Pai: Copaiba Deep Cleanse AHA Mask



Čištění pleti pomocí AHA kyselin je teď právě v kurzu. I já jsem této mánii podlehla a vlastním produktů s AHA kyselinami, neboli alfa-hydroxykyselinami, hned několik. Jedná se o karboxylové kyseliny, které se umí rozpustit ve vodě. Často se setkáváme i s jejich názvem ovocné kyseliny a to proto, že se přirozeně vyskytují právě v ovoci, ale i v mléce. Jejich využití v kosmetice je především při aplikaci chemického peelingu, který lze provést pomocí nanášení krémů, sér i masek. AHA kyseliny mohou při aplikaci odstranit odumřelé buňky pleti na pokožce což má za následek obnovení svrchní vrstvy kůže a tedy následující redukci akné, vrásek a stažení pórů či vyhlazení nerovností. Po aplikaci je ple't sjednocená, projasnění a rychleji se regeneruje. Tyto kyseliny obsahují i látky, které mají dezinfekční a antioxidační účinky


Podle mě jsou AHA kyseliny dokonalým produktem pro pleť s akné a hyperpigmentací. Avšak nezapomínejme, že se jedná o kyseliny a je nuté, aby si na ně pleť zvykla, jinak může reagovat podrážděně. Rozhodně je po jejich aplikaci nutné se vyvarovat sluneční expozici a aplikaci dalších sráždivých látek. Copaiba Deep Cleanse AHA Mask od značky Pai je podle mě produkt s AHA kyselinami, který je vhodný i pro citlivější pleť nebo ty z vás, kteří s AHA exfoliací teprve začínají.


Maska je velmi jemná, obsahuje i krémový bílý kaolinový jíl, který pomáhá odstraňovat nečistoty bez vysoušení a pocitů pnutí. Krémový produkt nanáším ve štědré vrstvě na pokožku a nechám maximálně deset minut působit. Pro začátečníky doporučuji dobu působení zkrátit klidně na 5 minut. Následně produkt z pleti smyji pomocí hadříku, který byl k masce přidán, čímž z pleti odstraním opravdu snad všechny odumřelé kožní buňky i mechanicky. Pleť je po opláchnutí hezky čistá, ale i hydratovaná. Za mě se jedná o skvělou čistící masku, s projasňujícím efektem, která nevysušuje a vzhledem k obsahu AHA kyselin je i neskutečně jemná. Masku jsem si zakoupil v Sephoře za 1 090 Kč a koupím si ji bezpochyby znovu!


Používáte masky s AHA kyselinami?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)