Má péče o pleť a denní líčení 2015

Dnes pro vás mám přichystaný opravdu dlouhý článek, plný spousty kosmetických produktů. Ukáži vám všechny produkty, které na svou pleť za den použiji. Pokud se tedy jedná o běžný školní/pracovní den, použiji veškeré zmíněné produkty.
Na začátek vám připomenu, že má pleť je normální, až smíšená se sklonem k nedokonalostem. Často tedy řeším iritovanou pokožku, akné, nebo jizvičky po akné. 

Ráno začínám micelární vodou, momentálně zbožňuji tuhle od Garnieru a mám už čtvrtou lahvičku. Následně použiji na tváře a bradu tonikum od Alverde, které mi naprosto vyhovuje. Obsahuje alkohol a tak pleť dočistí a vydezinfikuje, avšak oleje, výtažky a glycerin nedovolí, aby se pleť vysušila. Následně aplikuji krém na oční okolí, moc jsem si oblíbila tento Collistar, který mi poslala Sabinka a vlastně je určen na celou pleť, ale mně teď moc vyhovuje na okolí kolem očí, které mám velice suché. Následně aplikuji trochu denního krému, momentálně jsem totálně propadla tomuto od mé oblíbené značky Medik8.


Pleť nechám chvíli odpočinout, počkám, až se produkty vstřebají a pak se líčím. Jak jsem zmínila, líčím se pouze pokud jdu do školy, práce, nebo do města, takže zhruba 4-5 dní v týdnu. Jako podklad na sjednocení pleti použiji trochu minerálního makeupu od Bare Minerals, který se bezvadně nanáší štětcem Expert Face Brush od Real Techniques. Minerální makeup neposkytne plné krytí, zakryje pupínky, nebo začervenání, ale stále je vidět vaše pokožka a například pihy. Především je lehký a nezpůsobuje akné, naopak přispívá hojení. Následně aplikuji svou nejoblíbenější tvářenku v odstínu Mata Hari od NARS. Tu nanáším Real Techniques Blush Brush, který jsem teď po dlouhé době znovu vytáhla a dávám mu druhou šanci. Řekla bych, že to chce se s ním naučit  pochopit, jak to vlastně tenhle štětec myslí se svým nanášením produktu. Na oční okolí a nedokonalosti nanesu trochu korektoru, například od značky Mememe. Následně přichází na řadu obočí, které vyplňuji stínem, momentálně používám tento boxík Catrice, ale moc mi nevyhovuje. Pak už jen řasenka. Řasenky střídám, pokaždé kupuji nějakou jinou a snažím se jich vyzkoušet co nejvíce. Jedna z nejlepších je zatím They´re Real od Benefitu. pokud mám náladu tak nanesu linku ve fixu od Dermacolu. Nesmí chybět rtěnka, kterou měním dle nálady a ročního období. Teď s přicházejícím jarem nejčastěji nosím Speak Louder od MAC.



Pokud přes den nejsem nalíčená, večerní rutinu uzavírám micelární vodou a tonikem. Následně aplikuji pouze oční krém a jsem připravená do postele. Pokud však jsem nalíčená je má večerní rutina odlišná. Nejdříve nanesu prsty čistící duobázi, která funguje jako pleťové mléko. Pořádně ji do pleti vmasíruji a následně opláchnu vodou. Touto bází smývám i oční makeup. Následně zhruba dvakrát týdně použiji peeling. Osvědčila se mi obyčejná Nivea All in One, která pleť hezky vyčistí a tolik nepodráždí. Pak už pleť dočistím micelární vodou, aplikuji tonikum a oční krém. Večer mám ráda hutné a výživné oční krémy. Dobrou službu mi dělají ty od Alverde, které stojí pár korun. Pleťové krémy na noc nepoužívám.


Ukázala jsem vám tedy produkty, které nyní každodenně nejraději používám. Samozřejmě jednou za čas vystřídám peeling, krém, nebo použiji pleťovou masku, vyměním tvářenku za bronzer, přidám trochu rozjasňovače, nebo použiji linku v tužce. Avšak koncept a především základ zůstává stejný. Co mě zarazilo je fakt, jak moc produktů za den použiji.

Jaká je vaše denní rutina, máme něco podobného? :-)

9 komentářů:

  1. Já osobně už strašně dlouho přemýšlím o koupi štětcu Real Techniques, ale stále si nejsem jistá jestli jsou tak dobré... Co si o tom myslíš ty? :)
    http://apinchofglamor.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena/výkon rozhodně parádní. Jsou z taklonu, takže se úžasně udržují a jsou perfektně jemňoulinké! Určitě nebudeš litovat. Vždyť stojí zhruba stejně co nějaké obyčejné Ebelin v drogérii a to se opravdu nedá srovnávat. Z těchto ti nevypadne ani chloupek, jsou husté a svou práci plní na jedničku. :-)

      Vymazat
  2. Moc hezký článek :) Taky jsem něco takového chtěla sepsat, ale jsem na to líná :D Jedině si u mě můžeš přečíst, jakou pečující kosmetiku používám, když se nelíčím :)
    http://nairebeautyworld.blogspot.cz/2015/01/aktualni-pece-o-plet.html

    OdpovědětVymazat
  3. začínám uvažovat o té garnie micelárce sice na plet používám jen přírodní produkty ale koukala jsem na složení a není to vůbec špatně a pak si to stejně smyju vodou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě rozhodně nejlepší. Bioderma obsahuje ještě nějaké okurkové a ovocné výtažky a ty mi teda na obličeji dělají neplechu. Tahle je úžasná! :)

      Vymazat
  4. Já z péče o pleť používám hlavně Clinique - tonikum, sérum a krém superdefense :) A v líčení to teď poměrně hodně střídám, protože jsem nakoupila spoustu novinek z jarních kolekcí :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám z péče moc ráda NUXE a hlavně Clinique a jejich DDML+! Líčení teď vcelku často střídám, ale zamilovala jsem si nude léčení očí - řasenka a good to go :)

    www.hilychee.com

    OdpovědětVymazat
  6. Garnier micelárku používám taky ráda, i když mi o trošku víc vyhovuje L´oreal. A teď jsem se konečně odhodlala zkusit i svatý grál biodermu:) Ale zatím ji používám jen krátce...jinak tonikum od Alverde mě zaujalo, mrknu po něm :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)