Kosmetické propadáky 2013

Klasické shrnutí nejlepších výrobků za uplynulý rok už máme, teď přicházejí na řadu produkty, které spousta lidí opěvuje, ale mně vůbec nesedly. Které to jsou?

Sudocream

Znáte to, slavné ódy o tom, jak vás krém na opruzeniny zbaví pupínků. Zkoušela jsem ho na všechny typy akné, ať už malý pupínek, nebo podkožní bolák. Nezabralo to. Naopak, vždycky se mi více podebral a o 100% zhoršil a už vím proč. Na druhém místě ve složení paraffinum liquidum. To nejhorší. Ropný produkt, který akné naopak způsobuje, ucpává póry a dokonce se tvrdí i o tom, že je karcinogenní. Já si to tedy na pleť už nikdy dobrovolně nedám a asi ani tu dětskou prdelku bych tím nemazala.


Biosilk Silk Therapy

Tekuté hedvábí, které má vlasy regenerovat, vyživovat, uhlazovat a zamezit krepatění. Koupila jsem si naštěstí to nejmenší balení na vyzkoušení. A za mě ne. Obsahuje alkohol, vlasy spíše vysušuje, je plný silikonů, ale ne žádných vyživujících látek. Je vhodný pro normální, zdravé vlasy, které chtějí nějaký ten lesk, to jo, ale pro mě tedy není, mně je spíše více ničí.


Kokosový olej

Kokosový olej byl boomem tohohle roku, každý jej musel mít. I já. Primárně jsem ho chtěla používat na vlasy, vyzkoušela jsem ho jako zábal, masku, olejíček na sucho, na mokro. A vždy stejný výsledek - vysušení. Mně kokosový olej vlasy vysušuje a mám je po použití horší, než bez něj. Pak jsem ho zkoušela na pleť, ale neskutečně ucpává póry. Na tělo nemám oleje ráda, pro mě je to takové bleh bleh. No a tak ho používám jako zdravou dobrotu v průběhu dne. Prý bělí zuby, toho jsem si nevšimla, ale moc mi chutná. Každopádně ho už znovu nekoupím.


Dermacol Imperial Makeup

Měl to být zázrak. Tedy všichni ho tak popisovali, jako nejdokonalejší makeup ze své kategorie. Za mě hrůza, o které jsem se více rozepsala tady. Ne ne a ne.


Gestil Wonder Mask

Slavná maska na vlasy, zábal, který spraví i ty nejzničenější konečky. Nevím, zda je to tím, že mám to novější vydání, inovované složení s arganovým olejem, ale mně to s vlasy nic nedělá a opět mám zase spíše pocit, že mi je to vysušuje. Jo doplácám ho, ale znovu už nekoupím, prostě nejsme kámoši a přeci jenom není to nejlevnější maska na vlasy.

Essence Match 2 Cover Concealer

Takový obyčejný levný korektor, který mě docela zaujal. Nejdříve svým balením, to se mi vážně líbí a přijde mi praktické, pak svými odstíny. Na léto i zimu a také tím, že je krémový, to já pod oči ráda. Jakmile jsem ho ale začala používat, nadšení opadlo. Nekryje a hlavně vůbec nevydrží i po přepudrování. A pak v něm zůstává prach a bordýlek /a to mám vážně čisté ruce, když se maluji/. Doplácám, ale doporučovat a znovu kupovat ho nebudu.


Revalid 

Jedná se o šampon a masku na vlasy. Slibují regenaci, omezení padání vlasů a takové ty běžné věci. Nic z toho se nekonalo, navíc mi naskočily lupy, kterých jsem se zbavila až teď v lednu po dlouhodobé péči. Když říkám lupy, myslím fakt totálně obří lupy v neskutečném množství, což na mých tmavých vlasech byla katastrofa. Pokožka svědila a vážně mi nebylo příjemně. Ani náhodou nekoupím znovu!


To by byly kosmetické produkty, které mě zklamaly, mnohdy až naštvaly! Máte nějakou zkušenost s nějakým zde zmíněným? A co je Vaším propadákem loňského roku? :-)

25 komentářů:

  1. tenhle korektor od Essence mě docela zaujal svým obalem i konzistencí, koukala jsem
    na něj v drogérce a vůbec nekryl :/
    moc pěkný článek, propadáky čtu ráda, aspon vím, čemu se vyhnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě zaujal, trochu mi připomíná slavný korektor od Bobbi Brown, ale tohle je fakt na nic :/

      Vymazat
  2. Mám pouze dva produkty ze seznamu - kokosový olej, na který nedám dopustit, ale nejsi jediná, komu nevyhovuje... Ale aspoň že ti chutná :-P A Sudocream je to nejhorší, co jsem kdy své pleti provedla. Dala jsem mu šanci dvakrát a pokaždé se mi udělaly podkožní pupínky, na které jinak netrpím. Děs a hrůza! Zkoušela jsem taky aplikaci na různé typy pupínků, různým způsobem jsem mast používala. Ne, zbytečné o tom mluvit, už na to nikdy nešáhnu! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky jsem ho zkoušela na pupínky všech druhů no a hrůza co mi to s nimi udělalo, jsem ráda, že konečně nejsem jediná! :D

      Vymazat
    2. Taky jsem dlouho hledala někoho, s kým si postěžovat, jinak jsou samé pozitivní ohlasy :-/

      Vymazat
  3. Díky za tipy, co nekupovat:D:)) Ale o se týče Revalidu, tak mědělá o moc lepší vlasy, než je mám normálně a používám šampón a kondicionér společně s prášky na vlasy a změny jsou znát:) vlasy mi tolik nevypadávají, vypadají hustší a i poměrně rostou:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím, já v něj opravdu doufala, ale bohužel spíš katastrofa. Každému sedí něco jiného :)

