Summer Essentials #2016


Máme tu po roce opět léto a i s ním i článek o mých letních nezbytnostech. V létě se snažím být minimalistická, avšak sluneční záření a vedra vyžadují specifické kosmetické pomocníky a ve výsledku toho vlastně používám možná až přehnaně mnoho.


Nejdůležitější ze všeho je dle mě péče o chodila a nohy celkově. Pravidelně tedy používám svého Remington pomocníka, který účinně bojuje proti ošklivým patám. Ty následně každý večer mažu nejoblíbenějším krémem na chodidla od Weledy. Co se týče péče o něhty, tak jsem si oblíbila Nailkale Superfood Basecoat Nailsinc a k němu i laky ze stejné Nailkale řady. V létě buď jedu na nude vlně, nebo naopak na velmi výrazných, oranžových, rudých a růžových odstínech.


Poslední roky jsou pro mě nezbytností i samoopalovací krémy. S opalováním problém nemám, opálím se rychle a krásně, ale potíž je v tom, že se moc opalovat nechodím, takže abych nevypadala jako mrtvola nanáším na sebe pravidelně samoopalovací krémy. Tyto jsou všechny trošku dražší, respektive nejsou z drogérie. Vidím velký rozdíl mezi produkty z drogérie a dražšími samoopalováky. Loni jsem nejčastěji používala Vita Liberata Tinted Self Tan Gel, nebo Xen-Tan Lotion, letos ale hodně sahám po St. Moritz Self Tanning Mousse. Všechny ale mohu doporučit, liší se prakticky jen svou strukturou - pěna, gel, krém a záleží tak na preferenci toho, co se vám nanáší lépe.


Co se týče péče o pleť tak momentálně používám dvě séra a žádný hydratační krém. C-Tetra je sérum s obsahem vitamínu C a E, které je právě na léto velice ideální a navíc není nijak přehnaně mastné, nebo až moc hydratační. Na noc a především po opalování používám Hydr8 B5, což je vlastně kyselina hyaluronová a vitamín B5. Obě séra jsou od značky Medik8, kterou pravidelně sháním na eshopu medaprex. Termální vodu Avéne nepoužívám na obličej, neboť tedy nevěřím ve věhlasné účinky hydratace, když voda na pokožce vysušuje, avšak ráda ji stříkám na tělo, třeba v autě, nebo na výletech a to kvůli osvěžení.


V péči o vlasy zrovna používám sadu Nioxin 2. Ta je určena pro jemné, chemicky neošetřené vlasy, které trpí výrazným vypadáváním. Jedná se o šampon, revitalizér a péči o pokožku. Všechny produkty voní po mátě, neboť obsahují mátový olej. Zatím jsem s produtky velmi spokojená a jsem zvědavá na dlouhodobé účinky. Právě třetí krok v podobě péči o pokožku obsahuje navíc ochranu SPF 15 proti slunečními záření, takže tímto produktem rozhodně nešetřím. Sadu mám z e-shopu Elixi.cz, který nabízí kompletní sortiment značky Nioxin. Do délek vlasů aplikuji tento olejíček přírodní kosmetiky Neobio. Jedná se o kombinaci bio aloe & bio arganový olej. Složení je krásné, v popředí plné směsice různých olejů. Olejíčku stačí aplikovat trošičku, avšak pokud vyrážíte k moři, nebo bazénu, určitě bych vlasy pořádněji promastila, aby chlór a sůl neměly šanci se dostat do samotné struktury vlasu. Tento olejíček mám z e-shopu Greenstore.


Ven nevycházím bez ošetření pokožky těla opalovacím krémem. Už třetí sezónu mám nejraději Hawaiian Tropic se sluneční ochrannou SPF 30, jenž božsky voní a navíc obsahuje jemné třpytivé částice, které na pokožce vypadají úchvatně a nádherně odrážějí světlo. Tohle maličké balení je stvořené přímo do kabelky, takže mohu krém na opalování reaplikovat kdekoliv.



V létě se snažím nelíčit, většinou chodím pouze k vodě a tam to dle mého názoru není potřeba. Avšak pokud někam vyrážím večer, nebo na událost, kde chci nějak vypadat, volím vždy minerální makeupRoky jsem existovala na slavném bareMinerals, nyní používám i Lucy Minerals o kterém jsem psala zde a k sehnání je na stránkách Blueberryhill.cz, za poměrně příznivou cenu. Minerální makeupy mají na léto parádní vlastnosti, poskytují pleti ochranu SPF a navíc jsou pudrové a zajišťují matný vzhled, který v létě vážně chci a o třpyt se následně postarají bronzery a rozjasňovače. Když mám chuť sáhnu po svém nejoblíbenějším Complexion Rescue od bareMinerals, který mi nabízí ochranný faktor SPF 30. Vše zasetuji pomocí pudru, který mám shodou okolností taktéž od Lucy Minerals. Nejnovějším pomocníkem je NYX setting sprej Dewy Finish. Tento má příjemný rozprašovač, jímž pokryjete jedním střikem celý obličej jemnou mlhou. Sprej makeup krásně sjednotí a celé líčení vydrží déle. 


