Saloos: Bio kokosová péče



Ke kokosovému oleji se po letech stavím poměrně negativně. Kokosák byl jednu dobu opravdu hitem a blogerky se ho snažily nacpat snad do každé péče a to o cokoliv. Mně nevyhovoval ani na vlasech a už vůbec ne na pleti. Jak vlasy, tak pleť mi dokázal dokonale zničit. Dočetla jsem se, že ani v jídelníčku není tak zdravý, jak se o něm tvrdí. Každopádně když mi přišla nabídka na vyzkoušení kokosové péče na pokožku těla, kývla jsem. Říkala jsem si, že tomu dám další šanci a navíc se tentokrát jednalo o produkt, který je určený primárně na tělo, na které jsem kokosový olej ještě nezkoušela. Skeptická jsem k tomuto produktu však při testování stále byla.


Bio kokosový olej je nasycený přírodními oleji a vůní ovoce. Tropická vůně je intenzivní a mně osobně se moc líbí. Je svěží a sladká, naprosto se k létu hodí. Oblíbila jsem si ji a líbí se mi, že na pokožce drží. Produkt je v tuhé konzistenci, avšak při kontaktu s pokožkou taje a teď v teplejších dnech je tekutý. Aplikuji ho na vlhkou pokožku hned po koupeli a jo, za mě jo. Není mastný nějak dlouho, ale i kdyby tak je pravda, že já mám tyhle mastné produkty na tělu ráda. Pokožka je po aplikaci vyživená a díky tomu, že olej v pokožce uzamyká vodu je i hydratovaná. Občas si dám jednu lžičku oleje do koupele, po které se pak nemusím mazat a navíc krásně voním. Nevýhodou produktu je balení, pokud je produkt tekutý tak vytéká, zmašťuje okolí, takže se špatně uchovává a už vůbec bych s ním necestovala. Jak vidíte, ve složení není pouze kokosový olej, avšak obsažené látky nejsou nějak škodlivé a myslím si, že právě mohou za ty fajn vlastnosti tohoto produkty - tedy především rychlé vstřebávání a zanechání příjemného pocitu bez viditelného zmaštění pokožky.

Bio kokosovou péči jsem k testování dostala od e-shopu Folly.cz, který nabízí vstřícný zákaznický servis a dopravu zdarma, jestli chcete. Sehnat jej můžete tady a to za 182 Kč. Pokud máte rádi výživné oleje, které nezanechají mastný film na pokožce a navíc krásně voní, mohu jej jen doporučit.
Jaký máte postoj ke kokosovému oleji?

11 komentářů:

  1. Tuhle péči mám taky a přesně jak píšeš, nádherně voní a nezanechává nějakej umaštěnej pocit. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Že je kokosák na jídlo špatný nás naučili ve škole hned první den a já se přiznám, že mě nikdy ani nelákalo ho jíst. Pár let zpátky jsem ho používala na vlasy a myslím, že mi tenkrát hodně pomohl, ale pak mi přestal vyhovovat. Na pleť mi neseděl a vždy jsem se po pár dnech začala šíleně loupat, takže to jsem vzdala. Dostala jsem ale od kamarádky obří balení toho klasického od Purity Vision a používám ho na tělo a vyhovuje mi :) Na tenhle Saloos jsi mě nalákala, ta vůně zní lákavě a vlastnosti taky :) Škoda, že mám tamten a budu ho spotřebovávat ještě dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to já právě tehdy podlehla všem těm kampaním a cpala jsem se jím v domnění, jak dělám pro své tělo dobře.. :-D Pak jsem si právě přečetla nějaké odborné publikace a nestačila jsem se divit. Tak až spotřebuješ, víš po jakém se ohlédnout. :-)

      Vymazat
  3. Tak ten zní hodně zajímavě, hlavně co se vůně týče. Já si kokosový olej dávám do koupele, chci ho ještě vyzkoušet na vlasy, ale nějak jsem se k tomu nedostala :)

    Simply Janet
    Realash - sérum na růst řas GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  4. Ke kokosovému oleji mám postoj kladný. Já teda už jedno balení 220 ml vypotřebovala a to právě na vlasy a když se dívám na fotky z té doby, tak opravdu bylo poznat, že jsem používala ho, protože ty vlasy jsou hodně lesklý. Teď si ho chci zase koupit s tím, že si s ním chci čistit zuby, četla jsem, že má mít bělicí účinky i jsem výsledky u slečen viděla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš štěstí, že na tobě to funguje, já bohužel patřím mezi ty, které měly vlasy po použití horší, vysušenější, krepatější. Tedy po dlouhodobém používání, po prvních použitích jsem z něj byla vedle.. :-) O zubech jsem slyšela, celkově mě spíš zajímá tzv. pulling method. :-)

      Vymazat
  5. Já jsem kokosák používala jako balzám na nohy po holení, což mi moc vyhovovalo a pak si ho vzala mamča :) Jinak tento produkt mám doma akorát ve verzi čokoláda. Jsem s ním moc spokojená :)

    Březový set na celulitidu

    OdpovědětVymazat
  6. Vůně musí být skvělá, ale tyto tuhé produkty bych si pořizovala asi spíše až na chladnější dny.

    OdpovědětVymazat
  7. Je pravda, že nejdřív se tvrdí, jak je kokosový olej pro naše zdraví prospěšný, a pak nám najednou zase škodí.. kdo se v tom má vyznat :) Já jsem kokosovému oleji nijak zvlášť nepodlehla, ale plánuji ho používat na bělení zubů až (a doufám, že brzy) sundám rovnátka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)