá stimulovat syntézu elastinu a kolagenu. Dochází ke zpevnění a vypnutí kůže, vyplnění menších vrásek. Sérum proniká do epidermis a dodává pokožce zářivý vzhled, vyrovnává její barevný tón a zanechává ji pružnou a hydratovanou. Podporuje ochranu pleti před poškozením slunečním zářením a minimalizuje riziko karcinogenních změn.

Produkt je prodáván ve skleněné ampuli s kapátkem, kterým se sérum v přesné dávce parádně aplikuje buď rovnou na pleť, nebo do dlaní. Sérum je tekuté, příjemně lehce voní. Zaujalo mě, že je trošku mastnější konzistence. Ne že by pleť umastil, ale při roztírání je cítit, že v něm nějaká kapka oleje je a ze složení jsem vyčetla, že se jedná o olej jojobový. Nevstřebává se okamžitě, ale po chvilce. Osobně jsem na sérum už nic dalšího neaplikovala, ale sušší pleť by mohla klidně následně nanášet hydratační krém, protože tohle lehoučké sérum by rozhodně nestačilo. Má pleť se po použití séra cítila dobře. Byla hydratovaná, vyživená a po nějakém týdnu jsem si povšimnula i projasňujícího efektu. Celkově to byl na léto dobrý produkt a mám pocit, že se mi pigmentové skvrny tvořily v menší míře, než jakékoliv léto předtím. Avšak po nějakém týdnu používání se mi začaly ucpávat póry a zjistila jsem, že je to tímto sérem. Sérum bohužel obsahuje silikon, který mé pleti tohle vždy způsobí. Produkt jsem tedy předala mamce, která je moc spokojená a přítomnost silikonu ji nemrzí tak jako mě. Mamka si velmi pochvalovala, jaký účinek má sérum na mizení jizviček, jenž měla po laserovém odstranění mílií a celkově se ji delikátní oblast očního okolí lépe hojila.


Pokud Vám tedy silikony v kosmetice nevadí, určitě sérum doporučuji, neboť jsem z něj byla nadšená a kdyby mi po delší době neucpával póry, používám jej jistojistě do teď. K sehnání je tady na stránkách medaprex.cz a to za cenu 980 Kč za 30 mililitrů.

Používáte pleťová séra?

6 komentářů:

  1. Skvělý článek :) séra moc často nepoužívám, nemám moc problematickou pleť, ale tenhle bude nespíš stát za pokus :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky a užitečně napsaná recenze! :-) O tom, že je fajn si vybavit kosmetický arzenál o sérum s vitaminem C jsem četla v knížce "V každém okamžiku šik" a mám poznačené, abych se po čemsi podobném mrkla. Akorát by mě štval stejně jako tebe ten obsah silikonu :-/
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :-) Já mám právě vitamín C v pleťovce moc moc ráda, vždy pleť nádherně rozjasní a léčí jizvičky a pupínky! :-)

      Vymazat
  3. Tato značka má samé skvělé produkty!! Na sérum mrknu.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Pleťová séra nepoužívám, i když už jsem o tom uvažovala... :) Zatím mi stačí dva krémy. Na Medik8 si stále neumím udělat názor, ty výrobky mi přijdou předražené, i když chápu, že za to mohou drahé suroviny. Že jsou uvnitř silikony je také škoda. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě já jsem se se silikony u jejich péče ještě nesetkala a to že nemám od nich jedno sérum. Právě proto jsem byla dost překvapená u tohohle kousku.

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)