Frais Monde: přírodní parfémové oleje a rtěnky


Dnes mám opět něco pro ty z Vás, kteří mají rádi přírodní kosmetiku. Otestovala jsem parfémové oleje a rtěnky značky Frais Monde, kterou nabízí e-shop El Nino a to díky portálu Blogerky.cz.


Jako první Vám představím od značky Frais Monde představím rtěnky. Přesněji se jedná o Thermale Moisturizing Lipstick. Tato rtěnka má bohaté přírodní složení a obsahuje hydratační složky a termální minerály, které rty zjemňují, chrání, vyživují a stimulují obnovu pokožky. Mají působit antioxidačně a proti stárnutí. Rty by měly být hydratované o 27% už po 5 minutách po nanesení. Obsahují extrakt ze schizandry, která působí proti stárnutí, regeneruje a obnovuje pružnost rtů a stimuluje produkci kolagenu. Rtěnka je nabízena v 16 odstínech. Já si podle maličké miniatury na e-shopu vybrala odstín 2 a 4 a opravdu jsem se trefila a odstíny vypadají tak, jak jsem si je představovala.


Odstín číslo dvě je jemná barva s oranžovým tónem. Číslo čtyři je růžová rtěnka s fialovým podtónem, tuto barvu zbožňuji. Rtěnky jsou bez třpytek, nebo shimmeru, na rtech působí leskle, ale né přehnaně. Obě rtěnky mají stejné vlastnosti, jsou opravdu dobře pigmentované. Barvu kterou vidíte v tubě budete mít po jednom, dvou tazích i na rtech. Rtěnky jsou opravdu hydratační, takže krémové, lehce se roztírají a aplikují. Je nutné rtěnky trošku do rtů vpít, tedy rty si po aplikaci promnout a aplikovat třeba ještě jednu vrstvu, především u světlejšího odstínu číslo 2. Také to chce mít rty v bezvadné kondici, tedy bez šupinek a suchých míst, jinak je rtěnka zvýrazní. Pokud jsou rty v pořádku, tak ale rtěnka vypadá velice dobře. Výdrž není nejlepší, ale na to, že jsou rtěnky přírodní a hydratační, mě překvapila. Rtěnky drží dokud se nanajíte, nebo ji neslíbáte zhruba čtyři hodiny. Pak začnou pomalu mizet a udrží se pouze ve vráskách rtů.


Nalevo vidíte odstín 2, napravo odstín 4. Fotografie na rtech se mi bohužel nepovedly, ale vypadají prakticky stejně jako na ruce. Já jsem rtěnkami opravdu překvapená, tak dobré vlastnosti jsem na přírodní rtěnky vážně nečekala. Rtěnky stojí 313 Kč, což není vůbec špatná cena za přírodní rtěnku s velmi dobrými vlastnostmi a parádním výběrem odstínů! Podívat se na ně můžete zde. Děkuji za možnost vyzkoušet si všechny tyto produkty, neboť samotnou by mě zakoupit si je, nenapadlo a jsou to opravdu parádní kousky.




Dále jsem vyzkoušela parfémované oleje. První olej nese název Vanilla a asi chápete, je prostě vanilkový. Osobně vanilkovou vůni zbožňuji a občas není lehké narazit na nějakou, která by nebyla přehnaně moc těžká, nebo sladká. Tato je dokoná a já jsem z ní nadšená. Olejíček má maličké balení, akorát do kabelky a nemá roll-on aplikátor, prostě jej nanesete na prsty, nebo rovnou na zápěstí, není s aplikací žádný problém. Co mě překvapilo je výdrž oleje a fakt, že jej sama ze zápěstí při běžné práci třeba na počítači, nebo ve škole cítím. Olej se po aplikaci tak nějak rozvine a po chvilce krásně rozvoní. Tohle je má první zkušenost s parfémovými oleji, ale upřímně Vám mohu říct, že jsem vážně mile překvapená!

S tímto produktem jsem velice spokojená a mohu jej doporučit každému milovníkovi vanilkové vůně, jako jsem já. Seženete jej zde a to za 199 Kč za 12 mililitrů produktu.


Druhý olejíček nese název Caver a vybírala jsem jej pouze podle referencích na portálu El Nino. Byl nejvychvalovanější a tak jsem jej zkusila. Tento má delší balení a tentokrát roll-on aplikátor, s kterým se produkt jednoduše nanáší. Vůni bych popsala jako svěží, lehčí. Cítím z ní květiny, ovoce a především citrusy. Základem by mělo být santalové dřevo a pačuli, což jsou v parfémech poměrně oblíbené vůně. Obsaženými květinami jsou růže, pivoňky a osmanth. Tato vůně není tak výrazná jako předchozí Vanilla a po nanesení ji sama ze sebe necítím, okolí ji cítí pokud si ke mně přivoní. Působí příjemně a mám tento olejíček ráda na každodenní nošení, nebo častou aplikaci. Zapomněla jsem zmínit, že samotný olej je na pleti velice příjemný a hned se vstřebá. Nezanechává absolutně žádný mastný pocit.

I tento produkt tedy mohu doporučit a mám jej ráda. Tento olejíček stojí 246 Kč za 15 mililitrů a seženete jej zde. Jsem moc ráda, že jsem si produkty mohla vyzkoušet. neboť parfémové oleje doma ještě nemám a opravdu mě překvapila jejich výdrž a jednoduchá aplikace. Rtěnky jsou taktéž fajn, vždy ráda vyzkouším něco nového z přírodní dekorativní kosmetiky. 

Máte zkušenost s přírodními rtěnkami, nebo parfémovanými oleji?

8 komentářů:

  1. Ahoj :) taky jsem měla možnost produkty vyzkoušet a s obsahem jsem spokojená moc. Já si vybrala olejíčky Fruit a Mango a jsou to hezké sladké vůně. Rtěnky mám v odstínu 6 a 10, taková krásná růžová a sytě červená, jsou fantastický, jen ten obal mi přijde hodně nekvalitní. Máš to taky tak, že Ti to víčko nedovírá vůbec?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal působí obyčejně, to je pravda, ale mě tedy víčko dovírá a ani v kabelce se neotevírá. Ale nedovírající víčko ti nezávidím, to je opravdu k vzteku.. :-)

      Vymazat
  2. Takový olejíček jsem kdysi také měla, ale pak jsem na něj nikde nenarazila. To je super, že jsou tady zase k sehnání.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem u těch rtěnek vybrala docela divoké odstíny, tyhle tvoje se mi líbí víc. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě já tušila, že nebudou dlouhotrvající a to pak nemám ráda výrazné odstíny. Tyhle se ke svým vlastnostem tak nějak hodí. :-)

      Vymazat
  4. Krásné fotky :) Ty rtěnky se mi moc líbí, vypadají skvěle, zajímalo by mě, jak by vypadaly na mě..... :) Moc pěkné!

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta růžová je zrovna takový odstín, který dle mého sedne všem. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)