bareMinerals: Original Mineral Makeup



Pokud existuje nějaký makeup, který mi vyhovuje už několik let, je to bezpochyby minerální makeup značky bareMinerals. Má pleť je normální, ale všechny tekuté makeupy mi póry ucpávají, nebo způsobují akné. Jedině tento typ makeupu tohle nedělá, naopak mou pleť obsažené minerály spíše léčí. Jedná se o sypký makeup, který je složen především z oxidu zinečnatého a titaničitého, což jsou přírodní ochranné faktory proti UVA a UVB záření. Povětšinou takový makeup obsahuje SPF 15, někdy i více, třeba 30. Tyto makeupy se nabízejí v mnoha barevných odstínech, takže si každý z nás vybere. Já vždy sahám po řadě N - což je varianta pro žlutý podtón pleti. Odstíny kupuji už pár let dva, N20 je tmavší barvička, která mi parádně sedí v létě a N10 mi vyhovuje v zimě, při přechodném období není problém odstíny míchat, avšak většinou se dobře pleti přizpůsobí.


Sypké makeupy se nanášejí štětci, nejlepší jsou husté ploché kabuki, já si ale oblíbila Expert Face Brush od Real Techniques. Produkt si nasypete do víčka, vymácháte v něm štětec a následně krouživými pohyby nanášíte na pleť. Množství nanášeného produktu se perfektně koriguje a můžete tak dosáhnout lehkého, až vysokého krytí. Já mám nejraději krytí nízké, kdy si lehkým poprášením jednotím tón pleti a na problematických partiích překryji pupínky větší vrstvou. Na tomto produktu taky báječně drží tvářenka. Finiš je u varianty Original (značka nabízí varianty rozjasňující, nebo matné) přirozený, po nanesení musíte chvilku počkat, až si makeup sedne a sleze z něj ten pudrový efekt. Nebojte se, že byste vypadali moc zpudrovaně, nebo maskoidně, tento produkt si vážně báječně sedne do přirozeného finiše. Pokud nechcete na toto přizpůsobení čekat, skvěle pomáhá fixační sprej.


Pod makeup se vždy krémuji, upozorňuji, že dle mého to není produkt vhodný pro suchou pleť, avšak musí být dokonalý pro pleť mastnou. Jak jsem zmínila, obsažený oxid zinečnatý a titaničitý pleť léčí a mně vždy báječně pomáhají s akné. Především akné nezpůsobují. Jako poslední výhodu zmíním výdrž, která je celodenní. Také samotný produkt vám vydrží dlouhou dobu, mně běžně dává balení osmi gramů přes rok používání. Za sebe produkt doporučuji, je to můj svatý grál už od základní školy a myslím, že jej budu kupovat snad navždy. Sehnat se dá v Sephoře za cenu okolo 800 Kč. 

Máte zkušenost s minerálními makeupy? 

6 komentářů:

  1. Vypadá moc dobře, tuto značku jsem ještě nezkoušela :)
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  2. Zkušenost s minerálními makeupy nemám, ale v budoucnu chci vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Na Lucy Minerals tu je také recenze, jsou parádní! :)

      Vymazat
  4. Ja uz som tolko pocula chvaly na mineralne mejkapy a kolko krat som ich vyskusala ja, tolko krat to bola pohroma. Zvyraznovali mi azda aj pory o ktorych som ani netusila ze ich mam...kazdu vrasku a kazdu nedokonalost :( Takze mam pred nimi celkom strach, o tomto som citala tiez uz viac dobrych recenzii, ale uz by som sa bala hocijaky vyskusat :(

    OdpovědětVymazat
  5. Safra, už bych měla nějaký minerální MU zkusiš, že ano?
    B.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)