ARTEMIS MED: Čistící gel, maska a sérum pro citlivou pleť




Určitě si ještě pamatujete, jak jsem již před nějakou dobou byla pozvána událost uvedení nové řady MED od švýcarské značky Artemis. Akce to byla nádherná a report z tohoto poledne si můžete přečíst tady. Dozvíte se tam ještě něco málo o této značce a především této nové řadě určené pro tu nejcitlivější a alergickou pleť.

Produkty z této řady neobsahují 86 parfemačních alergenů a 26 složek, které mohou vyvolávat alergie. Mezi nejčastější patří alkohol, polyethylenglykol, parabeny, silikony (můj známý nepřítel), oxid titaničitý, nanotechnologie, soli hliníku, zásaditá mýdla, laurethsulfát sodný a také parafíny. U řady MED platí, že méně je více a své složení si zakládají především na výtažcích z plesnivce alpského, allantoinu a panthenolu. Všechny produkty jsou dermatologicky testovány na citlivé pleti a značka se snaží o vyléčení poruch citlivé a alergické pleti. Velmi se mi líbí, že řada pro citlivou pokožku je konečně rozdělena do dalších řad podle typu pokožky, protože i lidé s alergickou a intolerantní pletí mají pleť třeba dále suchou, nebo naopak mastnou, trápí je růžovka, nebo akné. Na tohle všechno v Artemis mysleli. Také se zde najdou produkty určené pro citlivou pokožku hlavy a těla. Tyto problémy jsme my, lidé trpící na citlivou a alergickou pokožku, nejčastěji řešili dermokosmetikou, tedy kosmetikou z lékárny. Určitě již víte, že s běžnými dermokosmetickými značkami nejsem dlouhodobě spokojená, nelíbí se mi jejich obyčejné složení vzhledem k přemrštěné ceně. Artemis se s řadou MED taktéž řadí do dermokosmetiky, jen vsadil na prodej v parfumériích. Ceny se, od běžných lékárenských produktů stavících svou teorii na termálních vodách, velmi neliší.


Dostala jsem od zastoupení balíček, v němž se vyskytovalo pár vzorkových produktů. Jako první Vám tedy představím čistící gel pro citlivou pokožku pleti i těla. Tento gel jemně čistí bez obsahu alkalických mýdel. Slibuje jemné čištění bez vysoušení pleti a je vhodný pro pokožku náchylnou k podráždění. K tomu slouží komplex látek v podobě výtažku z protěže alpské, allantoin, panthenol a acetyl tetrapeptid 40. Toto složení je protizánětlivé, zklidňující a působí proti zarudnutí pokožky. Pečuje o pleť, která je popraskaná, podrážděná a namáhaná. Je vhodný pro všechny typy pleti. Gel aplikuji pomocí prstů na navlhčenou pleť. Vytvořím jemnou pěnu a chvilku pokožku masíruji. Pak klasicky spláchnu vodou a osuším. Proedukt používám pouze na dočištění pleti po odlíčení a nemám problém s tím, že by na pokožce nečistoty zůstávaly. Gel není parfemovaný a pleť opravdu nedráždí a nevysušuje. Jsem s produktem velmi spokojená a jelikož mám balení již spotřebovaná mám v plánu si brzy zakoupit plné balení. Tento produkt stojí 529 Kč za 250 mililitrů produktu.