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek. Tyhle shrnutí roku mě baví číst. Většinu produktů znám jako blogerkami vychvalované, takže mě docela překvapilo pár kousků, je ale jasné, že každému vyhovuje něco jiného. Mám kokosák a přijde mi fajn, přemýšlela jsem také nad makeupem od Dermacolu, ale to si ještě pořádně rozmyslím.
    Díky za (anti)tipy. :)
    Klara's Candle

    OdpovědětVymazat
  5. Konečně někdo, komu ten kokosák taky vysušuje vlasy! Už jsem si myslela, že jsem divná!:D Za mě kokosový olej už nikdy, ale zas si říkám, že je to třeba jen značkou...že třeba kokosák od Saloos nebo Tropicai bude lepší, ale kdo ví...A Gestil mám teda hodně ráda, ale už mi nepomáhá jako na začátku...Myslím, že máme stejný problém se suchými vlasy:D
    http://simushkainwonderland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ten makeup pro mě byl taky katastrofa. Koupila jsem ho a dnes ten den letěl do koše. Nechápu co na tom ostatní vidí! :-D

    http://poli-sirotina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. To já si kokosový olej nemohu vynachválit. Používám ho jak na vlasy, tak na místa kde mám suchou pokožku a už si budu muset jít koupit další balení do DM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti závidím, zkoušela jsem ho na pleť, vlasy, zábaly, ale prostě mně to vysušuje :/

      Vymazat
  8. Já ten tu mánii okolo make-upu od Dermacolu taky nechápu. Mně nevyhovuje vůbec!

    OdpovědětVymazat
  9. Kokosový olej miluju, ale je fakt, že jsou ty oleje zrádné. Pokud se s nimi pokožka opravdu dobře nepromasíruje, tak vysušují. Už jsem si toho taky všimla. Ale když si s tím dám opravdu práci, tak hydratuje fakt skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já si o jejich aplikaci dost načetla, vlhčím obličej jak se má atd, ale stejně tenhle mi kokosák nesedí :(

      Vymazat
  10. Ahoj. Ja som síce nepoužívala taký kokosový olej ako ty ale nedávno som si kúpila kokosový balsam na vlasy a som s ním celkom spokojná, nie je taký drahý a zase svoj účel splní. Ale je pravda ze oleje vysúšajú , no vyskúšali ste Arganový olej ? ten je parádny teda aspoň pre mňa. A čo sa týka zlých skúseností moja je s BB krémom od Nivea. Ten si uz nikdy nekúpim aj keď moja recenzia naň bola pomerne mierna s tým, že som dúfala, že sa to zmení.No nezmenilo....

    Beauty Bubble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosové balzámy a šampony mám ráda, ty mi nevadí, jen tenhle olej.. :) Arganový miluju, tekuté zlato je pro mě nejlepší olej, na všechno, jen je drahý.. :/

      Vymazat
  11. Kokosový olej používám na smažení palačinek!:-)

    OdpovědětVymazat
  12. mě Sudocrem vyhovuje, ale nesmím to přepísknout, mažu maximálně na dvě noci, jinak začne přesušovat. ale mně se nedělají klasické beďary, vždycky jenom černé tečky nebo podkožáky, na které mi právě celkem funguje.
    jinak Imperial jsem si koupila a jsem s ním spokojená, právě mě suchá místa vůbec nezvýrazňuje, akorát se teda moc nesnese s pudrem, mi přijde. hned začne oranžovět, i s transparentním... no ještě uvidím, mám ho asi týden, na závěry je ještě brzo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak po Imperialu se mi udělala nechutná krupička po obou tvářích a na bradě... paráda :D

      Vymazat
    2. No vidiš to :D Asi ti nesedly právě ty silikony :/

      Vymazat
    3. no ale ty jsou ve všech make-upech, co používám, a nikdy se mi to nestalo... akorát po asijských BB jsem se osypala, ale tam je ještě nějaké svinstvo navíc.

      Vymazat
    4. No třeba ti nesedí když je jich tam právě víc, asijské BB jsou právě taky slavné silikony.. ;) Nebo ti nedělá dobře třeba nějaký přírodní výtažek..

      Vymazat
  13. Jo, jo Sudocrem. Mazala jsem se s tím pravidelně noc co noc a divila se, proč mi ty pupínky nemizí. Ještě že čtu ty blogy a dozvěděla jsem se, co má za parchanta ve složení :-D. Co jsem to vysadila, hned mám pleť lepší. Biosilk mi vyhovuje, ale je pravda, že funguje jen na principu dočasného uhlazení, jakmile si člověk vlasy umyje, je to pryč. Stále hledám nějaký olejíček, který by vlasy uhladil, nezmastil a ještě vyživil a uzdravil, asi utopie. A co se týče kokosáku, taky mám po něm vysušené vlasy, ale nemyslím si, že za to může ten olej, ale spíš šampon, se kterým si musíme několikrát vlasy umýt, aby se toho oleje zbavily. Takže já už ho teď taky moc nepoužívám a myju si vlasy buď šamponem od Alverde se šetrnějším coco sulfátem, nebo zkouším balzámovou metodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Používám i bezsulfátové šampony a stejně mě vysušuje. :/ Ale já ho zkoušela i jako péči po mytí a to bylo snad ještě horší :( Jinak pokud sháníš výživu do konečků tak je nejlepší čistý olej, třeba mandlový, nebo arganový atd, ten mandlový je opravdu lehoučký :)

      Vymazat

Děkuji za vaše milé komentáře :-)