theBalm: Meet Matt(e) Nude



Americká značka theBalm, pocházející ze slunného San Francisca, není na našem trhu úplnou novinkou. Ještě živě si pamatuji ten humbuk, když byl před nějakým rokem otevřen e-shop s jejich barevnou kosmetikou. Nyní produkty theBalm nabízí parfumerie Douglas, takže si je můžeme na živo ohmatat a vyzkoušet, což při nákupu dekorativky vždy oceňuji. Značka láká svým mottem "krásná během pěti minut" a nabízí multifunkční barevné produkty. theBalm je dekorativní kosmetika známá svými retro vtipnými obaly a názvy, které v sobě ukrývají slovní hříčky. Samozřejmostí je, že není testována na zvířatech, preferuje kvalitní suroviny a neobsahuje například parabeny. Musím se přiznat, že prvně mi byla značka nesympatická. Co Vám budu povídat, cena není drogérková (ale také se nepohybuje na rovině levnějšího high-endu), obaly paletek jsou papírové a ještě pokreslené tak, aby na nich byly znázorněné obličeje, nebo postavy. Jako první produkt jsem před nějakým rokem vyzkoušela jejich slavný rozjasňovač Mary-Lou Manizer a to co umí mě dostalo do kolen tak, že jsem přestala mít předsudky vůči obalům a moc ráda jsem se dala do zkoušení dalších kousků této značky.


Paletka Meet Matt(e) Nude se stala ikonickou a ve své sbírce ji má nejedna blogerská hvězda. Jedná se o paletku matných očních stínů, jenž jsou laděny do přirozených tónů. Produkt obsahuje jak teplé, tak studené stíny a to i od nejsvětlejší bílé, po zemité stíny, nebo odstíny s nádechem fialové, žluté a nude. Líbí se mi i posazení stínů, tedy sestavení které přímo vybírá kombinace, jenž můžete spolu na oko použít. Naprosto parádní je vtipné pojmenování stínů, které mi k jednotlivým odstínům tak nějak pasuje. Co se mi už tolik nelíbí je balení, tím myslím kartonový obal. Vzbuzuje ve mě pocit chatrnosti, ale musím uznat, že se mnou paletka velmi cestovala a zatím bez újmy. Avšak děsí mě představa, že si ji něčím poliji, nebo se mi otlučí rohy, což s plastovou paletkou nějak nehrozí. Balení obsahuje i velké zrcátko, což je určitě plus. Zavírání je magnetické a nijak mě nezlobí, funguje jak má. Další velké plus musím dát za neobvyklou velikost takzvaných pánviček jednotlivých stínů. Každý stín je dostatečně velký aby mohl pojmout štětec, kterým jde stín aplikovat na tvář. Což je naprosto parádní, protože stíny používám i jako konturovací pudry. Povšimněte si, kolik možností různých odstínů a podtónů totiž paletka ke konturování tváře nabízí! 


Co se týče kvality stínů tak nemohu říct něco negativního. Všechny stíny jsou parádně pigmentované, trošku práší, jak tomu u matných kousků bývá. Se stíny se na oku i tváři dobře pracuje a na oční bázi vydrží celý den, nemám zkušenost se sléváním, nebo flekatěním. Paletku používám převážně samostatně, někdy ale matné krásky kombinuji s nějakými třpytivými produkty z jiných paletek. V poslední době ale používám pouze matné odstíny, do vnitřku koutka trochu Mary-Lou Manizer a výrazné oční linky, které k matným očním stínům nosím nejraději. Také občas použiji stín s názvem Matt Wood jako oční linku, jenž vypadá velice přirozeně. Pochválit musím přítomnost dobrého bílého stínu, který používám jako základ, rozjasňující stín do vnitřního koutku oka a pod obočí, nebo jím ztlumuji pigmentaci ostatních stínů.


Za sebe mohu paletku rozhodně doporučit. Ačkoliv nemusím design obalů značky a samotné provedení obalu, tak se zatím nevyskytl nějaký problém. Naopak vyzdvihnout musím samotné stíny, odstíny i seřazení barev a to vybízení samotné paletky k multifunkčnímu používání. Za mě je to rozhodně jedna z nejlepších paletek matných stínů, které doma vlastním. Cena paletky je 1 099 Kč za 25, 5 gramů produktu, což není nejméně. Sehnat se dá exkluzivně ve vybraných prodejnách parfumerie Douglas

Máte už svou paletku matných stínů?

5 komentářů:

  1. Já mám theBalm ráda a i ty obaly se mi celkem líbí, ikdyž chápu, že to není pro každého. Já mám paletky dvě (Nude Dude a Nude Tude) a jsou skvělé a používám se moc ráda. Zbožnuju i Mary Lou a jejich bronzery. O téhle paletce jsem taky uvažovala, ale mám matnou Tartelette a to mi (zatím) stačí :).

    OdpovědětVymazat
  2. Žádný kousek této značky nevlastním a zatím ani neplánuji, protože na tu dekorativku moc nejsem. Dřív se mi ty obaly taky nelíbily, ale už jsem jim nějak přišla na chuť :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tá paletka vyzerá skvelo, stále nad ňou uvažujem, ale mám toľko tieňov, že radšej sa po dekoratívke ani neobzerám :D

    OdpovědětVymazat
  4. Mám zálusk na Meet Matte Trimony :) slíbila jsem si ji za úspěšně složené zkoušky, tak snad se mi to podaří a budu si ji moct koupit :3

    eLblog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)