Ecodenta: přírodní pasty na zuby



Jestli se v poslední době o něco v beauty sféře opravdu zajímám, tak je to péče o zuby. Navštěvuji dentální hygienu, kupuji ty nejlepší mezizubní kartáčky a všemožně si úta vyplachuji. Nejvíce mě ale baví studovat přírodní pasty na zuby, protože mám už doslova plné zuby všech těch produktů se sulfáty a dalšími ne moc pozitivními látkami. Mým největším nepřítelem jsou zubní kazy a to i přes mou veškerou snahu, péči a především i přes ty všechny investované peníze. Nedávno se ke mně dostaly tyto dvě pasty, pro mě zatím neznámé značky, Ecodenta. Jedná se o Skořicovou zubní pastu proti vzniku zubního kazu s extraktem Teavigo a Černou bělicí zubní pastu s uhlím a extraktem Teavigo.


U obou past jsem Vám vyfotila složení a můžete sami posoudit, co si o něm myslíte. Já si říkám, že není nejhorší. Černá pasta má opravdu černočernou barvu a do díky obsahu černého živočišného uhlí a extraktu ze zeleného čaje. Právě černé uhlí na sebe umí vázat nečistoty a pigmenty, skvěle tedy zuby vybělí, což je dlouho známý fakt. Teavigo, neboli extrakt ze zeleného čaje zajišťuje komplexní péči o ústní dutinu, předchází vzniku zubního kamene a působí antibakteriálně. Tato pasta má svěží, takovou kalsickou pastovou chuť, kterou známe z každé druhé pasty. Zhruba po dvou týdnech pravidelného používání jsem si všimla viditelně bělejších zubů. Negativní připomínky nemám, pasta mi vyhovuje. Skořicová pasta už nemá černé zabarvení a opravdu velmi mě překvapila její jemná skořicová chuť, která je na pastu nezvyklá, ale mě hrozně baví. Tento produkt je určený jako prevence proti vzniku zubního kazu, kamene a soustřeďuje se na posílení zubní skloviny. Obsahuje výtažky ze skořice a rozmarýnu, které dlouhodobě zajiš'tují svěží dech a taktéž extrakt Teavigo. Obě pasty nepění, což u přírodních past miluji. Hlavním důvodem je, že mohu sedět v křesle, sledovat film a pohodlně si čistit zuby, aniž by někde pasta kapala, také nemusím předčasně odplyvávat a tím zkracovat interval čištění. 


Obě pasty mě baví. Skořicová svou nezvyklou chutí, černá pasta svým zabarvením. Mám dobrý pocit, že do ústní dutiny neaplikuji látky, které nechci, aby se zbytečně v mém těle vstřebávaly. Pasty mají 100 mililitrů a jedná se o velké tuby, ze kterých pasta jen tak nemizí. Mně třeba takové množství pasty vydrží déle jak půl roku, protože stačí aplikovat opravdu malinké množství. Miluju to, že nepění a i jejich cena je velmi příznivá. Černá pasta stojí 149 Kč, skořicová 129 Kč. Ecodenta nabízí i další druhy past, které jsou dokonce ještě levnější, mrkněte třeba tady. Za sebe oba produkty doporučuji a rozhodně je nemám na své koupelnové poličce naposledy.

Používáte přírodní pasty na zuby?

7 komentářů:

  1. Já už několik let používám jen přírodní pasta, ale o těchto jsem neslyšela. Zaujaly mě, tak na ně určitě mrknu a někdy vyzkouším :). Já používala asi dva roky pasty od značky Dabur a ted o víkendu jsem si koupila nějakou v Biooo v Kotvě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přírodní pasty používám, ale vypadá to, že tahle značka si na to spíše jen hraje :/ Myslím, že fluorid, sacharin nebo phenoxyethanol nemají v přírodní kosmetice co dělat.

    Sladká soutěž o tělové suflé Soaphoria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Značka jako taková se jako přírodní neprezentuje, jen píšou, že ve složení past jsou přírodní složky

      Vymazat
  3. Tak o tom slyším poprvé, ale jsem taková konzerva že nevím, jestli bych si na jiné než ty klasické pasty zvládla zvyknout :(.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus, taky jsem si myslela, že mi to vůbec nesedne a opak je pravdou. :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)