Alpro: Smoothie Tipy



Krásný květen všem! Jedním z mých neojblíbenějších nápojů je bezesporu smoothie. Jeho vytvoření je jednoduché a potřeba je vlastně jen to, co doma najdete a nějaký mixér. Jestliže mě sledujete již delší domu, nebo například na osobním instagramu, určitě víte, že trpím nesnášenlivostí na klasické mléko. Mohla bych napsat snad už i knihy o tom, jak neprospěšné je pro mé zdraví a vadí mi i z etických důvodů. Nějaký ten rok jej tedy supluji rostlinnými mléky. V současné době miluji kokosové a mandlové mléko od značky Alpro. Díky výzvě portálu Blogerky.cz jsem měla možnost získat testovací balíček a vyzkoušet si, pro mě například novinku, v podobě neslazeného mandlového mléka. Již zmíněné kokosové mléko je nejlepší na přípravu kakaa, chuť kokosu normálně nemusím, ale kakau dodá takový parádní šmrnc! Ovesné mléko si užívám s müsli a různými křupkami, neboť jejich chuť zvýrazní. Rýžovým mlékem zalévám rýži ve varu a vytvářím si tak tu nejlepší "mléčnou" rýžovou kaši. Tu můžete, stejně jako třeba palačinky, nebo lívance, které dělám zpravidla ze sójového mléka, vidět na mém instagramu. Oblíbený je u nás doma i chia puding z kokosového, nebo sójového mléka.

Smothie většinou netvořím podle receptů, ale podle toho, co dům dá a na co mám zrovna chuť. Zpravidla vede kombinace banánu, borůvek, malin a především různých semínek, nebo sušených plodů. V poslední době nevynechám zdravá chia semínka nebo směs drcených lněných semínek s oříšky. Tato směsice dodá smoothie jemnou oříškovou chuť a pozvedne nápoj na jiný level. To samé platí pro prášek acai, nebo maca. Pokud nějakou z těch superpotravin nevlastníte, určitě doporučuji do ní zainvestovat. I z obyčejného čistě banánového smoothie můžete mít výbornou mňamku a především nabitou prospěšnými látkami a vitamíny.




Ráda bych se s Vámi podělila o tip na mé nejoblíbenější smoothie. Sobě jsem vytvořila kombinaci ze svou banánů, hrsti malin, pár jahod a mandlového mléka. Na závěr přidávám lžičku chia semínek, lžičku směsi oříšků s lněnými semínky a navrch nasypu pár sušených brusinek a goji. Sušené plody jsem si ve smoothie velice oblíbila, jsou takovou sladkou tečkou na konec, jelikož spadnou ke dnu a počkají na vás, až celý nápoj dopijete.

Druhé smoothie je v současnosti taktéž u nás doma velice oblíbené. Tentokrát jsem jej vytvořila pro přítele, který má velmi rád neslazené mandlové mléko v kombinaci se dvěma banány, velkou hrstí borůvek, trochou malin a opět lžičkou chia semínek (nachytala jsem ho však, jak jich tam sype tak na dvě vrchovaté polévkové lžíce) a opět směs lněných semínek s oříšky, sušené brusinky a goji.

Smoothie nikdy nedoslazuji, avšak třeba mamka si do nich ráda přidává ovocné sirupy. Máme jich doma spousty třeba rýžové, kukuřičné, agávové. Pokud máte protein v prášku, je vhodné jej do smoothie taktéž přimíchat, nebo různé práškové formy superpotravin, které jsem již zmínila. Pokud mám hlad, tak nápoj zahustím ovesnými vločkami. Na úplný závěr přidávám snítky máty, kterou přítel zbožňuje a pouští se do ní vždy jako první. Fantazii se u smoothie meze nekladou a záleží jen na tom, co doma najdete.



Další mou oblíbenou kombinací, kterou jsem však již nevyfotografovala je kokosové mléko s mangem a medem. Ale naprosto nejlepší smoothie, které je však výhradně sezónní záležitostí je kombinace spousty třešní, s jahodami, borůvkami a sójovým mlékem. V létě si suroviny nechávám zmrazit a smoothie se rázem stává tou nejzdravější zmrzlinou. Na podzim je parádní zakomponovat poměrně zapomínané švestky, třeba s trochou skořice. Smoothie je rychlá a zdravá pochoutka, kterou miluje snad každý. Budu moc vděčná za Vaše tipy a recepty na oblíbená smoothie.

Jaká je Vaše nejoblíbenější kombinace surovin do smoothie?



11 komentářů:

  1. To smoothie vyzerá veľmi delikátne :) v lete keď budem mať viac času ho určite vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej a budu ráda, když dát vědět, zda chutnalo. :-)

      Vymazat
  2. Smoothie maker si přeju k narozkám, tak pak se do smoothie taky pořádně pustím :) Jinak chia semínka a matchu mám doma a jsou to skvělý superpotraviny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych si nějaký přála, mám jen tenhle tyčový mixér, který moc nefunguje a hlavně to s ním není nějak pohodlné. Viď! Já do smoothie přidávám pořád něco. :-)

      Vymazat
  3. Já si momentálně kupuju ráda vanilkové sojové mléko v DM. Smoothie si dělám většinou s 100% džusem a ovocem :)

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S džusem jsem ho nikdy nezkoušela, tak v létě, až bude nejhůř určitě zkusím. :-)

      Vymazat
  4. Smoothie zatím nedělám, trochu to odkládám na léto. Chci je mrazit jako zmrzku, přesně jak to píšeš. Momentálně piju rýžové mléko a je takové decentní, že nezkazí chut ničeho dalšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mňam, rýžové je výborné! Občas si ho sama doma vyrábím. Jen mi přijde hodně syté a někdy jsem po skleničce plná. :-D

      Vymazat
  5. Tak jsem podle tebe vytvořila ten první tip a bylo výýýbornéééé! Děkuju.. :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Mě třeba překvapilo, jak je dobrá ve smoothie hruška.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)