Velká recenze Micelárních vod!

Všechny už dobře víme, co jsou micelárky zač. Odlíčí, tonizují a prostě jsou fajn! Používám je už nějaký ten rok, pleťové vody a tonika z drogérií už vůbec nepoužívám. Pojďme se jim ale podívat na zoubek.


Micelární voda Bioderma - Sensibio
Nejoblíbenější klasika. Bioderma pořádá často akce 1+1 a to se vyplatí. Litr za pětistovku je levnější než běžná drogérková voda, když si to rozpočítáte. Litr mi běžně vydrží na rok, pokud jako teď střídám s jinými vodami tak mnohem, mnohem déle.
Sensibio je neparfémovaná a určená pro citlivou pleť. Tu já bohužel mám a někdy i po této vodě jsem červená a podrážděná. Co se  však týče odličovacích vlastností tak je perfektní! Bohužel odlíčení očí u mě moc nezvládá, ale já používám často spíše voděodolné produkty. Navíc mě tady i v očích štípe, ale to je dost individuální. V akcích nakoupím.

+ Pleť odlíčí na jedničku                        - Neodlíčí voděodolnou řasenku
+ Není parfemovaná   
+ Často akce           

Micelární voda Bioderma - Sébium
Tato voda je určená pro mastnou a smíšenou pleť. Je parfemovaná, to by mohlo někomu vadit. Radši ji používám ráno, mám pocit, že více stahuje póry. Mou sestru i hodně vysušovala, mně trochu také. Ale teda dráždí, jsem po ni stoprocentně zarudlá. A neodlíčí tak jako její ségra Sensibio, v očích je nepříjemná. Pozitivní vliv na akné jsem nezaznamenala. Mám ji litr do zásoby z Francie, ale znovu už asi nekoupím.

+ Pro mastnou pleť by měla být fajn      - Stahuje a vysušuje
+ Tonizuje                                              - Štípe v očích, neodlíčí je
                                                              - Parfermace
                                                              - Citlivou pleť dráždí

Micelární voda La Roche Posay
Je ze všech nejoblíbenější, ale patří mezi dražší. Koupila jsem ji v nějaké slevě na aukru a teda mám ji už asi rok. Odlíčí podle mě perfekně a to i oči. Necítím se po ní ulepená, spíš naopak svěže a příjemně. Vůbec po ni nejsem zarudlá jako po Sensibio. Je parfemovaná, ale příjemně. Prostě ji mám nejraději a i citlivkám ji doporučuji!

+ Výborně odlíčí                                       - Parfermace
+ Nedráždí pleť ani oči
+ Na pleti je příjemná
+ Bez parabenů, barviv, mýdel a alkoholu

Micelární voda Vichy - Purete Thermale 3v1
Tuto vodu také shledávám, navzdory její parfermaci, jako velice příjemnou. Odlíčí výborně, necítím se ulepená. Myslím, že jsou s LRP obě nejlepší. Mají totožné složení, až asi na dvě složky. Na to, že jsem k ní zprvu byla skeptická (jelikož to já k Vichy jsem), mě velice překvapila a hned se umístila na nejlepších místech. Doporučuji!

+ Skvěle odlíčí pleť i oči                            - Parfermace
+ Bez parabenů, barviv, mýdel a alkoholu
+ Obsahuje panthenol

Micelární voda Eucerin - Dermatoclean 3v1
Tuto micelárku jsem získala v nějaké výprodeji, samotnou by mě asi nenapadlo si ji koupit. Neodlíčí stoprocentně, není mi tak příjemná. Je ale určená na citlivou pleť a je bez parfermace. Mám ji asi nejméně ráda. Dopoužívám ji, ale už ji znovu nekoupím.

+ Nedráždí                                              - Neodlíčí stoprocentně
+ Bez parfermace  

Tohle by byl souhrn micelárek, které vlastním a se kterými mám zkušenosti. Micelárky kupuji podle akce, ráda jsem je vyzkoušela a teď vím, které jsou mými favoritkami. Poslední dobou se množí názory na drogérkovou novinku od značky Mixa, cenově vychází velice příjemně, takže určitě ráda vyzkouším. Bohužel těchto vod mám zásobu snad do konce vysoké školy, tak uvidíme..
Které máte nejraději vy? 

5 komentářů:

  1. super recenze!:-)
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. nejradši mám Sensibio od Biodermy a někdy bych chtěla vyzkoušet tu od Vichy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám ráda micelárku od Biodermy a na oči dvoufázový odličovač od Yves Rocher, je to moje osvědčená dvojka a asi ji jen tak něco nenahradí:)

    OdpovědětVymazat
  4. Já nemám snad žádnou takovou vodu, musím to napravit! :-D

    OdpovědětVymazat
  5. No ja mám pleť naopak mastnú a neprafemovanú kozmetiku nemám rada, takže mne Sébium od Biodermy vyhovuje zo všetkého najviac, avšak je pomerne drahá, takže si ju bežne nekupujem. Odličovala perfektne všetko vrátane očí a žiadne začervenanie som si nevšimla, naopak u mňa Sensibio pohorelo na plnej čiare, pleť som mala potiahnutú akýmsi nánosom aj po odlíčení a samotné odličovanie bolo nejaké divné, pre moju pleť táto micelárka nie je vhodná, príliš mi ju zaťažuje, zanecháva na nej povlak. Tá micelárka z Eucerinu je tiež super, povlak na pleti nezanecháva, síce nevonia, ale prežijem to nejako, avšak oči sa mi s ňou neodličujú veľmi dobre.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)