Soaphoria: Malinový olej



Malinový olej značky Soaphoria je vzácný olej, který dokáže účinně chránit pokožku celý den a to před UV zářením. Je známý svým vysokým obsahem vitamínu E, který brání stárnutí pokožky a poškozování buněk. Vitamín A ve složení oleje rozhodně také není na škodu. Olej je lisovaný za studena a to z malinových semen, takže samotný olej po malinách nevoní. Tento typ oleje je bohatý na omega 3 a 6 mastné kyseliny a obsahuje až 83% esenciálních mastných kyselin. Malinový olej je vhodný pro citlivou a načervenalou pokožku, které pomáhá při ekzémech, vyrážkách, lupénce a jiných kožních onemocněních. Na pleti olej vytváří bariéru lipidů, které pokožce poskytují ochranu a zajišťují optimální vlhkost. 

Olej je dodáván v nádherné skleněné nádobě, která má klasické otevírání. To mi vůbec nijak nevadí, naopak je poměrně praktické. Nádoba se dobře otevírá, pak už jen přiložím prst na skleněný otvor a nádobku otočím. Mám pak na prstu přesně takové množství, které nanáším na navlhčený obličej. Pokud olej používám na pokožku, nebo na vlasy, tak jej vliji do dlaní. Takže jak jsem již zmínila, olej používám především na pleť. Není nějak extrémně hustý, ale ani přehnaně tekutý. Příjemně voní, ale ne po malinách, neboť jak jsem již psala, je lisovaný ze semen. Dobře se aplikuje a vstřebává, nemám s ním na pokožce pleti žádný problém. Pleť je hezky vyživená a cítí se být v pohodě. Malinový olej aplikuji i na tělo a to po koupeli a v létě jej používám denně kvůli jeho vlastnosti ochrany před UV zářením. Už jsem jej na takové to první slunění zkoušela a nějaký problém jsem nezaznamenala. Malinový olej jsem aplikovala i do vlasů a taktéž nemám výtku. Vlasy nebyly umaštěné, ale hezky lesklé. V poslední době jsem jím mazala jizvičky po akné a nebo třeba popálenou pokožku. Nemám k tomuto oleji sebemenší stížnost a jsem ráda, že jsem vyzkoušela změnu v podobě malinového oleje. Olej nemá vonět po malinách, protože je lisován z jejich jader, ale já v něm náznak malin cítím.

Značka Soaphoria nabízí poměrně neobvyklé varianty olejů, třeba jako je olej z aloe vera, nebo bavlníku, takže pokud se o oleje zajímáte, určitě se podívejte. Malinový olej Soaphoria naleznete zde a to za cenu 247 Kč za 50 mililitrů a já jej určitě všem doporučuji.


Jaký olej je Váš nejoblíbenější? 

8 komentářů:

  1. Příjemně mě překvapila cena :) Já jedu klasicky oleje Saloos a na tělo kokosák, ale změna by byla fajn, tak vím, kam se pak podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kokosák od Saloos taky dodělávám na tělo, ale v létě se snažím především na den používat tehle a to kvůli té UV ochraně. :-) Ve srovnání s tím Saloos kokosákem (mám ten parfemovaný tropic) se mi zdá maliňák lepší, výživnější, takový kvalinější a především jej používám i na obličej. :-)

      Vymazat
  2. Zkoušela jsi se s ním opalovat? Nespálila jsi se? Někde právě píší, že má hrozně vysoké SPF, ale nedávno jsem četla rozhovor s panem Haraštou ze Saloosu, kde říkal, že je to jen fáma a všechny oleje mají SPF nanejvýš 2. Tak nevím, jestli do něj jít, abych se pak třeba nespálila :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak píšu v článku, zkoušela jsem lehké slunění se a v pohodě, používám jej především když jdu někam ven po městě a zatím jsem se nespálila, zatím co bez něj ano. Ale na klasické opalování tahám SPF 30 nebo 50 v opalováku. :-)

      Vymazat
  3. Taky ho mám doma a je super! Určitě koupím zas!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som si kúpila nedávno jojobový olej Soaphoria, ale na vlasy sa používať veľmi nedá, ostali mi po ňom zbytočne mastné a to aj napriek tomu, že som ho aplikovala do mokrých vlasov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda když používám oleje do vlasů pak vlasy šamponuji dvakrát, chce to opravdu velmi důkladně vymýt. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)