Výživa a pružnost vlasů díky mangu od Klorane!



Určitě si pamatujete na mou recenzi o produktech na suché vlasy s datlovníkem od Klorane. Výrobky jsem byla nadšená a proto jsem nemohla odolat a musela jsem vyzkoušet i jejich druhou řadu pro suché vlasy. Tato řada je nově inovovaná a všechny výrovky jsou hypoalergenní a bez silikonů a konzervantů .

Mangovník pro tyto produkty je pěstovám v Indii v souladu s okolním ekosystémem. Z jader přirozeně sušených na slunci se získává lisováním za studena máslo, které je součástí těchto produktů. Mango je známé svými vyživujícími schopnostmi, které jsou vědecky dokázané. Jádra jsou bohatá na mastné kyseliny. Mimo jiné manga jsou velice zdravé ovoce, vhodné například pokud máte stresové období! :-)

Šampon s mangovým máslem

Mám pouze ve vzorkovém balení, ale i tak mi vystačil na měsíc a půl testování. Šampon má vyživovat a obnovovat vlasové vlákno, uhlazovat vlasové kutikuly a šupinky a vyplňovat trhlinky v hydrolipickém filmu vlasu, který chrání před dehydratací. Na vlasech by se měl nechat chvilku působit, aby se aktivní látky stihly vstřebat. Tento produkt má bohatou pěnu, ale co je na celé této řadě nejlepší je její naprosto božská vůně manga! Musela jsem si už několikrát mango koupit jen kvůli této vůni, protože se mi kvůli ní sbíhaly sliny!

Šampon hodnotím pozitivně, svou práci dělá. Vlas umyje a nevysušuje, vlasy se krásně rozčesávají a úžasně voní.


Maska s mangovým máslem

Jedná se o reparační a intenzivně vyživující masku, která se specializuje na dehydratované a poškozené vlasy. Trvale vyživuje a obnovuje vlasové vlákno do hloubky, uzavírá vlasové šupinky kutikuly, což je perfektní pro porézní vlasy, které jsou pak odolnější vůči škodlivým vnějším vlivům. Maska je nádherně hustá, opravdu jsem se s takto máslovitou konzistencí masky ještě nesetkala. Nanáším ji ani né tak velké množství na ručníkem vysušené vlasy po celé délce a soustředím se na konečky. Nechávám působit minimálně pět minut, ale většinou klidně i dvacet minut a pak důkladně opláchnu. S maskou můžete dělat i zábaly. Vlasy jsou pak opravdu hydratované a vyživené, uhlazené a lesklé. Pokud máte hodně jemné vlasy může vám je trochu zatížit, ale já jsem s výsledky spokojená. Jestli maska s datlovníkem byla má nejlepší, tak tahle je nej nej nejlepší. Opravdu jsem se s lepší maskou nesetkala! A navíc jako bonus ta nádherná vůně.


Mangový olej bez oplachování

Tento sprej slibuje ochranu před UV zářením a výživu v jednom. Jedná se o suchý olej a může být používaný denně na mokré i suché vlasy. Dodává hebkost, pružnost bez zatížení. Co mě zaujalo, je fakt, že je voděodolný. Vidím ho jako nezbytného pomocníka u moře, kde vlasy ochrání před solí i sluníčkem. Já mám tyhle UV ochranné spreje na léto ráda a v létě se bez nich neobejdu. Olej má konzistenci vody, je lehoučký a opravdu ho na vlasech neucítíte (opět až na výraznou božkou vůni). Vlasy se skutečně lesknou a jsou poddajnější, ale nějaké intenzivní výživy jsem si nevšimla. Každopádně jako ochrana před sluncem a vnějšími vlivy za to stojí! 


Klorane se tímto definitivně pasovala na nejlepší značku co se týče péče o vlasy, která se jako doposud jediná umí poradit s mými suchými a dlouhými vlasy a jsem jejími produkty nadšená!

Tuto kosmetiku seženete v lékárnách, nebo na internetu a ceny se pohybují od 170 do 400 Kč, dle velikosti a typu produktu. V této řadě je k sehnání ještě balzám na vlasy, který jsem bohužel nezkoušela, ale brousím si na něj zuby.

Co je Vaší nejlepší péčí na vlasy, kterou jste dosud vyzkoušely? :-)

18 komentářů:

  1. Vypadá to hodně lákavě, hlavně maska. Sice jsem na masky hodně líná, ale mám po melíru zničené vlasy, tak se musím občas překonat. Až mi dojde něco ze sbírky, nejspíš si pro masku zajdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jsem zase hodně "masková". Určitě ji vyzkoušej, stojí za to a hlavně ta vůůůně! :D :)

      Vymazat
  2. Olej som už chcela dávnejšie ale vodeodolný som ešte nevidela a určite ho vyskúšam niekedy, k moru sa môže veru hodiť :)

    OdpovědětVymazat
  3. Téda, vypadá to skvěle a moc se mi líbí ta maska .. super! :)
    V poslední době mám hodně velký problém s vlasy a potřebovala bych zainvestovat do kvalitnějších.

    OdpovědětVymazat
  4. Produkty vypadají moc lákavě. Ráda bych vyzkoušela ten šampon. :) JInak já ráda používám různé oleje, dělají vlasům největší službu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také miluju olejíčky, pro suché vlasy jsou bezva :-)

      Vymazat
  5. Nejvíce mě zaujal ten mangový bezoplachový olej:)!

    OdpovědětVymazat
  6. Mala som raz tú masku a bola som s ňou veľmi spokojná, dodnes si pamätám tú krásnu vôňu :)
    Pozývam ťa ku mne na blog na GA o balíček plný kozmetiky:)

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/06/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  7. Tu masku a olej si na léto určitě pořídím! Děkuju za tip! :-))

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, dostala jsem darem celou tuto sadu - šampón, balzám a bezoplachový olej, ale bohužel to nevyužiju, jsem hlavně na přírodní kosmetiku. Prodám za 550 Kč (hodnota cca 900 v plné ceně), kdyby měl někdo zájem, ozvěte se. Vystavila bych to třeba na Aukru.

    OdpovědětVymazat
  9. Opět mockrát děkuji za skvělé tipy:) Tvůj blog mám hrozně ráda, protože opravdu přináší užitečné tipy:))

    OdpovědětVymazat
  10. Tu značku jsem zatim neznala, ale c'mon mangová vůně? Mňam! Diky za tip, rozhodne po ni kouknu:)

    OdpovědětVymazat
  11. Milujem všetko spojené s mangom :)))
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  12. Určitě vyzkouším! Především masku :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)