Pokud se chci opravdu nalíčit, většinou na nějakou akci, tak volím výrazný look. Asi si kompenzuji tu většinu letních dní, kdy se nelíčím vůbec. Sahám hodně po bronzerech, kterými se snažím navodit dojem lehce opálenější pleti. Disponuji bronzery značky Too Faced. Srdíčkový byl limitovaná edice, ale Chocolate Soleil Bronzer je stálá verze, která dokonale voní po čokoládě! Dále se vždy musím trošku rozjasnit slavnou Mary-Lou od theBalm. Nejoblíbenější paletku zde zastupuje Naked Smoky od Urban Decay. Na léto nabízí nádherné teplé odstíny. Řasenku v létě  už od základky volím Get Big Lashes za pár kaček od značky Essence a často používám oční linky, právě mám nejraději NYX Super Skinny Marker, což jsou linky ve fixu, které se parádně aplikují, nerozmazávají a výborně drží. Prakticky vždy v letním období nosím výraznou rtěnku, nejraději sahám po oranžových, růžových a červených odstínech a nebojím se toho, že jsou opravdu křiklavé. Na ukázku tu mám NYX Liquid Suede, což je tekutá rtěnka, kterou jsem si v poslední době především na večer velmi oblíbila.


Své zážitky mám spojené s vůní, jenž používám a pak si při její aplikaci kdykoliv jindy vzpomenu na nějaký významný okamžik. Proto v létě na vůně nezapomínám a ráda bych Vám dala tip na dvě nové toaletní vody. Jedná se o set vůní pro ni i jeho od značky MEXX. Tentokrát mají vůně název Look up now, který má upozornit na fakt, že až moc koukáme do smartphonů a pak nám uniká reálný svět. Vůně jsme s přítelem testovali a co se týče vlastností, tak jsme se shodli, že jsou totožné jako u ostatních vůní této značky. Tedy po reaplikaci vůně vydrží celý den a jsou to tedy klasické "půldenky" a intenzita je taková střední. Tedy cítíte je ze sebe, ale ne přehnaně. Tyto kousky jsou podle mě trošku kořenější, než všechny ostatní, které doma máme. Osobně právě kořeněné typy vůní nemusím, ale po pár aplikacích jsem si zvykla a sama dámskou verzi ráda používám a například mojí mamce hrozně moc voní a krade mi ji. Příteli se pánská vůně moc líbí, on naopak je na kořenější vůně. Avšak já když říkám kořeněná, znamená to, že pro většinu populace vůně kořeněná vůbec není. Dámská verze, jenž je charakterizována jakožto květinovo-ovocná, má ve své hlavě mandarinku, broskev a ostružiny, v srdci tuberózu, gardénie a jasmín a základ tvoří vanilka, santalové a cedrové dřevo. Pánská verze je dřevitě-květinová a v hlavě je tvořena hruškou, vodními tóny a zelenými akordy, srdce lístky pačuli, lekníny a konvalinkou a základ vytváří pižmo, ambra a červené cedrové dřevo. Obě vůně mají příznivé ceny a dají se mimo parfumerie sehnat i v drogériích.

Budu moc ráda, když mi napíšete, jaké jsou Vaše letní nezbytnosti a jaké jsou Vaše dosavadní letní zážitky? 

5 komentářů:

  1. Já si ted taky hodně oblíbila minerální makeupy a mám jeden rovněž od Lucy Minerals a je skvělý. Jenže ted jsem se trochu opálila a tak je na mě už světlý .. Tak mixuji 100% Pure tonovací krém a UD makeup. a termální voda je pro mě nutnost, stejně tak jako růžová voda, která skvěle osvěží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě minerálních makeupů několiik a pak je snadné si vytvořit odstín na míru. :-) Určitě sdi pořiď jeden tmavší a můžeš ho přisypávat více/méně podle opálení. 100% Pure tónovací krém bych si moc přála, ale ta cena..

      Vymazat
  2. Z letních zážitků zatím úniková hra Escape game, kterou jsme si s přítelem fakt užili, doporučuju na nějakou únikovku zajít. A pak jsem si minulý čtvrtek užila brněnskou zoo :). No jinak je léto spíš teď pracovní a v září si budeme užívat dovolenou a výlety :).
    V sobotu jsem zrovna byla na pedikuře, tak paráda :). Protože si myslím, že ta péče o chodidla je důležitá

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik věciček, moc se mi líbí, jak o sebe dbáš a tak to má být.
    Skvělý článek a moc hezky zpracovaný. Jsi šikulka. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)