Nejzajímavějším produktem je bezesporu toto sérum. Jedná se sérum proti zarudnutí pleti. Napomáhá úlevě při pocitu podráždění, zmírňuje sklony k zarudnutí, posiluje oslabenou kožní bariéru a zlepšuje hydrataci pleti. Je velmi vhodný pro ty z Vás, kteří trpíte rosaceou, neboť obsahuje speciální komplex, který ji umí mírnit. Ten je založený na zlepšení mikrocirkulaci pokožky, posílení cév a zabránění městnání krve. Sérum je určeno pro všechny typy pokožky. Sérum jsem používala každé ráno, avšak balení mi nevydrželo na více jak dva týdny. Což je škoda, neboť by mě opravdu zajímaly dlouhodobé výsledky. Každopádně za ty dva týdny jsem byla s produktem nadšená. Balení nabízí k aplikaci pipetku, neboť sérum je tekutější a velmi lehké. Produkt se okamžitě vstřebává a nezanechává na pokožce nějaký film. Pleť je hydratovaná, ale na nějaké vyživení sérum nestačí, je nutné po něm aplikovat hydratační krém. Avšak musím podotknout, že sérum mou pleť opravdu nedráždilo, pleť byla určitě méně zarudlá a především mi sérum nezpůsobovalo akné. S tímto produktem jsem tedy velice spokojená. Mínusem je cena, plné balení stojí 1 099 Kč za 30 mililitrů a to je vlastně jediný důvod, proč jsem si sérum ještě nepořídila.


Poslední produkt, který jsem zkoušela je jednorázová plátýnková maska proti zarudnutí pleti. Ta napomáhá snižovat citlivost vůči dráždivým látkám. Zmírňuje sklony k zarudnutí a pocit napnutí pokožky, také zlepšuje hydrataci pleti. Je vhodná pro všechny typy pleti. Maska se nanáší na suchou pokožku jednou týdně podle potřeby. Já ji použila, když jsem měla po ve stresovém období pokožku opravdu vypnutou a bolavou (majitelky citlivé pleti vědí o jakém pocitu píšu). Maska je opět neparfemovaná, a při kontaktu s pletí krásně chladí. Plátýnko je produktem krásně nacucané, takže hezky drží a nijak nepříjemně na pleti neschne. Po více jak dvaceti minutách jsem masku sejmula a zbytek produktu nechala do pleti vstřebat. Pleť byla hydratovaná, jemná a pocit podráždění a napnutí zmizel. Nevýhodou je opět cena, maska stojí 1 099 Kč, avšak pokud vím, balení by mělo obsahovat víc než jednu masku.

Abych to shrnula, tak všechny produkty mi sedly jako poklice na hrnec. Nevýhodou je cena, která není nejnižší, ale jak jsem již psala, příliš se neliší od běžných dermokosmetických produktů z lékárny, jenž my majitelky citlivé pleti běžně kupujeme. Kvalitou jsou tyto produkty jinde, ve složení nejsou silikony, parafíny a další levné látky, které pleť bezesporu dráždí a mně osobně velice nevyhovují, avšak v těch předražených lékárenských produktech jsou na prvních příčkách ve složení. Osobně mě na prezentaci zaujal fluid pro normální až smíšenou pleť a jen čekám, až spotřebuji množství krémů, které mi doma zrovna leží a jdu do něj. Nezapomínejte, že v parfumérii Douglas jsou často akce a slevy, takže si myslím, že se na nákupu dá dobře ušetřit. Děkuji PR zastoupení Douglas za parádní akci a produkty k vyzkoušení, neboť Artemis MED je vážně to, co má pleť dlouho hledala.

Jak válčíte s citlivou pletí?

5 komentářů:

  1. Vypadá to úžasně, ještě jsem o těchto produktech neslyšela :)

    EVERYTHIN KATE

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla od Artemis oční krém a byl skvělý. Ale jak říkáš, nevýhodou je vyšší cena, ale zase do kvalitní kosmetiky se vyplatí investovat. Tahle řada vypadá skvěle, navíc mám v poslední době také dost citlivou pleť, tak už vybírám produkty pečlivě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artemis očné krém mám taky a je parádní! :-) Ale jak píšeš, ta cena.. Tak určitě mrkni na tuhle řadu, v Douglas mají i vzorečky, když požádáš asistentku, ráda ti je dá. :-)

      Vymazat
  3. Tak o této značce slyším poprvé, ale dost mě produkty zaujaly.
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)