Klorane, aneb bojovník se suchými vlasy!


O péči o vlasy se zajímám celý život, celý život mám vlasy dlouhé a vždy s nějakým problémem. Dost mě proto překvapilo, že jsem se o francouzské značce Klorane dozvěděla až teď. Jejich produkty jsou k sehnání především v lékárnách a nebo na internetu.

Značka Klorane u nás prodává dva typy řad pro suché vlasy. Já si vybrala řadu s Datlovníkem pouštním. Moc se mi líbí, jak se tato značka aktivně zajímá o zpracování rostlin, ze kterých živiny čerpá. Má své vlastní botanické zahrady, sama si produkty sklízí a striktně dodržuje farmaceutickou etiku a plní přísná pravidla.

Z krabiček produktů jsem se také dozvěděla, že Institut Klorane je nadace pro ochranu a zlepšování rostlinného dědictví a plní tři mise: chrání biodiverzitu výsadbou 10 000 datlovníků ročně, zkoumá datlovníky a vzdělává zapojením vysokých škol do projektu. Tohle mě opravdu nadchlo, protože tímto bojují proti desertifikaci a chudobě v oblasti Sahelu a tvoří tak v tomto pásmu "Great Green Wall". Za to má u mě palec nahoru!

Šampon s výtažkem z pouštních datlí

Je určen pro suché, poškozené a lámavé vlasy. Dodává vlasu potřebnou výživu a obalí vlas po celé jeho délce, čímž zajišťuje reparaci od kořínků je konečkům. Vlasy myje jemně a udržuje rovnováhu vlasové pokožky. Tvoří bohatou pěnu, příjemně voní. Navíc neobsahuje parabeny. Šampon by se měl používat ideálně 2x týdně, což já tedy plním a nemám mu vůbec co vytknout!



Maska s výtažkem z pouštních datlí

Maska na vlasy je opravdu bohatá na výtažek z pouštních datlí a je hloubkovou péčí pro suché a poškozené vlasy. Musím říct, že vlasy opravdu výborně regeneruje, zdají se vyživené, posílené, pružnější, poddajnější, odolnější vůči vlivům česání a další práce s vlasy. Je hutná a stejně zabarvená jako šampon, také tak stejně příjemně voní.

Maska se aplikuje na vlasy vysušené ručníkem, po celé jejich délce a nechá se 5 minut působit. Pokud mám čas, nechám ji působit třeba i 20 minut, myslím, že to vlasům jen prospěje, opět masce nemám co vytknout a musím říct, že je to jedna z nejlepších masek, které jsem na své suché vlasy aplikovala! Jak vidíte tak v popředí svého složení obsahuje ricinový olej, který je známý svými výbornými účinky na vlasy a pokud vím, tak se i říká, že po jeho aplikaci i vlasy/řasy/obočí rychleji rostou.



Denní krém bez oplachování s výtažkem z pouštních datlí


Tento krém obsahuje výtažek z jádra datlí, který je účinný proti lámaní vlasů, ten má značka Klorane dokonce patentovaný. Krém proniká až do nitra vlasu, dodává mu živiny, pružnost a navrací hedvábný vzhled. Neobsahuje parabeny a silikony, což je velice pozitivní, protože tak mají živiny větší možnost k vlasu proniknout. Krém stmeluje vlasové šupiny a předchází třepení konečků.

Aplikuji menší množství o velikosti třešně do sušších vlasů, ale můžete aplikovat do vlhkých, či úplně suchých, to je na vás. Dávám krém do celých délek a soustředím se hlavně na konečky. Krém se neoplachuje. Pokud vlasy na spánek nějak zaplétám, či vytvářím drdoly pro efekt vln bez tepla, tak před zapletením aplikuji právě tento krém. Ráno mám krásné vlny, které drží a jsou hezky formované. S krémem jsem velice spokojená, následná úprava vlasů se mi zdá jednodušší, než za používání olejíčků. Jak můžete vidět, tento produkt přitom obsahuje ricinový olej právě na druhém místě v jeho složení. Krém absolutně vůbec nezatěžuje a vlasy nemastí! Nádherně se vsakuje a neslepuje. Vlasy se mi zdají pevnější a hydratované. Opět krému nemám co vytknout a jsem s ním opravdu spokojená. Vlastně právě krém je z této řady asi největším překvapením a mým největším oblíbencem!



Cena těchto produktů se pohybuje kolem dvou set až čtyř set korun, s tím, že šampon je nejlevnější, maska nejdražší. Celkově tuto řadu musím zhodnotit velice kladně. Miluji složení produktů, jejich vůni a hlavně to, co dělají s mými suchými vlasy. Určitě tedy tuto řadu doporučuji,  co více, jsem z ní nadšená a mám v plánu vyzkoušet více produktů této značky.

Znáte francouzkou značku Klorane? A co je Váš vlasový zázrak?

12 komentářů:

  1. Dávnejšie som používala ich radu proti padaniu vlasov s chinínom a musím uznať, že mi pomohol.. Myslím, že v lekárni sa lepšie produkty ako od značky Klorane na vlasy kúpiť nedajú..

    OdpovědětVymazat
  2. Klorane mám hrozně ráda, souhlasím s názorem výše, že je to to nejlepší, co se dá v lékárnách sehnat :-)

    OdpovědětVymazat
  3. :O tak to koukám jak puk! Jsem ráda, že jsi o téhle značce napsala recenzi:)) Hned si od nich něco objednávám:) všechny tři produkty mě hodně zaujaly! A nejvíc asi právě ten krém:) ještě jsem o žádném takovém neslyšela:) a právě mám často dost problém s olejíčky, že mi vlasy trochu slepují, tak jsem dost zvědavá, jaké to bude s tímto krémem:))) Už se vážně nemůžu dočkat, až vše vyzkouším:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mám ho radši než olejíčky, ty právě jak píšeš někdy slepují a jako jsou ve vlasech tak nějak "poznat". Ale tenhle krém se totálně vsákne a mohu ho nanášet znovu a znovu a bez ulepení, nebo slepení! :)

      Vymazat
  4. Myslis ze to pomaha i na porezni vlasy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám také trochu porézní vlasy a jsem spokojená :)

      Vymazat
  5. Tak tuto značku vidím poprvé. Šampon bych si asi koupila. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Od Klorane jsem měla řadu se lnem pro objem a byla jsem moc spokojená :)
    pěkná recenze!

    OdpovědětVymazat
  7. Měla jsem od nich šampon na růst a taky na poničené vlasy s mangem a byly opravdu dobré:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tuto značku neznám, ale určitě by stála za vyzkoušení! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna potřebuji novou vlasovou péči, tak už vím po čem sáhnu! Děkuji! :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)