Pyunkang Yul: Essence Toner




Korejská pečující kosmetika zažívá v poslední době zase boom. Více kroků péče, poskládaných z více produktů, které však mají jednodušší, ale účinné složení je údajně jedno z tajemství korejských krásek. K-beauty kosmetika je založená především na hydrataci a efoliaci. Jedním z kroků k hydrataci pleti jsou i takzvané essence. Jedná se vlastně tekutinu, která má trošku hustější konzistenci než voda. Aplikuje se na tamponek nebo do dlaní a nanáší tak a pleť klidně v několika krocích.

Jednou z nejslavnějších pleťových esencí je v současné době tento Essence Toner od korejské značky Pyunkang Yul. Výrobky této značky vyvýjí klinika Pyunkang Oriental Medicine Clinic v Koreji a jedná se o významnou instituci, která se specializuje na atopický ekzém. Jejich kosmetické produkty jsou založené na jednoduchosti obsažených látek a odstranění přidaných syntetických vůní.  Přípravek obsahuje 91, 3 % extrakt z kozince, který je využíván v tradiční čínské medicíně k léčbě různých onemocnění. Tento extrakt z kořene má protizánětlivé a antioxidační vlastnosti, bojuje se stresem, podporuje imunitní systém a údajně má protirakovinové vlastnosti. Pokožce dodává energii, vitalitu a intenzivní hydrataci. Už jen po letném kontaktu s pletí pocítíme reakci v podobě vysoké elasticity pleti. Viskózní, hustá konzistence se rychle vstřebává do pleti a zanechává ji svěží a hladkou. 


Celá základní řada této značky je charakteristická svým typickým modrým obalem s tradičním korejským papírem. Produkt neobsahuje umělou parfemaci a ani vlastně nějak výrazně nevoní, také v něm nenajdeme barviva. Složení je poměrně prosté: Astragalus Membranaceus Root Extract, 1,2-Hexanediol, Butylene Glycol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Hydroxyethylcellulose, Carbomer, Arginine.

Nějak nevím, co bych vám ohledně své zkušenosti k produktu vlastně vyprávěla. Lehoučká vodová textura se do pleti hned vstřebá a v letních měsících po této esenci ani nepotřebuji nějaký další hydratační produkt, pokud mám pleť suchou, aplikuji dále sérum a hydratační krém. Po produktu jsem  neměla výsev akné a ucpaných pórů. Za mě se jedná o báječný produkt a rozhodně si po jeho dopotřebování objednám ze zahraničí další balení, které vyjde zhruba na nějaké tři stovky. Doporučuji jej snad pro každý typ pleti. 



Co vy a korejská kosmetika?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)