Můj boj s vypadáváním vlasů #1: Biohar


Jak již název dnešního článku napovídá, bojuji s vypadáváním vlasů. Už dlouho a poslední dobou ve velkém. Vypadávání vlasů a především řídnutí vlasů je problém jak fyzický, tak psychický. Mně poslední dobou psychicky ruinuje jak jen může.

Pokud jste některá jako já bohužel procházela, nebo procházíte tímto obdobím, dáte mi za pravdu, že není nic nejnepříjemnějšího než nacházení chuchvalců vlasů téměř všude. Já si kvůli tomu přestala česat vlasy, neboť při každém prohrábnutí jsem na prstech nenašla pár vlásků, ale rovnou celých pramenů. Samozřejmě po postupném padání přichází řídnutí a to je šok další. Lysinky, místo vlasů jen pár cancourků. Vlasy nemohou zůstávat rozpuštěné, nedají se ale splést ani do copu, v culíku vypadají jako kdyby místo nich byl jeden myší ocásek.

Okolí si začíná všímat, komentovat to. Já měla vlasy vždy husté, dlouhé, pevné. Kdokoliv mě po delší době potká, ptá se jako první na vlasy. Rodinné komentáře o tom, jak je zase ucpaný odpad, nebo jak jsou vlasy prakticky všude, že už je ani vysavač nebere, také nejsou příjemné.

Zkrátka začínám sérii příspěvků o padání vlasů. Do různých volně prodejných, ale bohužel už i předpisových léků vrážím měsíčně prakticky všechen svůj výdělek a proto mě napadlo se o své zkušenosti s nimi podělit. Čekejte tedy recenze, články o příčinách, ale také následcích a způsobech léčby. Samotných příčin vypadávání vlasů je spousta a také způsobů léčby. Více tedy o mně a vypadávání zase příště. Dnes Vám sdělím něco o volně prodejné vlasové vodě s názvem Biohar.


Vlasový aktivátor Biohar obsahuje ve složení prakticky jen kyselinu hyaluronovou, která je známá tím, že na sebe váže molekuly vody. Pak vidím ve složení i kolagen a nějaké vitamíny skupiny B. Tahle vodička tedy zajistí perfektní hydrataci vlasové pokožky, tím pomáhá jejímu správnému fungování a tedy zamezuje nadměrnému vypadávání vlasů.

Biohar, jako každou vlasovou vodu vtírám do vlasové pokožky minimálně tři minuty a to většinou večer. Musím pochválit balení, neboť má dle mého nejlepší aplikátor a to i se zátkou na uzavírání. Radím si balení po vypotřebování schovat na jiné vlasové vody, které se dodávají bez aplikátorů. Produkt nemá žádnou vůni, dobře se aplikuje a vstřebává. Vlasy po něm nejsou mastné, což je u vlasových vod opravdu velké plus. Co se ale týče výsledků, tak já nadšená nejsem. Nezaznamenala jsem více kraťoučkých vlásků, nebo zrychlení růstu vlasů. Avšak pokožka hlavy se cítila dobře, nesvědila, nevyskytovaly se lupy. Avšak bohužel ani padání vlasů se trochu neomezilo, naopak zdá se mi, že v období používání Bioharu bylo padání jedno z nejvýraznějších.


Pokud hledáte něco, čím uspokojíte problémy s vlasovou pokožkou, pak mohu Biohar doporučit. Bohužel co se týče problémů s padáním vlasů, nebo aktivací vlasového růstu, tak za mě bohužel tento produkt nedoporučuji.

Biohar seženete v lékárnách a to za cenu okolo 130 Kč za 75 mililitrů. Produkt mi při každodenní aplikaci vydržel něco přes měsíc.

Budu ráda za jakékoliv komentáře k případu padání vlasů. Co byste v budoucích článcích rády četly, nebo co vás zajímá. Také vaše zkušenosti mi moc pomohou. Vlasům zdar a zase příště! :-)


20 komentářů:

  1. Ja za seba môžem odporúčať značku Milva. Na blogu mám aj pár článkov a jedine kombinácia chinínového šampónu a chinínovej vody mi pomohla do týždňa úplne zastaviť vypadávanie :) Momentálne používam len preventívne vodu tak 2 krát do týždňa a vlasy nepadajú a rastú ako divé :)
    MORE than FASHION

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milvu jsem také používala, jak chininové produkty, tak ženšenové. :) S padáním mi pomohly, ale úplně ho nezastavily a když jsem s produkty přestala, tak padání nastoupilo v plné palbě. Recenze také bude. :)

      Vymazat
  2. Hani, to mě teda mrzí. Já si stále na padání stěžuji, ale asi nemám skoro na co, když vidím, jaké by to až mohlo být. I když mě asi padají o trošku víc než je normální. Koupila jsem si vodičku ke kořínkům od Alpy, ale to je asi jen srandička pro mé případy. Ale je přírodní, tak snad k něčemu bude. A ještě jím tabletky Donna Hair :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím vím, také jsem si kdysi myslela jak padání vlasů je to co mám, dokud nepřišlo to pravé padání vlasů.. Ty vodičky od Alpy jsou náhodou bezva, mnohem lepší než leckteré dražší vody z lékárny, postupně se o tom zmíním v dalších článcích. :) Donnu mám také za sebou, se spoustou dalších doplňků, ale účinky tam nějaké jsou. :)

