Weleda: Rozmarýnové vlasové tonikum & Olej



Jak určitě víte, jsem zatížená na péči o vlasovou pokožku. Miluji zkoušení vlasových tonik a různých olejíčků a tak nesměla u mě v šuplíku chybět ani vlasová péče s rozmarýnem od přírodní kosmetické značky Weleda. Víte, že tato značka vyrábí i léčiva, doplňky stravy a následně i přírodní kosmetiku? Zakládá si na dodržování nejvyšších standardů kvality a především se mi líbí, že v její filozofii má místo i udržitelné využívání přírodních zdrojů. Suroviny si značka pěstuje v ekologickém zemědělství a to ve vlastních zahradách a nebo ve volné přírodě. Všechny produkty jsou ze zcela přírodních surovin a bez umělých konzervačních látek.

Dnes tedy o vlasovém olejíčku a toniku s rozmarýnem. Oba produkty mají naprosto nádherné, masivní skleněné obaly a moc se mi líbí i barva doprovázející tuto řadu. Vlasové tonikum je určené k oživení pokožky hlavy, zlepšení výživy vlasových kořínků a příznivě působí proti tvorbě lupů. Obsahuje éterické oleje, které s výtažky z rozchodníku a listů křenu zlepšují výživu vlasových kořínků a podporují růst vlasů.Tonikum voní po rozmarýnu, je osvěžující a používám jej denně. Pokožku nějak výrazně nemastí, ale je třeba si hlavu umýt tak o den dříve, než je obvyklé a nanášet jej ve střídmém množství. Pokožka hlavy se cítí být v pohodě, nesvědí, lupy se netvoří a zdá se mi méně suchá, což je můj druhý problém po padání vlasů, které je po používání tonika také zmírněné. Co bych vytkla je pouze aplikátor, který chybí a z této lahvičky se produkt prakticky nedá dobře aplikovat. Přelévám jej tedy do jiné lahvičky s aplikátorem.


Vlasový olej je určený na zklidňující masáž pokožky hlavy, ale i na roztřepené konečky. Obsahuje spojení rozmarýnu, jetele a kořenu lopuchu. Jak vidíte na fotografii níže, na první místě ve složení je arašídový olej, což je poněkud nezvyklá ingredience v olejíčku na vlasy a to oceňuji. Přírodní vyživující oleje vlasy ošetřují, dodávají jim lesk a díky oleji se lépe upravují. Olej je tekutější a já jej používám právě na zmíněné masáže pokožky, ale i do vlhkých konečků vlasů. Oblíbila jsem si jej ale i do suchých vlasů na zmírnění krepatých vlásků. Produkt je opravdu hodně výživný a mastný, doporučuji ho proto jen na hodně suché, nebo zničené vlasy a to opravdu jen v maličkém množství.  Líbí se mi, že je balení menší, ale masivní a tak vhodné na cestování. Neměla bych strach, že se mi tato lahvička rozbije.

Vlevo složení olejíčku, vpravo složení tonika.
Oba produkty neobsahují žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi minerálních olejů. Oba dokonale voní po rozmarýnu, což někomu může vadit. Osobně mám tuto vůni velice ráda a mám pocti, že jen z té rozmarýnové vůně mi vlasy musí růst jako divé. Z obou kousků jsem nadšená a mohu Vám je doporučit, neboť se jedná o opravdu kvalitní produkty přírodní kosmetiky. Sehnat je můžete na e-shopu značky Weleda a to za 269 Kč.

Jakou máte zkušenost se značkou Weleda?

7 komentářů:

  1. Obávám se, že by to moje vlasy ještě více splihlo. Na druhou stranu mám dobrou zkušenost s lopuchem, opravdu hodně pomáhá proti vypadávání vlasů.

    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro jemné vlasy to není to pravé ořechové. Spíš pro suché, poničené. :-) Lopuchovou vodu mám také moc ráda. :-)

      Vymazat
  2. Já mám hodně mastné vlasy právě u kořínků, takže si nejsem úplně jistá, jestli by to bylo pro mě to pravé. Každopádně je super, že ráda zkoušíš nové věci :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ne, opravdu bych tonikum doporučila suché pokožce a třeba pokožce s lupy. :-) Jojo baví mě to. :D

      Vymazat
  3. Super článok :) O vlasy sa treba naozaj starať a venovať im svoju pozornosť. :) Olejčeky by mali byť už základom starostlivosti o vlasy :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Já rozmarín miluju a na tonikum jsi mě opravdu nalákala. Ani olejíček nevypadá špatně. No asi to risknu a zkusím to. Děkuju za fajn tipy :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)