Kosmín - Tea Tree gel na akné


Dnes Vám chci představit mini recenzi na gel s olejem z čajovníku australského a šalvějí lékařskou, který neobsahuje barviva ani perfemace a tím tam snižuje riziko alergické reakce. Jak už víme, tak čajovníková silice je přírodní antiseptický prostředek s všestranným použitím, bojuje proti infekcím a plísním. Šalvěj lékařská je známá antiseptickými účinky.

Gel slibuje několik účinků: pročistění pokožky, zklidnění a regeneraci, ošetření akné, snadnou roztiratelnost, příjemné chlazení a nezanechání mastného filmu na pokožce.

Gel je opravdu příjemný, chladivý, lehce roztiratelný a vstřebatelný. Voní typicky po Tea Tree, ne nějak nepříjemně silně. Ale s jeho účinky nesouhlasím. Mazala jsem jím všechny druhy akné, místo krému, pod krém, jen tak lokálně atd. NIC se nedělo. Žádných léčebných, nebo antibakteriálních účinků jsem si nevšimla, pouze vysušování kůže. 
Za mě tedy gel nedoporučuji a znovu u nekoupím.

Máte nějakou zkušenost s tímto gelem? Jaké jsou Vaše oblíbené produkty s obsahem Tea Tree? 

4 komentáře:

  1. S tímto gelem zkušenost nemám, ale teda nečekala jsem, že takhle pohoří. Kosmín jsem občas používala na opary a vždycky pomohl. Tento gel se tedy nepovedl. :/

    OdpovědětVymazat
  2. dříve jsem ho měla a také mi vůbec nevyhovoval :/

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem ho včera v obchodě, ale radši jsem šáhla po bylinné masti s konopným olejem. Tahle kosmetika se vyrábí asi patnáct minut pomalé chůze od místa, kde právě sedím (a bydlím). :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tenhle gel jsem nezkoušela, zkoušela jsem spíš různé s konopím, ale ani ty mi nepomáhali. Podle mě, co se týče akné, tak s tím dojít jedině ke kožařce! Koukla jaký typ akné mám, na to mi přesně předepsala krémy a mastičky a výsledky byly znát hned a teď už ani žádné mastičky nepotřebuji:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)