Weleda: kreativní zážitkový workshop



Před pár dny jsem měla možnost se zúčastit zážitkového kreativního workshopu, který pořádala přírodní značka kosmetiky Weleda a to na téma očistných účinků odpradávna uznávaného symbolu jara - břízy bělokoré - z pohledu kosmetiky a antroposofie. Událost se konala v nádherných prostorách podniku The Senses, který mě ohromil svým minimalistickým avšak užitným interiérem.  Výzdoba byla úchvatná a vskutku jarní a plná rozkvetlých narcisů. Všude kolem mě se vyskytovala krásná sytá zelená barva a to nejden v místnosti, ale měli ji na sobě i pořadatelé akce a mimo jiné jsem se do barvy dne svým outfitem trefila i já. A bylo to příjmené, opravdu na mě příval této jarní barvy měl blahodárny vliv! Celý event byl systematicky rozdělen do několika fází, které se Vám v následujícím textu pokusím přiblížit.





Začali jsme vyprávěním o jarním detoxu a očistě těla a to přímo s Václavem Krejčíkem, lektorem powerjógy a jógy. Dal nám drahocenný návod na to jak správně provádět jarní čistící rituály a dodal tip právě na březovou jarní detoxikaci. Následovala prezentace o bříze s Michaelou Kolkovou, školitelkou a kosmetickou poradkyní společnosti Weleda. Dozvěděla jsem se tak informace, které jsem o této rostlině dosud nevěděla a to jak o jejím výskytu, tak třeba takové ty klasické botanické informace, které jsou ale ve skutečnosti docela zajímavé a jsem ráda, že jsem tak doplnila svou neznalost v této přírodovědecké oblasti. Taktéž mě nikdy nenapadlo se zamýšlet o účincích břízy na krásu a zdraví, které nejsou jen tak nijaké. Co chci v tomto článku vyzdvihnout je informace, že pro Weledu je její březová řada srdcovkou, jelikož dodavatelem březového listí a extraktu pro celosvětovou produkci je česká rodinná firma Leonarda Taraby z jižních Čech. Ta splňuje kvalitativní požadavky fairtraidového programu. 




Také jsme se dostaly k březové řadě a podrobně jsme se s ní seznámi a vyzkoušeli si ji. Březová řada Weleda slouží k vyhlazení pokožky a detoxikaci těla. S jarem přichází správný čas pro celkovou očistu, která dokáže vyhladit i nepěknou pomerančovou kůži v problémových partiích. Celulitida totiž není jen postižení podkožní tkáně v důsledku hromadění tuku a stárnutí podkožního vaziva, ale je také možným indikátorem toxinů v těle, nebo nesprávně fungujícího lymfatického systému. K pořádnému zatočení s tímto nešvarem byly vytvořeny tři výrobky obsahující extrakt z břízy. Jedná se o Březový olej na celulitidu, Březový sprchový peeling a BIO březovou šťávu. O samotných produktech vám sepíši více informací jakmile je pořádně otestuji, avšak už teď vám sdělím, že disponují vskutku elegantní a ušlechtilou vůní a je pro mě radostí je každý večer používat. Vytvořila jsem si z toho takový svůj každovečerní rituál a naprosto se na to je použít, po tom uspěchaném dnu, těším.




Předposlední fází dopoledne byl meeting s Torstenem Arnckenem, což je hlavní botanik společnosti Weleda, který za námi přijel až ze Švýcarska. Samozřejmě jsme na jeho setkání byli vybaveni simultánní tlumočením, čehož mnozí využili. Torsten na mě působil velmi příjemně, nevím čím to je, ale ten člověk je nabit nějakou úžasnou pozitivní energií a klidem, který z něj vyzařuje. Pomocí kříd jsme s ním malovali břízové stromy, listy a také chuť břízy. Byla to neskutečně uklidňující část celého mého dne a vážně jsem si to užila i když vůbec neumím kreslit. Poslední částí workshopu bylo občerstvení, to bylo chutné a hezké na pohled. Celá akce byla velice povedená a vskutku originální. Moc děkuji milé Pavle za pozvání a také zdravím Katku a Karolínu, se kterými jsem se na akci potkala a po nějaké době prohodila pár slov.

Užívejte si jarních dní a zkuste se třeba pozastavit u břízy a ochutnat, nebo alespoň přivonět k jejím listům, třeba budete překvapeni!

2 komentáře:

  1. Jé to vypadá krásně "vystajlovaně". Já na žádné akci zatím nebyla :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prostředí vypadá moc hezky :) líbí se mi, jak to ladili hezky do přírody :)


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)