Manufaktura: Pleťový olejový elixír



Česká značka kosmetiky Manufaktura přišla na trh s novým s pleťovým olejem a né hned tak ledajakým. Jedná se o směsici vzácných olejů a to šípkového, jojobového, avokádového, makadamiového a slunečnicového. Směs je dále obohacena o výtažek ze sedmikrásky, rozmarýnu, vitamín E a koenzym Q10. Co mě vělice zaujalo hned na první prozkoumání složení je, že dále neobsahuje žádné konzervanty. Mimo olejíčky, nebo rostlinné výtažky produkt obsahuje tocopherol, což je vlastně vitamín E, ubiquione, který známe pod názvem koenzym Q10 a parfemaci.


Produkt má nádherné balení, jenž musím opravdu vychválit. Má klasickou pipetku, kterou se olej dobře aplikuje do rukou, nebo přímo na pleť. Na pleť tekutější olejíček aplikuji ráno, nebo večer a to na trošku vlhkou pleť. Stačí jen pár kapek a pleť je okamžitě zvláčněná a vyživená. Samozřejmě je olejíček mastný, ale poměrně rychle se vstřebá a nezanechává mastný povlak dlouho. Konzistencí není nějak hustý. Celkově jsem olej testovala přes měsíc. Olejíček jsem používala pravidelně nějaký ten týden, po měsíci jsem postupně prodlužovala intervaly mezi jednotlivými aplikacemi, protože má pleť je normální a nepotřebuje tolik výživy. Současně jej používám asi dvakrát do týdne a myslím, že je vhodnější pro sušší, až zralejší pleť, neboť je opravdu hodně výživný. Právě mamka mi olejíček často krade a je s ním velmi spokojená. Já jsem si jej oblíbila především na oční okolí, ale třeba i do vlhkých vlasů. Co mě dostalo je vůně, tento produkt opravdu nádherně voní! Olejíček tedy mohu doporučit. Pokud máte rádi pleťové oleje, nebo jste majitelem sušší pleti, určitě se po něm mrkněte. Normální, smíšené a mastné pleti doporučuji tento produkt spíše jako speciální péči párkrát do týdne, nebo jako pleťovou, či vlasovou masku. Pleťový elixír jsem k recenzi získala ve spolupráci s Blogerky.cz za což jim velmi děkuji. Produkt je k sehnání v buticích Manufaktura, nebo na jejich internetovém obchodě a to tady za 329 kč.


Na jaké všechny části těla používáte kosmetické oleje?

13 komentářů:

  1. Mně bohužel produkty na pleť od Manufaktury vůbec nesedí a strašně mi zhoršují plet. Zejména ta čistící voda a odličovač očí byli šílenost. Miluju ale jejich pletovou kosmetiku a krémy na ruce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to máš ravdu, že mi všechno ostatní, co jsem na pleť zkoušela v podobě krémů a tonik nesedlo. Ale tohle kupodivu ano, asi to bude tím přírodním složením oproti většině jejich přípravků. Jinak mám stejnou zkušenost s krémy na ruce, ty doma milujeme a máme jich asi deset! :-D

      Vymazat
  2. Já ho chci zkusit, vypadá fakt nádherně, ale zatím dodělávám olejíček od Laidbare a v zásobě mám Saloos, takže dokud je nedodělám, jiný nekupuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, mám toho taky mraky a pak to patlám na vlasy, tělo, do koupele... :-D

      Vymazat
  3. Už jsem o něm slyšela a většina lidí si ho vychválila. V zimě, kdy mám obličej sušší, ho nejspíš vyzkouším :)

    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  4. já momentálně používám pleťový olejíček od mé oblíbené značky Original Atok a kupodivu jsem si ho zamilovala, ačkoliv mám mastnou pleť. jak píšeš - používám ho jen párkrát do týdne a je to opravdu příjemné jako změna od všech těch produktů, kterými se snažím pleť vysušit. časem si pořídím nějaký další, abych měla srovnání a tohle je velký favorit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám doma olejů kopu, ale o tomhle už jsem nedávno někde četla a mám ho na seznamu. I když podle Tvého popisu bych ho používala jen někdy a to by mi zas bylo líto ho mít, když mamka na kosmetiku není a určitě by mi s ním nepomohla :( Ale snad někdy na zimu... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak olej se doma neztratí, já když jich pak už mám hodně tak to plácám do vlasů, na tělo, do koupele... :-)

      Vymazat
  6. Překrásné fotečky, olejů mám teď doma dost a tento sice špatně nevypadá ale podle mě bude vhodnější pro pleť suší než mám já

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji. :-) Já mám pleť normální až smíšenou a teda neměla jsem problém, jen pak po tom měsíci denního používání už byla pleť trošku nacucaná tak jsem najela na ten režim 2x týdně a jsem spokojená. :-)

      Vymazat
  7. Obličejové olejicky miluji na noc, právě dodělávám Nutrigold Loreal a mám koupený makovy a avokadovy od Havlika. Ze vzorku byl fajn i olej od Avonu, bohužel se ale nevyznám ve složení..

    OdpovědětVymazat
  8. Obličejové olejicky miluji na noc, právě dodělávám Nutrigold Loreal a mám koupený makovy a avokadovy od Havlika. Ze vzorku byl fajn i olej od Avonu, bohužel se ale nevyznám ve složení..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)