ARGANEOL - Arganový olej



Marocké zlato, aneb arganový olej, který je získáván z plodů marockého polopouštního stromu argánie trnité. Už odnepaměti je používán v gastronomii a především v kosmetice. V poslední době zažívá arganový olej doslova boom. Je to jeden z nejoblíbenějších kosmetických produktů a to především díky svým vlastnostem. 

Arganový olej dokáže hloubkově hydratovat a vyživovat jak pokožku, tak i vlasy. Co se týče potravinářského průmyslu, tak je arganový olej využíván především díky svému boji se zvýšeným cholesterolem a glukózou v krvi, umí si poradit s vysokým krevním tlakem a celkově se vnímá jako prevence srdečních a cévních onemocnění. Avšak kulinářský i kosmetický arganový olej se od sebe liší a to nejen vůní a zabarvením, ale především odlišným zpracováváním.

V poslední době je na trhu k dostání arganový olej téměř všude, ale je třeba si pohlídat, aby se jednalo o opravdu pravý a neředěný arganový olej. Kvalitní arganový olej poznáte podle jeho vůně, zabarvení a také ceny. Arganový olej voní opravdu specificky, trochu připomíná oříšky. Pokud tedy máte olej bez vůně, nebo naopak nějak velice příjemně (parfemovaně), ale i nepříjemně (kysele) vonící, asi to nebude dobře. Co se týče barvy, tak kvalitní olej by měl mít světle žlutou až oranžovou barvu.

A k čemu tedy používám kosmetický olej značky ARGANEOL já? Především ho vtírám do vlhkých vlasů, to je naprostá vlasová bomba, která předchází třepení konečků, navíc jsou po něm vlasy opravku krásně uhlazené a nemastné. Dejte si pozor na množství, já nejdříve aplikovala pět kapiček a až po uschnutí vlasů jsem zjistila, že stačí opravdu jen jedna, maximálně dvě kapky! Pozor tedy na zvyky, které máme z těch klasických drogérkových "olejů" na vlasy, kterých aplikujeme celé pumpičky.

Olej je výborný i na masáže pokožky hlavy, ale tam je ho třeba dost a tak jej na tyto účely raději ředím s dalšími oleji. Občas jej použiji i na vlhkou pleť, avšak na mě je opravdu moc výživný a tak si takové sousto výživy dopřávám spíše výjimečně, avšak pravidelně jej aplikuji na mé vysušené oční okolí. Olej je perfektní i na masáže nehtového lůžka, při pravidelném masírování se účinky dostaví v podobě méně lámavých nehtů. Ráda tento produkt aplikuji na mé vyrážky a jarní alergie, postižená místa jím masíruji. Je nutné zmínit, že kvalitní arganový olej není mastný a tak se rychle vstřebá. Také nijak mou pokožku nedráždí


Arganový olej je určitě jeden z olejů, které je dobré mít doma. Zvláště pokud investujete do olejíčků na vlasy, tak si myslím, že marocké zlato je v péči základ. Tento olej rozhodně doporučuji!

Koupíte zde, v nabídce je v různém množství. 50 mililitrů, jako mám já stojí 439 Kč.

3 komentáře:

  1. Taky ho miluju, hlavně na vlasy!

    M.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si ho teď pořídila od Saloos, tak jsem na něj zvědavá, chystám se ho používat hlavně na pleť :-)

    OdpovědětVymazat
  3. tak ten si musím koupit! už jsem o něm dost četla a líbí se mi, že je multifunkční :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)