      Vymazat
  3. Vlasy mi taky dost padají, hlavně ve stresových obdobích. Biohar jsem zkoušela taky a pár pidi vlásků mi narostlo, ale nic moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že nejsem jediná na koho Biohar moc nepůsobil, všude je docela vychvalovaný. :) Při stresu to chce klid a hlavně čokoládu. :D

      Vymazat
  4. Ahoj, mě dost padaly vlasy po porodu (asi hormonální záležitost ) a myslim, že mi trochu pomohla pupalka dvouletá pokud se to tedy časem nedalo dohromady nějak samo, ale za pokus nic nedáš (mají v DM cca 80 kč) pokud to nepomůže na vlasy, tak působí dobře taky na menstruační bolesti a nehty jsem měla jak nikdy a tak nějak jsem měla i lepší psychiku, jen jedna nežadoucí věc,že mi taky trochu víc šmakovalo, což jsem zase nechtěla páč jsem chtěla zhubnout, ale to mám větší chuť k jídlu i po vitamínu B.Tak ať se to brzy zastaví to vypadávání. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pupalku také užívám, jen teda ve formě oleje, ne v tobolkách. Celkově jsem vyzkoušela už všechno co na trhu snad existuje. :D Postupně tu všechno ukážu a zmíním. :)

      Vymazat
  5. Ahoj, narazila jsem na tvuj clanek. Cca 4 roky zpatky mi kadernice nasla malou lysinu, behem par mesicu byla lysina velikosti tak 10-15 cm v prumeru. Kozni, vladove poradenstvi, tuna testu krve a zkouseni vitaminu a vodicek a leku. Je pravda, ze predtim jsem mela hodne stresove obdobi. Snazila jsem se byt v klidu...ale jde to ztuha kdyz vidis jak se stavas Kojakem... Mam za to, ze mi hodne pomohlo ozarovani bio laserem ( myslim, ze takhle se to jmenovalo). Plus kombinace bioharu, vitaminovych tablet, lneny olej do jidla. Ten laser byl ve Vojenske nem. v Olomouci. Nevim odkud jsi, ale zkus se zeptat sveho lekare. Naopak ozarovani myslim UVB svetlem byl propadak a kortikoidy nezabiraly vubec. Drzim ti palce aby se to brzo spravilo. :) Ja mam zpet vlasy a hustejsi snad nez predtim. Vydrz a bojuj. Psychika dela taky zazraky, podpora nejblizsich a relax. Blanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za tvůj příspěvek! Já teď řeším s lékařem co dál a asi to taky vidím na laser, tak jsem ráda, že jsi mi u na něj napsala pozitivní zkušenost. :) Ale jak píšeš, ten stres jde ztuha, já zas říkám, že ze mě bude Glum....

      Vymazat
  6. Ahoj,co Alpecin C1?Mě teda pomohl a to mi vlasy padaly fakt hodně.A začly mi podrůstat nové vlasy při používání.I celkově jsou pevnější a vypadají objemněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Alpecin C1 je fajn, docela pomáhal, ale s úplným vlasopádem nepomohl. :) Mně po něm spíš hodně rostly do délky.. :)

      Vymazat
  7. Drzim palce, tiez si tym prechadzam, u mna je to stresovy podklad kvoli praci a tazsie obdobie, dufam, ze sa to nejak "ustali" - myslim na Teba !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju! Tobě držím palce, stres je peklo a těžko se ho zbavit. Každopádně "jen" stres nepodceňuj. :-)

      Vymazat
  8. mame dosť pomáha Nanogen, šampón a kondicionér jej kupujem na Lookfantastic, ak počkáš na zľavu vyjde nákup o nejakú korunku výhodnejšie (každopádne aj bez zľavy je tam lacnejší ako u nás), oplatí sa k nemu používať aj sérum to by sa malo aplikovať každý deň, nie je síce najlacnejšie a pre zmenu sa oplatí kupovať u nás. Mama si však túto kombináciu nevie vynachváliť. Ja preventívne používam sérum, síce nie každý deň, no pri každom umytí vlasov a vlasy sa mi zdajú živšie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tip, konečně něco co jsem ještě nezkoušela. Koukala jsem na to, vypadá to dobře a i za dobré peníze. Takže píšu na pořadník a určitě vyzkouším! :-)

      Vymazat
  9. Ja som nedávno vypadávanie vlasov riešila tiež a veľmi mi pomohli kapsule Florcapil, odporúčam :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, koukám že u nás v ČR se nejspíš neprodávají, ale stejně je zkusím nějak sehnat. :-)

      Vymazat
  10. O tomhle produktu jsem neslyšela :) pěkný blog ^^
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)