Dermokill: 100% Přírodní Anatolský jíl



Určitě jsem se Vám již zmiňovala, že mou nejoblíbenější čistící maskou na pleť je směs vody a jílu. Nikdy mi pleť nevyčistilo nic lépe. Proto Vám dnes přináším recenzi na tuto směs zeleného, bílého a růžového jílu z různých částí anatolské půdy v Turecku. Tento jíl má vysoký obsah minerálů jako je hořčík, vápník, draslík a silisium. Jíl je používán přímo ze zdroje, neprochází žádnými chemickými procedurami a díky špičkové technologii se jíl rozdělí na malé části, které jsou vhodné pro kosmetické užití. Jíl má povzbuzující, čistící a obnovující účinky na pleť. Odstraňuje odumřelé kožní buňky a černé tečky. Také dodává pokožce zmíněné minerály. 

Někdo používá jíl na vlasy, zuby i do koupele, nebo si dělá zábaly na problematické partie postižené ekzémem a vyrážkou. Výluh jílu se dá i pít a slouží k detoxikaci těla. Já jíl používám jako pleťovou masku. Použití je naprosto jednoduché a navíc díky praktickému uzavíratelnému balení to jde samo. Jednoduše si vytáhnu dva menší kousky jílu, asi tak aby mi zaplnily lžičku a smíchám je s lžičkou vody, někdy i s citronovou šťávou. Vytvořím kašičku. Každý má rád jinou strukturu, já osobně hodně hustou. Velice mě zaujalo, že tento jíl při míchání s vodou šumí a to asi právě díky obsahu minerálů, navíc příjemně voní. Směs aplikuji na pokožku a nechám zaschnout zhruba čtvrt hodiny. Poté krouživými pohyby pomocí vody zaschlou hmotu odstraním, čímž pleť i exfoliuji. Pleť je po použití sušší a je nutné ji dodat vláhu, ale je krásně pročištěná. Pokud mám zrovna období, kdy se mi na pleti vyskytuje více boláčků a pupínků, používám masku třeba i každý den, jinak zhruba jednou týdně. 

Jsem s jílem značky Dermokill spokojená. Líbí se mi krásné balení, které je vhodné jako dárek a i fakt, že jíl není rozmělněn na prášek, takže nikde nedělám nepořádek. Kamínky jílu jsou praktičtější i když je pravda, že trošku trvá, než se ve vodě rozpustí. Jíl doporučuji na mastnou, smíšenou, i normální a především aknózní pleť. Mou citlivou pokožku nijak nedráždí. Tento produkt můžete zakoupit zde a to za 500 Kč za 250 gramů, které vydrží opravdu dlouho.

Jaká čistící maska na pleť je Vaše nejoblíbenější? 

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Jak píšu v recenzi, pokud mám špatnou pleť tak klidně každý den, jinak většinou jednou týdně. :-)

      Vymazat
  2. Ty mě dokážeš vždycky tak navnadit! Ale většinou se s tebou shodnu ve všech typech pečující kosmetiky, takže tady jsi mě nalákala extrémně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám velikou radost! :-) Jílem určitě nic nezkazíš, taková maska musí sedět tééměř každému. :-)

      Vymazat
  3. Mňa takéto ílové produkty doteraz odrádzali najmä kvôli tomu, že boli rozdrtené na prášok a predpokladám, že kým by som si to namiešal, zašpinil by som všetko navôkol. Tento "kamienkový" ma však zaujal, mám nad čím premýšľať! :)

    Patrik
    http://www.meshommes.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokuď nejsi nešika, abys nezvládl nabrat lžičku prášku a pak smíchat s vodou... :-)

      Vymazat
  4. tak to balenie vyzerá úžasne!:) ja som sa momentálne totálne "rozmaskovala", najnovšia Dulcia urobila na prvýkrát skvelý dojem, som zvedavá, či si udrží renomé:), nočná Origins mi počas noci krásne napumpuje pleť a to som po prvom raze bola rozpačitá. Pondelky patria rozjasňujúcej evolve, ktorá je fajn, ale skôr mi vyhovujú produkty s kyselinami na denné použitie.:) No mimo iného na poličke kraľuje aj Lumene a čierna Origins, ktorá čaká na svoj čas a pravdepodobne vystrieda v lete evolve. Proste maskový maniak:DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen to to máš tak krásně zorganizované. Taky bych si měla zavést takový rozpis. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)