Weleda: Rodinný set tradičních výrobků



O Weledě tu v poslední době básním často. Není divu, stala se z ní jedna z mých nejoblíbenějších značek přírodní kosmetiky a to především v péči o tělo. Dnes pro Vás mám recenzi hned několika výrobků, které můžete najít v tomhle nádherném setu, který byl seskupen z jejich tradičních, velmi dlouho vyráběných produktů. Snad ani nemusím komentovat tu naprosto nádhernou plechovou dózičku, ve které se výrobky ukrývají. Dóza je opravdu propracovaná a povšimněte si, jak barevně s jednotlivými výrobky ladí!


Skin Food je asi nejznámějším produktem této značky. Jedná se o krém pro suchou a hrubou pokožku. Obsahuje výtažky z violky trojbarevné, heřmánkových a měsíčkových květů. Krém disponuje zklidňujícími účinky a pokožku účinně zjemňuje. Jedná se mnohostranný výrobek, je tedy vhodný jako pleťový krém, krém na ruce i tělo. Tento produkt se vyrábí již devadesát let. Krém je poměrně hutný, ale dobře se roztírá a překvapivě rychle se vstřebává. Já jej používám jako univerzální balzám na všechno. Tedy ruce, nohy, rty, oční okolí. Dá se použít i jako pleťová maska, nebo krém.


Masážní olej s arnikou je olejíček, který prohřívá a posiluje tkáň, odstraňuje svalové napětí a ztuhlost. Pozitivně působí na funkce pokožky i celého pohybového aparátu. Tento olej zabezpečuje pružnost pokožky a podkožního svalstva, navozuje pocit příjemného tepla. Je velice vhodný na masáž před sportem, ale i relaxační masírování po něm. Tento olej úžasně voní a po masáži se krásně vsákne, nejste po něm tedy nějak extrémně dlouho umaštění. Používám olej poměrně pravidelně, neboť zhruba jednou měsíčně trpím na zablokování nějakého nervu v krční páteři, načež mám následně týden zablokovaný kus zad a ramene, občas mi to vystřeluje až do celé ruky. Vždy  při vypuknutí problému používám tento produkt a bolest se zdá snesitelnější a rychleji ustupuje. Díky příjemné vůni olejíčku se cítím svěží a v pohodě. Jo a tento produkt Weleda vyrábí již od roku 1921!


Balzám na nohy slibuje osvěžení chodidel, pěstící a deodorační účinky. Tento krém posiluje pokožku chodidel a vytváří jim příjemné prostředí. Reguluje pocení a tím předchází nepříjemným následkům hromadící se vlhkosti. Pokožka snáze odolává tvorbě puchýřů a rohovatění. Produkt má příjemnou strukturu i vůni, používám jej ráda a pravidelně. Deodorační účinky asi neohodnotím, neboť těmito problémy netrpím, ale kůže je hydratovaná, vláčná a nemám problém s tvrdou kůží na patách. Krém příjemně voní, lehce se roztírá a opět dobře se vstřebává. Nemám ráda, když nohy po krémování kloužou po dlaždicích. Tenhle kousek je parádní a mám ho moc ráda, navíc ta nádherná , klasická tuba!


O Vlasovém toniku s rozmarýnem jsem se již zmiňovala v samostatné recenzi. Jedná se o tonikum, které oživuje pokožku hlavy, zlepšuje výživu vlasových kořínků a příznivě působí proti tvorbě lupů. V recenzi jsem se zmiňovala, že tonikum bude vhodnější pro sušší pokožku jako mám já, neboť mám pocit, že mi ji hezky promašťuje. Avšak dozvěděla jsem se osobní zkušenost uživatelky s mastnější pokožkou hlavy, které tonikum taktéž vyhovuje a krásně nevyrovnanost pokožky srovnává. Takže pokud máte mastnou pokožku hlavy, nemusíte se tonika bát a hned jej zatracovat. Více si o něm můžete přečíst zde. Tento kousek značka taktéž vyrábí už od roku 1921.

Složení zleva: Masážní olej, vlasové tonikum, Skin Food a balzám na nohy.
Jedná se o nádherný set, který je dle mého vhodný pro každého, neboť je plný univerzálních produktů. Weleda vyrábí kosmetiku, která obsahuje pouze čisté přírodní suroviny. Je samozřejmostí, že produkty nejsou testovány na zvířatech, jsou bez obsahu syntetických konzervantů, barviv, parfemací a látek na bázi minerálních olejů. Málem bych zapomněla zmínit, že všechny produkty mají krásná tradiční balení, která se mně osobně velice líbí. Set seženete zde za zvýhodněnou cenu 699 Kč, neboť všechny zmíněné produkty by samostatně vyšly samozřejmě dráže.

Co na tento lištičkový set říkáte?

13 komentářů:

  1. Tu krabicku zboznuju 😍 Jinak produkty z tohoto setu mam take moc rada, zvlast Skinfood a ten krem na nohy je taky super, neskutecne rychle se vstrebava ☺
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, mně ji každý chválí, kdo ji vidí a říká, žer si ji hned musí koupit! :-D Skinfoodem jsem zrovna mazala i ekzém u oka a paráda, za chvilku zmizel. :-)

      Vymazat
  2. Tu krabicku zboznuju 😍 Jinak produkty z tohoto setu mam take moc rada, zvlast Skinfood a ten krem na nohy je taky super, neskutecne rychle se vstrebava ☺
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  3. Ta krabička je úžasná a já Weledu prostě miluju :) Ten balzám na nohy používám pořád. Hlavně teď v létě ho nosím pořád s sebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se jím neustále mažu, pravidelně 2x denně. :-)

      Vymazat
  4. Ten set vždy obdivujem :D Ach, musím si ho už aj ja zaobstarať! ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Skin food za chvilku dopotřebuju a je to výbornej produkt, pěkně mi sloužil na pleť i suchá chodidla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jím mažu hlavně suché lokty, kolena a někdy jím dělám i masáž nehtové kůžičky. :-)

      Vymazat
  6. Weledu mám taky ráda a tenhle set by mě určitě potěšil. Zejména teda Skin Food :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že Skin Food je ten nejuniverzálnější produkt a parádní dárek, každý jej musí na něco využít. :-)

      Vymazat
  7. Skin Food mám, je to veľmi dobrý krém, taký fakt výživný a dobre mi slúži aj ako balzam na pery.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)